+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Amerika & Kanada

Toronto, Washington, New York i Slapovi Nijagare samo su neka mjesta mjesta koje ćete posjetiti na ovom putovanju, čiji je apsolutni hit - Amiški okrug

Posjetit ćete:  New York - Washington - Toronto - Slapovi Niagare

15 dana / 14 noći  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:  20.09.-04.10.2017. — Garantirani polazak

new yorkNew York

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – TORONTO

Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let u 13:30 na liniji Zagreb – Toronto prijevoznika Ait Transat. Dolazaku Toronto u 18:00 sati i u nastavku smještaj u hotel više srednje kategorije na širem području Toronta.

2. dan: TORONTO - SLAPOVI NIJAGARE

Nakon doručka krećemo prema Niagari on the Lake. Uživajte u ovom kanadskom vinskom području i njegovim prekrasnim mirisima. Nakon toga Vas očekuje sigurno jedna od najvećih aktracija ovog putovanja: impozantni Slapovi Niagare. Ovdje se možete opcionalno (nije uključeno u cijenu) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Navečer možete opcionalno uživati u večeri u Skylon Toweru s kojeg se pruža očaravajući pogled na slapove. Noćenje u nekom od hotela u Niagara Fallsu.

3. dan: AMISCH COUNTY & LANCASTER

Nakon doručka prelazimo granicu i ulazimo u SAD. Idilična vožnja beskrajnim brežuljkastim krajolikom kroz državu New York do Lancastera u Philadelphiji, tzv. Amish County. Ovo je putovanje u prošlost kada su se farme još obrađivale bez upotrebe strojeva. Navečer Vas pozivamo na tipičnu obiteljsku večeru Amiša. Uživajte u tradicionalnoj kuhinji. Noćenje u Lancasteru.

4. dan: WASHINGTON

Ujutro nakon doručka krećemo prema Gettysburgu, jednom od najpoznatijih bojišta američkog građanskog rata 1863. Godine s više od 43.000 žrtava. Slijedi vožnja do Washingtona D.C., glavnog grada Sjedinjenih američkih država. Navečer u noćnoj kružnoj vožnji krećete u razgledavanje ovog grada u kojem se nalazi sjedište američkog predsjednika. Doživjeti ćete najznačajnije spomenike kao što su Lincoln Memorial i Washington Monument, te impozantan Capitol uz očaravajuće noćno osvjetljenje. Noćenje u široj okolici Washingtona.

5. dan: WASHINGTON

Doručak. Prije podne ćemo u četverosatnom razgledu grada autobusom vidjeti mnogobrojne znamenitosti, nama poznate iz filmova i s televizije, kao što su npr. Bijela kuća i Capitol. Poslije podne imate slobodno na raspolaganju, te možete npr. Posjetiti jedan od 9 najpoznatijih Smithsonian muzeja (između ostalog Air and Space muzej sa Space Shuttleom) koji se nalazi uz National Mall (Nacionalni park). Noćenje u široj okolici Washingtona.

6. dan: NEW YORK

Nakon doručka slijedi vožnja kroz Philadelphiju, gdje je donijeta glasovita Deklaracija o nezavisnosti, a 1787. Godine i Ustav. Nakon kratkog razgleda grada autobusom slijedi daljnja vožnja do New York Citya, gdje Vam ostatak večeri ostaje slobodno na raspolaganju. Noćenje u široj okolici New Yorka.

7. dan: NEW YORK

Doručak. Prije podne nam je u programu četverosatna vožnja gradom od Down Towna do Uptowna: iz Batterys parka se pruža sjajan pogled na kip Slobode „Lady Liberty“, prolazimo kroz Ground Zero gdje se nalaze novi Freedom Towers, zatim Wall Street, China Town, te krećemo gore prema Midtownu, gdje se nalaze Times Square, Rockefeller Centar i poznata 5. Avenija (Fifth Avenue) koji New York pretvaraju u grad koji nikad ne spava. Poslije podne imate mogućnost razgleda Empire State Buildinga (ulaznica uključena u paketu izleta). Našim putnicima poklanjamo karticu s 10% popusta u Macy’su, najvećoj robnoj kući na svijetu. Ovdje nemojte propustiti dobre prilike za kupnju. Ili ste možda više raspoloženi za opuštajuću šetnju kroz Central Park, zeleno srce New Yorka? Tko se rado vine u visine, helikopterom razgledati najvažnije znamenitosti New Yorka iz ptičje perspektive (opcionalno). To je zaista poseban doživljaj New Yorka! Noćenje u široj okolici New Yorka.

