+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

KEFALONIJA

Za Kefaloniju, najveći otok u Jonskom moru, i sami Grci kažu da je njihov najljepši otok. Brižljivo ga čuvaju od masovnog turizma, pa Kefalonija ostaje jedinstvena i čista u svojim krajolicima i tradiciji. Kefalonija će vas očarati u trenutku kad stupite nogom na nju.

Kako je nezaustavljiva želja tjerala Odiseja da sa susjednog otoka Itake otplovi u široki svijet, tako ćete i vi željeti upoznati taj tajnoviti i brdoviti otok obdaren zelenom vegetacijom. Obrastao je vitkim čempresima, jedinstvenim kefalonskim jelama i prostranim nasadima maslina. Nad plavetnilom kristalnog mora i bujnim zelenilom uzdiže se moćna planina Ainos, najviši vrh Jonskih otoka. Obala je vrlo razvedena i krase ju slikovita ribarska naselja i za brojne posjetitelje najljepše plaže grčkih otoka.

Kefalonija će vas nadahnuti svojom zanimljivom prošlošću, bogatom kulturom, brojnim prirodnim fenomenima nastalim uslijed geoloških promjena na otoku, dugim plažama iz snova, a prije svega svojom izvornošću i prisnom grčkom ljubaznošću. I što nije nevažno, tu ćete naći najviše sunca u cijeloj Grčkoj.

HOTEL SUMMERY

HOTEL SUMMERY

HOTEL KARAVADOS BEACH

HOTEL KARAVADOS BEACH

HOTEL CEPHALONIA PALACE

HOTEL CEPHALONIA PALACE

HOTEL APOLLONION RESORT & SPA

HOTEL APOLLONION RESORT & SPA

HOTEL PORTO SKALA

HOTEL PORTO SKALA

HOTEL TESORO BLU & SPA

HOTEL TESORO BLU & SPA

Studiji i apartmani LASSI

Studiji i apartmani LASSI

HOTEL LASSI

HOTEL LASSI

HOTEL MEDITERRANEE

HOTEL MEDITERRANEE

Hotel STARLIGHT

Hotel STARLIGHT

Izleti za dodatnu zabavu tijekom vašega odmora

KEFALONIJA CRUISE

Brodićem Romantika krenut ćemo na krstarenje oko sjevernog dijela Kefalonije, najslikovitijeg dijela otoka. Uputit ćemo se do najpoznatije i jedne od najljepših plaža u Jonskome moru, plaže Myrtos, koja će nas oduševiti nevjerojatnim nijansama plave boje. Plovidbu nastavljamo do seoca Assos, gdje je vrijeme stalo i iznad kojeg se uzdiže brdoviti poluotok s venecijanskom tvrđavom na vrhu. Zadnja točka je u seocu Fiskardo, koje je ostalo netaknuto u katastrofalnom potresu 1953. godine, a očarava prekrasnim kućicama s tisuću boja i mletačkim balkončićima.

Informativna cijena: 50 €

IZLET PO OTOKU

Izlet započinjemo razgledom grada Agios Georgios. Nastavljamo ga posjetom vinariji Robola, najvećoj na otoku, gdje ćemo degustirati tipična kefalonska vina. Zatim ćemo se uputiti u crkvu Sv. Gerasimosa, crkveno središte Kefalonije. Nakon toga slijedi zaustavljanje u podzemnom svijetu Kefalonije. Čeka nas poseban doživljaj, vožnja čamcem (fakultativno) po podzemnom jezeru Melissani, koje se prelijeva u više nijansi modrih boja, i glasi za jedno od glavnih znamenitosti otoka. Razgled špilje Drogerati (fakultativno). Uputit ćemo se dalje, do seoca Agia Efimia, gdje ćemo si priuštiti odličan grčki ručak, nakon čega slijedi vrhunac našeg izleta, stanka za fotografiranje iznad poznate plaže Myrtos sa svojom paletom modrih tonova.

Informativna cijena: 35 €

ITAKA: ODISEJEVIM PUTEM!

Krenite na put koji će vas provesti kroz povijest otoka i predstaviti vam nekoliko idiličnih sela. Dugu i bogatu povijest otoka najbolje ćemo upoznati u šetnji kroz glavni grad Kos u kojem se ostaci antike isprepliću s osmanskom i

Itaka je drugi najmanje naseljen otočić u Jonskom moru, pretežno je stjenovit i brdovit, iako prepleten plodnim dolinama maslina, vinogradima i voćnjacima. Život na otoku inspiriran je grčkom mitologijom i junakom Odisejem. Pozivamo vas da upoznate njegovu domovinu i prepustite se pustolovini. Provest ćemo se oko otoka, koji mami svojim slikovitim pejzažom, mogućnost kupanja na plaži, razgledat ćemo iznimno lijepo i autohtono glavno mjesto Vathi te manje seoce Kioni, na plovidbi ćemo uživati u krasnim pogledima na zaljeve Frikes, Polis i Afales. Nakon obilaska lijepe i autentične Odisejeve domovine, razumjet ćete njegovu vječnu čežnju za povratak u rodnu Itaku.

Informativna cijena: 50 €

IZLET BRODIĆEM NA LEFKAS, MEGANISSI I SCORPIOS

Život na otoku Lefkas do današnjeg dana, nije se puno promijenio – još je uvijek isprepleten mitovima i pričama o životu i smrti, koje su oblikovale sudbinu bogate povijesti. Tu su također našli svoje mjesto mnogi junaci iz grčke mitologije. Planinsko stjenovit krajolik oduševit će vas svojim raznolikim krajolicima, borovom šumom na višim nadmorskim visinama, te nasadima maslina i agrumima u nizinskom svijetu. Plovidba mimo otoka Meganissi, prikazat će vam da se tu život davno zaustavio. Na južnoj obali Meganissija, brodom ćemo se zaputiti prema morskoj špilji Papanikolis, gdje ćete nešto naučiti o grčkoj podmornici, koja se tu skrivala u vrijeme Drugog svjetskog rata. Tijekom plovidbe će nam se prikazati prekrasan pogled na grčko kopno, otok Scorpios, Lefkas i njegov arhipelag. Vrhunac izleta je vožnja do otoka Scorpios, nekoć u vlasništvu obitelji Onassis, gdje ćete zaplivati u kristalno čistom moru.

Informativna cijena: 50 €

Kefalonija

Share This