+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

KARPATOS

Gdje grčka tradicija, divne plaže i tajnovite planine dočaravaju savršen egejski biser. Karpatos je otok koji se nije izgubio u mnoštvu turista, nego na svakom koraku iznenađuje prisnošću i jedinstvenošću.
Dok ćete se odmarati na prelijepim djevičanskim plažama kao što su Ahata, Kira Panagia i Apella, ili sjedili u jednostavnim tavernama malih brdskih sela razasutih po svim dijelovima otoka, Karpatos vas je, a da to niste ni primijetili, već potpuno opčinio, i sigurno ćete se ovamo opet vratiti…
Pozivamo vas na Karpatos jer
- je savršeno mjesto za one koji žele izbjeći vrevu velikih turističkih središta
- su posvuda po otoku razbacana slikovita brdska sela, gdje vas čekaju tipične taverne i grčka gostoljubivost
- vam glavni grad Pigadia nudi točno onoliko sadržaja, koliko vam treba
- ćete posvuda na otoku naći jedinstvene plaže, koje će vas zauvijek očarati,
- je na otoku najtradicionalnije i etnološki najznačajnije selu čitave Grčke- Olympos,
- su na području Afiartisa odlični uvjeti za surfanje

Hotel Astron 3*

Hotel Astron 3*

Hotel Alimounda Mare 5*

Hotel Alimounda Mare 5*

Hotel Panorama 2*

Hotel Panorama 2*

Hotel Argo 3*

Hotel Argo 3*

Hotel Amoopy Bay 3*

Hotel Amoopy Bay 3*

Hotel Votsalakia Beach 3*

Hotel Votsalakia Beach 3*

HOTEL HELIOS

HOTEL HELIOS

HOTEL OLYMPIC

HOTEL OLYMPIC

HOTEL MIRAMARE BAY

HOTEL MIRAMARE BAY

Izleti koji će obogatiti vaš odmor

Olympos

Kako je cesta do Olymposa vrlo loša, do tog ljupkog i veoma lijepog grčkog sela na sjeveru otoka najbolje je krenuti brodom iz Pigadije do Diafanija i zatim još mali dio puta autobusom. Nakon oštrih zavoja otvoriti će vam se lijep pogled na more i brda. Olympos je slikovito smješten na padini brda. Bijele, plave i sivkasto smeđe kuće ukrašene balkonima izgrađene su na terasama koje su isprepletene ulicama i stubištima, a na grebenu su nanizane vjetrenjače. S jedne strane padina se spušta od sela prema moru, a na drugoj preko obrađenih terasa prelazi u plodnu dolinu. Stanovnici u svojoj kulturi čuvaju tradicionalne elemente i njeguju narodnu umjetnost. Neki vjeruju da stanovnici Olymposa potječu od Dorana, koji su tu živjeli prije tri tisuće godina. Riječi koje upotrebljavaju ti starosjedioci možemo naći u Homerovim djelima. Žene nose tradicionalne nošnje, a neudane djevojke starinski nakit od zlatnika. Kad se djevojke udaju, skidaju zlato i čuvaju ga za svoje kćeri. Običaji i navike ostali su nepromijenjeni od 15. stoljeća. Jednostavan arhitektonski slog, bogato opremljena unutrašnjost kuća i seoska tradicija su rijetkost kojoj na svijetu nema ravne.
Informativna cijena: 43 € (ručak nije uključen u cijenu)

Tri plaže (Achata, Kira Panagia, Kato Lakos, Apella)

Romantična drvena brodica će vas u prijepodnevnim satima dovesti na istočnu obalu otoka, gdje se u netaknutom krajoliku skrivaju osamljene plaže Achata, Kato Lakos i Kira Panagia. Najljepše plaže na otoku okružuju strme stijene, što im daje još dodatnu čar. Bogata priroda, razvedena obala i kristalno čisto more – sve je kao u bajci. Posebno oduševljene biti će romantične duše i individualisti, koji će se nauživati svježeg zraka i mira. Kapitan će vas odvesti na rajsku plazu Kyro Panagio i osamljenu Kato Lakos. Na Apelli, koja sa razlogom glasi za jednu od najljepših plaža Mediterana, kapetaj će vam pripremiti grčki ručak sa suvlakijem i grčku salatu. U ritmu valova i grčke glazbe, dan ćete završiti na Achati, te se u društvu bogova Heliosa - boga sunca, Poseidona - boga mora i Eola - boga vjetra vratiti nazad u Pigadiu.
Informativna cijena: 32 € (ručak uključen)

