+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Atena - Dugi vikend

Jedan od najpoznatijih gradova svijeta i kolijevka zapadne civilizacije, Atena je moderni velegrad koji svoje ime duguje božici iz grčke mitologije, a antičke zgrade, umjetničke djela i zanimljiva arhitektura čine je i danas jednako zanimljivom

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
11.05.-14.05.2017.
05.10.-08.10.2017.

atena - grčka

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB / DUBROVNIK - ATENA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:00 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za Atenu. Odlazak aviona u 14:55 sati uz međuslijetanje u Dubrovniku. Polazak aviona iz Dubrovnika u 15:40 sati. Dolazak u atensku zračnu luku u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u centru Atene i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan:  ATENA

Doručak. Razgled Atene, glavnog grada Grčke autobusom i pješice uz pratnju službenog gradskog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia - Parlament - antički stadion – Agora - Hadrijanova vrata. Posjet Akropoli, jednom od najvažnijih svjetskih antičkih spomenika, simbolu Atene na stijeni. Razgled Propileja, hrama Atene Nike, Partenona i Erehteona, remek djela Perikla. Slobodno poslijepodne u gradskom središtu za kupovinu, posjet Muzeju Akropole i šetnju. Zanimljive su ulice koje podsjećaju na bazar ili orijentalni suk prepune ulične živosti, trgovina, brojnih restorana i slikovitih prizora, a četvrt Plaka prepuna je suvenirnica, uskih uličica s neoklasičnim zgradama i popločenih dvorišta. Navečer moguć fakultativni odlazak na večeru s folklornim programom na Plaki (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:  ATENA

Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do Nacionalnog muzeja, najvažnijeg muzeja na svijetu posvećenog grčkoj kulturi. Preko 11.000 izložaka uključujući neke od najslavnijih antičkih kipova i vaza, slavne zidne freske sa Santorinija, dragocjenosti s Krete, antički nakit itd. oduševit će svakog posjetioca. Slobodno poslijepodne za osobne programe, kupovinu i šetnju. Moguć fakultativni izlet vožnje po atenskoj rivijeri do rta Sounion gdje se uz Posejdonov hram može promatrati jedan od najljepših zalazaka sunca u Grčkoj ( doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:  ATENA - DUBROVNIK / ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let Croatia Airlinesa za Dubrovnik i Zagreb. Odlazak zrakoplova u 19:50 sati po lokalnom vremenu. Međuslijetanje u Dubrovniku. Polazak iz Dubrovnika u 20:40 Dolazak u zračnu luku Zagreb u 22:20 sati.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.490 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka  1.190 kn (cijena pristojbi zračnih luka podložna je promjenama)

Doplata za polazak iz Zadra, Splita i Pule: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit !

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Dubrovnik-Atena-Dubrovnik/Zagreb
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na centralnom položaju  u Ateni  na osnovi 3 noćenja s  doručkom
 • pratitelja putovanja
 • transfer od zračne luke u Ateni do hotela i natrag
 • panoramski razgled grada autobusom
 • gradskog vodiča za razgled grada u Ateni
 • razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe –190 po osobi (iznos može biti podložan promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Atenska Akropola - 20 Eura , Delfi - 12 Eura, Mikena - 12 Eura, Epidaurus - 12 Eura, ulaznica za Nacionalni arheološki muzej 7 EUR, ulaznica za muzej Akropole 5 EUR
 • karte javnog prijevoza u Ateni: pojedinačna karta 1,40 EUR po smjeru
 • večeru s folklornim programom na Plaki: 35 EUR (doplata na licu mjesta)
 • fakultativni izlet Atenska rivijera i rt Sounion (minimum 15 putnika): 35 EUR (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje

 

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.

Atena

Napomene

Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Minimalan broj putnika za putovanje je 25. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 25

Oznaka putovanja: MP016