+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

HURGADA

EGIPAT - NEPRESUŠNI ZDENAC TAJNI

Putnici se već stoljećima dive velikim egipatskim piramidama, ali u zadnje vrijeme mnogi su zapazili da se u Egiptu može doživjeti i otkriti još puno toga- ne samo povijesne, nego i prirodne i kulturne znamenitosti. Primijetili smo da se većina putnika koji su jednom bili u Egiptu tamo želi opet vratiti upravo zato što su spoznali da ta arapska zemlja ima puno lica. Kad otkriju povijesnu riznicu, žele još vidjeti i doživjeti pustolovine u nevjerojatnoj prirodi pustinje i oaza te iskusiti raznolikosti naselja ili provesti odmor u izvrsnim hotelima na Crvenom moru te upoznati njegov nevjerojatan bogat podvodni svijet, koji zapanji i najveće poznavaoce. Poslušali smo vas i proširili našu ponudu odmora na Crvenom moru, misleći na sve koji u Egipat putuju prvi puta, kao i na one koji žele proširiti svoje znanje o Egiptu, one koji uživaju u povijesti, na ljubitelje mira, boja i uzbuđenja pustinje, na one željne pustolovine, kao i na one koji bi se rado samo opušteno odmarali na obali, te na sve koji vole aktivnosti i iznenađenja. Pri tome nam pomažu ankete koje gosti ispunjavaju, a također i iskustvo i prijedlozi vodiča. Na taj način neprestano dopunjavamo naše programe. Ne slijedimo samo trendove, nego ih stvaramo. Neka vaše istraživanje Egipta nikad ne prestane. Pozivamo vas u Egipat zbog toplog mora tokom čitave godine i zapanjujućeg podvodnog svijeta, 250 koraljnih grebena i 1000 vrsta riba er možete uživati u igranju golfa na igralištima na području Hurghade (El Gouna, Makadi Bay i Soma Bay) i Sharm El Sheikha, zbog kombinacije raskošne udobnosti hotela i arapske vreve, uz vodenu lulu (“šišu”) i beskrajno cjenkanje za suvenire jer je blizu Europi, a ujedno i nadomak povijesnih znamenitosti koje obogaćuju odmor jer možete uživati u jahanju na devama u pratnji Beduina jer u blizini uobičajenih turističkih puteva možete sresti takozvani “pravi Egipat”

Prosječna temperatura u °C

Mjesec svibanj lipanj srpanj kolovoz rujan listopad studeni

Dnevna temperatura 29 31 32 33 31 27 23

Temperatura mora 24 25 26 26 25 24 23

Upozorenje: svi programi pripremljeni sun na osnovi podataka, koje smo zaprimili do izdanja kataloga; detaljan program usluga (usluga u hotelu uz doplatu), primit ćete po dolasku na destinaciju u vašem hotelu.

Hurgada

Hurgada se nalazi otprilike 430 km južno od Sueza, na području gdje se morski tjesnac širi u Crveno more; to je destinacija s lijepim pješčanim plažama, toplim morem i kvalitetnim hotelima koja se u novije vrijeme jako razvila, iako je uspjela sačuvati svoju izvornost. Tako možete posjetiti središte grada s tipičnom arapskom ambijentom i zabaviti se kupovinom suvenira ili se opustiti u jednoj od mnogobrojnih kavana ili slastičarni. Hurgada je idealno mjesto za odmor obitelji, ali i za sve koji će rado roniti i otkrivati prelijep podvodni svijet prepun šarenih koralja i egzotičnih riba. U Hurgadi more tijekom cijele godine ima ljetnu temperaturu, a iza zbijenog naselja svjetlucaju meke pješčane dine. Zalazi sunca i romantika pod zvjezdanim nebom pobrinut će se za nezaboravne pustinjske doživljaje.

El Gouna

Počeci razvoja ovog odmarališta vezani su uz potragu za najljepšim mjestom pod suncem, gdje je prije otprilike dva desetljeća Samih Sawiris, jedan od najbogatijih Egipćana, želio sagraditi kuću i mol za vezivanje čamca. Pronašao ga je sjeverno od Hurgade, u kraju gdje je azurna boja mora okružena planinama očarala i njegovog prijatelja. “Egipatska Venecija“, koja je samo 22 km udaljena od Hurgade, razvila se u jedno od najekskluzivnijih i najmondenijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora, gdje najbogatiji Egipćani imaju svoje ljetnikovce i raskošne vile. Svoje su hotele izgradili i poznati svjetski lanci. Njihovi hoteli nude šarenu paletu sportskih aktivnosti, živahnog noćnog života i mogućnosti istraživanja povijesnih, arheoloških i kulturnih riznica Egipta. U El Gouni se nalaze i dobri restorani i trgovine, pravi bazar, kavane, diskoteke i galerije te moderna marina.

Madinat Makadi Resort

Noviji i vrlo lijepo uređen raj za odmor na Crvenom moru s koraljnim grebenom, kvalitetnim turističkim objektima, velikim izborom sportskih aktivnosti i kulinarskih užitaka u brojnim restoranima garantiraju bezbrižne dane odmora. U centralnom dijelu nalazi se Souk Makadi s restoranima, ponudom wellnessa, zabavištima, ljekarnom, bankama i trgovinicama. Primorsko mjesto u malome mami vas da ga otkrijete.