8. dan: NEWPORT (Rhode Island) - BOSTON

Nakon doručka krećemo prema Bostonu. Imati ćemo stanku u starom dijelu grada Newporta (Rhode Island). Ovaj grad je u 19. stoljeću postao popularan kao ljetna rezidencija američkog bogatog staleža. Slijedi daljnja vožnja kroz tzv. Države New England do Bostona, jednog od najstarijih gradova Amerike gdje je utjecaj Engleske najupečatljiviji. Neke od znamenitosti koje biste trebali razgledati su parkovi Boston Commons, botanički vrt, Newbury Street i Copley Square. Noćenje u široj okolici Bostona.

9. dan: WHITE MOUNTAIN NATIONAL FOREST

Nakon okrepljujućeg doručka danas se vraćamo u Kanadu. Vožnja kroz prekrasne države „Nove Engleske“ Masachusets, New Hampshire i Vermont. Putem ćemo stati u White Mountain National Forestu, koji je omiljen kod planinara, kampera i skijaša. Daljnja vožnja prema Kanadi kroz prostranstva šuma i naizgled nenaseljenih dolina. Noćenje u široj okolici Montreala.

10. dan: MONTREAL - QUEBEC

Doručak. Danas Vas očekuje kružna vožnja gradom Montreal. Montreal se nalazi na otoku koji je okružen s 3 rijeke: moćnom rijekom St. Lawrence, te rijekama Rivière des Prairies i Ottawa. Slijedi daljnja vožnja prema Quebecu, glavnom gradu istoimenog francuskog govornog područja Kanade. Obilazak Quebeca kružnom vožnjom gradom. Noćenje u Quebecu.

11. dan: QUEBEC

Doručak. Današnji dan u Quebecu imate slobodno na raspolaganju. Opcionalno se možete odlučiti za vožnju brodom i promatranje kitova. Naime, u ovoj vožnji brodom možete kitove i druge morske životinje doživjeti iz neposredne blizine. Noćenje u Quebecu.

12. dan: QUEBEC - GANANOQUE

Nakon doručka slijedi vožnja od Qubeca do Ottawe, glavnog grada Kanade, uz kratko razgledavanje grada. Nakon toga slijedi vožnja do područja Gananoque, područja s 1000 otoka, gdje ćemo i noćiti.

13. dan: GANANOQUE

Doručak. Ujutro imate slobodno na raspolaganju u prekrasnom mjestu Gananoque koje se nalazi uz obalu rijeke Sankt Lorenz. Opcionalno se možete odlučiti za izlet brodom kroz područje Tisuće otoka između SAD-a i Kanade. Nakon toga krećemo dalje prema Torontu – gdje ćemo također imati kružnu vožnju autobusom. Uz brojne znamenitosti imate mogućnost popeti se i na CN-toranj. Oni dobrih živaca mogu ovdje s vidikovca na 342 m visine, stojeći na 6 cm debelim staklenim podnim pločama, uživati u pogledu na Toronto (ulaznice uključene u paket izleta). Noćenje u široj okolici Toronta.

14. dan: TORONTO

Doručak. Prije podne Vam stoji slobodno na raspolaganju. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i povratni let.

15. dan: POVRATAK

Dolazak u zagrebačku zračnu luku u 11:45.

Cjenik

Redovna cijena: 14.349,00 kn

 

Cijena uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb – Toronto - Zagreb
 • 13 x noćenje u odličnim hotelima srednje kategorije u dvokrevetnoj sobi
 • 13 x kontinentalni doručak
 • 1 x tipična obiteljska večera u Amish County
 • 10% popust-kartica Macy‘s u New Yorku (najveća svjetska robna kuća)
 • pratitelj putovanja na slovenskom ili hrvatskom jeziku
 • Jamčevno osiguranje prema propisima

 

Cijena ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

 

Obavezna doplata:

 • Zrakoplovne pristojbe: 2.650,00 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 4.999 kn (ako osoba putuje sama).

 

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji :

 • Paket izleta: 1999,00 kn po osobi: 2 dan - vožnja brodom Niagara i Dinner Skylon Tower; 7. dan - ulaznica i posjet Empire State Building; 11. dan - Promatranje kitova; 13. dan - Thousand Islands i ulaznica u CN Tower u Torontu

Toronto

New York

Washington DC

Niagara

Napomene

Informacije o vizama:

 • USA

Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.

 • KANADA

Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici http://www.cic.gc. ca/english/visit/eta-start.asp - 7,00 CAD

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mvp.hr

Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Najmanji broj putnika: xx

Oznaka putovanja: MP023