Izlet po južnom dijelu otoka

Ujutro se preko Pigadije uspinjete do brdskih sela, gdje ćete pogledati Aperi, nekadašnje središte otoka, te galeriju G. Kapsisa u Othosu, koji će vam pokazati i tradicionalno opremljenu kuću. Put se nastavlja na zapadnu obalu otoka, do prijatnog Lefkosa, gdje ćete na bijele pješčane plaže imati vremena za odmor ili kupanje. Vraćate se uz zapadnu obalu, gdje ćete se u tipicnoj taverni okrijepiti grčkim ručkom. Posjetit ćete spomenik palim ribarima u Finikiju i staru crkvicu sv. Sofije u Arkasi, a turu završavate u slikovitom brdskom mjestancu Menetesu. Tokom izleta neprestano vas prate prekrasni krajolici Karpatosa.
Informativna cijena: 40 € (ručak uključen, za zapadnoj strani otoka)

Saria

Želite razgledati lijepe pejzaže i istražiti povijest? Sjeverno od otoka Karpatosa leži nekada naseljeni, a danas napušteni otok Saria zanimljive povijesti i lijepih krajolika. U jutarnjim satima se iz Pigadije brodom vozite prema krajnjem sjeveru Karpatosa, prolazeći najprije tjesnacem između Karpatosa i Sarije. Zatim ćete se usidriti na najljepšoj plaži otoka – Palatia, gdje se možete opustiti i uživati u ljepoti prirode. Odande se već vide prvi povijesni ostaci piratskih naselja i od tuda se kroz klanac penjete na vrh do crkvice Ayios Zacharias. Od crkvice se pruža prekrasan pogled na otok i Egejsko more te plažu Palatia s kristalno čistim morem, gdje se po povratku možete osvježiti. Uz doplatu se možete okrijepiti ručkom pripremljenim na brodu. Puni dojmova iz povijesti i prirode u kasnim popodnevnim satima vraćate se u gradić Pigadia.
Informativna cijena: 40 € (ručak uz doplatu 10 eur)

Cjenik leta

samo let

Ljetovališta  AMOPI, PIGADIA i AFIARTIS

Amopi je zbog svojih brojnih lijepih pješčano-šljunčanih plaža najpopularnije ljetovalište mnogih turista koji obilaze taj otok. Na malom poluotoku, koji na sredini zaljeva uranja u more, nalazi se bijela crkvica, koja cijeloj panorami daje romantičan ugođaj.
Gdje su nekada bile oranice seljaka iz Menetesa, danas stoje još uvijek malobrojni hoteli i taverne. Selo je u razvoju i svake godine ima sve bolju turističku ponudu.
Mirna i lijepa okolica Amopija prije svega je zanimljiva gostima koji žele uživati u prekrasnim zaljevima. Također je primjerena obiteljima s malom djecom, koja se mogu igrati u plitkom moru.
Možemo birati među tri pješčane plaže: Mali Amopi, Veliki Amopi i Kastelia. U Amopiju ima nekoliko taverni s odličnom ponudom domaće hrane i vina, koje zatvaraju oko ponoći.

Pigadia se iz lučice u zaljevu Vronthi razvila u manje turističko središte, puno novih manjih hotela, trgovinica i taverni. Stanovnici Pigadie su ponosni otočani skloni tradiciji. Rado se hvale da je njihova mjesna promenada jedna od najdužih u Egejskom moru. Promenada je posebno živahna navečer, jer su uz nju brojni barovi, klubovi i taverne, a po danu se možemo diviti brojnim ribarskim brodicama i njihovom ponekad iznenađujućem ulovu. To je pravo mjesto za one koji traže zabavu, kao i za ostale turiste, jer su otuda najbolje autobusne, brodske i taksi veze s drugim dijelovima otoka.
Kao i u svakom glavnom gradu otoka, tu je također sjedište otočke uprave, policije i pošte, u mjestu su i banke, ljekarne te na sjevernom kraju još i manja bolnica. Pigadia znači izvori, a svoje ime duguje brojnim izvorima , koji su nekada postojali na ovom području. Ponosan je na kilometar dugu pješčano plažu uz kristalno čisto more, na kojoj možete uživati, ako niste otišli na neke druge otočke plaže, izlete ili skitnju po otoku.

Seoce Afiartis, iako vrlo maleno dobro je poznato među ljubiteljima daskanja na vodi.
U ljetnim mjesecima tu puše stalni vjetar meltemi, koji predstavlja pravi raj za poklonike toga sporta. Tu je ljeti jedno od najpopularnijih daskarskih centara u Evropi.

NAPOMENA: svi programi su pripremljeni na osnovi podataka, koje smo primili do izdavanja kataloga, detaljan program usluga (usluge u hotelima uz doplatu) dobiti ćete po dolasku na destinaciju u vašem hotelu.

Karpatos

Share This