Soma Bay

Odmaralište s vjerojatno najljepšim plažama uz Crveno more nalazi se otprilike 40 km južno od Hurgade. Sastoji se od luksuznih hotela, igrališta za golf s 18 rupa, jednog od najvećih spa&thalasso centara, ronilačkog, surferskog i kite centra, koji omogućuju spoj opuštenog odmora, uživanja i rekreacije. Osim hotela opisanih u nastavku, moguće je rezervirati smještaj u hotelima Sheraton ili Kempinski.

Cjenik leta

cjenik leta

Hotel Palm Royale Soma Bay 5*

Hotel Palm Royale Soma Bay 5*

Hotel Mövenpick Resort & Spa 5*

Hotel Mövenpick Resort & Spa 5*

Sheraton Miramar El Gouna

Sheraton Miramar El Gouna

Hotel Jaz Makadina 5*

Hotel Jaz Makadina 5*

Hotel Iberotel Makadi Beach 5*

Hotel Iberotel Makadi Beach 5*

Hotel Hilton Hurgada Long Beach 4*

Hotel Hilton Hurgada Long Beach 4*

Marriott Hurgada Resort 5*

Marriott Hurgada Resort 5*

Hotel Jaz Aquamarine 5*

Hotel Jaz Aquamarine 5*

Izleti koji će obogatiti Vaš odmor

Posebna ponuda

Za svaki uplaćen izlet DARUJEMO vam izlet »CITY TOUR HURGADA«.
Ako izaberete izlet »SEA SCOPE« (razgledavanje podvodnog svijeta iz podmornice), djeca do 12. godina imaju izlet BESPLATNO.

Kairo autobusom/zrakoplovom

Posjetit ćete Gizu s veličanstvenim piramidama još iz davne 2.680. g.pr.K. Najveća je Keopsova piramida (146 m) koju je izgradilo oko 100.000 ljudi; za njezinu izgradnju upotrijebili su više od 2 milijuna kamenih blokova. Slijedi joj Kefrenova, srednja po veličini, i Mikerinova, najmanja. Posjet 4.500 godina staroj Sfingi i obližnjem hramu sigurno će biti nezaboravan događaj. Sfinga predstavlja božansku zvijer na straži, s 80 metara dugim lavljim tijelom i ljudskim licem. Giza i Sfinga ubrajaju se među sedam svjetskih čuda. Slijedi ručak, zatim posjet Nacionalnom arheološkom muzeju, najbogatijem egiptološkom muzeju na svijetu. U njemu se čuvaju i više od 3.000 godina staro Tutankamonovo blago. Upoznajte povijest faraona i doživite višemilijunsku prijestolnicu Kairo.
Informativna cijena: autobusom: 95 $, zrakoplovom: 245 $ (doplata za odlazak iz Safage: 10 $, iz El Goune: 8 $).

Luksor

Autobusom se vozite do Doline kraljeva, gdje su pokapani faraoni Novog kraljevstva. Posjetit ćete tri različite grobnice u kojima se možete diviti prekrasno oslikanim zidovima. Uz doplatu možete ući i u grobnicu faraona Tutankamona. Nakon ručka slijedi posjet kompleksu hramova u Karnaku. Prošetat ćete pored impozantnih pilona, aleje sfingi, divovskog kipa Ramzesa II, velikog skarabeja i upoznati povijest faraona.
Informativna cijena: 90 $ (doplata za odlazak iz El Goune: 8 $)

Mogućnost dodatnih izleta

Mogućnost izbora dodatnih izleta
• razgled Hurgade,
• razgledavanje podvodnog svijeta iz podmornice
• izlet quadovima

Ronjenje na dah i otok Giftun

Polazak autobusom do marine, gdje slijedi ukrcavaj na brod i plovidba do koraljnih grebena (mogućnost najma maske i peraja na brodu). U stankama za vrijeme plovidbe moći ćete roniti na dah i kupati se, te se prepustiti neopisivim ljepotama podvodnog svijeta. Kada zaronite ispod morske površine, doživjet ćete svu bajkovitost Crvenog mora s čudesnim koraljnim grebenima i raznobojnim ribama. Brodom ćete posjetiti i čuveni otok Gifun koji je zaštićen kao regionalni park. Za slastan ručak pobrinut će se brodski kuhar.
Informativna cijena: 40 $ (doplata za odlazak iz Safage: 10 $, iz El Goune: 8 $).

 

 

Safari Badawya

Sve koji bi rado doživjeli čari pustinje pozivamo da nam se pridruže na atraktivnoj vožnji džipovima. Sresti ćete Beduine i upoznati njihov način života, a možete se okušati i u jahanju deva. Posebni je doživljaj promatranje zalaska sunca u pustinji i zvjezdanog neba kroz teleskop. Uz večeru kod Beduina u cijenu je uključeno i bezalkoholno piće.
Informativna cijena: 55 $ (doplata za odlazak iz Safage: 10 $, iz El Goune: 8 $).
Informativna cijena: 40 $

Hurgada

Share This