+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

KOS

Popularnog nadimka „Rodos u malom“, otok Kos drugi je najveći i najposjećeniji otok skupine Dodekanese. Ovaj nadimak Kosu su dale sličnosti s Rodosom, kojih je zaista mnogo - od luke čuvane impozantnim dvorcem vitezova sv. Ivana, građevina u talijanskom stilu, minareta i palmi koje okružuju prekrasne ostatke helenske i romanske kulture. Danas je otok poznato turističko središte, pa ćete ovdje naći sve što očekujete da odredište vašeg idealnog odmora treba sadržavati - od luksuznih do budžet hotela, brojnih restorana, barova i trgovina, klubova i prekrasnih plaža s brojnim sportskim sadržajima. Međutim, ono čime će vas Kos iznenaditi, njegova su mala planinska sela koja zrače posebnim šarmom, prekrasne plaže raznih oblika i boja, te srdačni domaćini koji će vas uvijek rado ponuditi nekim od lokalnih specijaliteta.

HOTEL LAURA

HOTEL LAURA

HOTEL SOVEREIGN BEACH

HOTEL SOVEREIGN BEACH

HOTEL HELONA RESORT

HOTEL HELONA RESORT

HOTEL AKTI BEACH CLUB

HOTEL AKTI BEACH CLUB

HOTEL MARITINA

HOTEL MARITINA

Hotel Mitsis Ramira Beach

Hotel Mitsis Ramira Beach

Hotel Koala

Hotel Koala

Hotel Atlantis Beach

Hotel Atlantis Beach

Hotel Euro Village Achilleas

Hotel Euro Village Achilleas

Hotel Kipriotis Village

Hotel Kipriotis Village

Izleti za dodatnu zabavu tijekom vašega odmora

Bodrum, Turska

Doživite antički Halikarnasos i upoznajte istodobno modernu i tradicionalnu državu koja se pruža na dva kontinenta. U jutarnjim satima autobus će vas odvesti do luke odakle ćemo otploviti prema Bodrumu, jednom od najsuvremenijih turističkih gradova u Turskoj (Saint Tropezu Egejskog mora). Od otoka Kos udaljen je samo sat vremena plovidbe. Nakon obavljenih graničnih formalnosti autobusom ćemo krenuti do starih mlinova, a razgledat ćemo i nekoć moćna gradska vrata i amfi teatar. Razgledanje ćemo završiti u zlatarnici gdje se možete okušati u »neizostavnom« cjenkanju. Slijedi slobodno vrijeme koje je namijenjeno uživanju u turskoj kavi, čaju od jabuke ili kebabu, ili šetnji po živahnom središtu grada Bodruma s brojnim trgovinama. Grad nudi brojne mogućnosti kupovine i kulinarske specijalitete koji će zadovoljiti i profi njeni ukus. Važno: ulaznu dozvolu za izlet u Tursku putnici dobiju prilikom ulaska u državu, a za to vam je potrebna ispravna putovnica.

Informativna cijena: 44 € (s uključenim lučkim pristojbama)

Otok Nissyros, skriveni grčki biser

Iz luke ćemo brodom otploviti do čudesnog vulkanskog otoka Nissyros. Mir i snažan duh tradicije otoka prava su suprotnost turističkoj vrevi Kosa. Očarat će vas bijelo–plave kućice, tijesno priljubljene uz stjenovitu obalu i moćno vulkansko stijenje. Nakon dolaska, autobusom ćemo se odvesti do kratera još aktivnog vulkana gdje ćemo prošetati između vulkanske vode i sumpornih vrela. Nakon povratka u lučko mjesto Mandraki, prošetat ćemo uskim gradskim ulicama i popeti se do jedinstvenog, u stijenu uklesanog pravoslavnog samostana Panagia Spiliani koji je nekad bio među važnijima u Dodekaneškom otočju. Dio slobodnog vremena možete provesti i u kupovini otočkog specijaliteta sumade (bademovog sirupa), kupanju na »vulkanskoj plaži« i kušanju ukusnih grčkih specijaliteta (doplata). Informativna cijena: 42 €

Otkrivanje otoka Kos, Grčka

Krenite na put koji će vas provesti kroz povijest otoka i predstaviti vam nekoliko idiličnih sela. Dugu i bogatu povijest otoka najbolje ćemo upoznati u šetnji kroz glavni grad Kos u kojem se ostaci antike isprepliću s osmanskom i
talijanskom arhitekturom. Autobusom ćemo se odvesti do Asklepiona, hrama posvećenog bogu medicine. Dokazano je da je ovaj hram jedan od najpoznatijih terapeutskih centara helenističkog vremena s iznimnom poviješću koja je trajala sve do kasne antike. Odavde krećemo do najvišeg sela Zio odakle se pruža prekrasan pogled na okolne otoke. Dio je vremena namijenjen kupovini lokalnih specijaliteta (kanelada – cimetov sirup, slatke rajčice…). Put potom nastavljamo do sela Pyli gdje se možete osvježiti otočkom izvornom vodom uz 400 godina staru fontanu. Slobodno vrijeme provest ćemo u jednom od najljepših zaljeva otoka (Kefalonijski zaljev) u gradiću Kamari gdje možete ručati (doplata) ili se kupati. Na povratku zaustavit ćemo se u selu Antimachia gdje ćemo razgledati tradicionalne kuće i mlin na vjetar stare 250 godina (doplata 1 €).

Informativna cijena: 43 €

Grčka večer

Večer ćemo započeti prekrasnim pogledom iz sela Zia na nebo prošarano bojama zalazećeg sunca koje polako zaranja za obzor. U blizini taverne dočekat će vas domaćini odjeveni u tradicionalne nošnje. Nazdravit ćemo grčkim vinom i prepustiti se ritmu žive grčke glazbe i tradicionalnim plesovima. Uz grčke specijalitete prikupit ćete snagu da se poslije i sami pridružite plesu legendarnog sirtakija.

Informativna cijena: 38 €

Cjenik leta

samo let kos

Kos

Share This