+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Azori – Zelena oaza u plavetnilu Atlantika

Otoci Terceira i São Miguel

Azori ili Azorski otoci autonomna su portugalska regija u sjevernom Atlantiku i otočje koje očarava svojom ljepotom – vulkanskog su porijekla i uzdižu se s atlantskog hrbata, reljef im je vrlo oštar i brdovit, dok je klima blaga i s obilnim padalinama

7 dana / 6 noći  —  Zrakoplovom iz Venecije

Datum putovanja:  28.07.-03.08.2017.

 Vrijednost više! Uključene 2 večere i 4 ručka!

azori

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – VENECIJA – LISABON – otok TERCEIRA

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Venecija (po želji uz doplatu), s mogućnošću ukrcaja u Karlovcu i Rijeci (Vrata Jadrana – sjever). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na let za Lisabon u 13.05 sati na liniji TP867 (TAP Portugal). Slijetanje u Lisabon u 15.10 sati te nastavak leta za otok Terceiru u 18.00 sati na liniji TP 1823 (TAP Portugal). Slijetanje na Terceiru predviđeno je u 19.30 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju  slijedi transfer do hotela u Angra do Heroísmu i smještaj. Večera u hotelu i noćenje.

2. dan: otok TERCEIRA

Doručak. Cjelodnevni razgled Terceire, otoka poznatog i pod imenom „Otok ljiljana“, započet ćemo na vidikovcu planine Serra do Cume odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu. Slijedi kratko zaustavljanje i šetnja u obalnom mjestašcu Praia da Vitória te vožnja do São Sebastiãoa, naselja vezanog uz povijest prvog naseljavanja otoka u 15. stoljeću. Razgled i ručak u restoranu gdje ćete probati tradicionalni juneći gulaš (alcatra) pripravljen u glinenim posudam. Nakon ručka slijedi nastavak vožnje brdskom cestom do špilje Algar do Carvao. Dolazak do mjesta Biscoitos, poznatog po prirodnim bazenima u crnim vulkanskim stijenama. Na povratku  zaustavljanje na vidikovcu Pico de Cruzinhas u mjestu Monte Brasil s kojeg se pruža panoramski pogleda na cijelu regiju. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: TERCEIRA (ANGRA DO HEROISMO) – otok SÃO MIGUEL

Doručak. Slijedi trosatni, pješački razgled Angra do Heroísma, najvećeg grada na otoku, koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Angra je najstarije, kontinuirano nastanjeno naselje na otoku te je od 15. - 19. stoljeća bila obavezno pristanište brodovima na putu za Ameriku. Kako su rado navraćale i neprijateljske mornarice i gusari, grad je bio prisiljen utvrditi se. Četiristo godina stare utvrde São Sebastião i São João Batista jedinstveni su primjerci vojne arhitekture. Sakralne građevine i urbanistička riješenja pratili su trendove matice zemlje, što se očituje u prostranim trgovima četvrti Sé i baroknoj katedrali. Slijedi transfer do zračne luke te let za Ponta Delgado na otoku São Miguel na liniji SP 465 (Air Açores) u 14.20 sati. Dolazak u Ponta Delgado predviđen je u 15.00 sati. Slijedi transfer do hotela u Ponta Delgadu i smještaj. Slobodno poslijepodne. Večera u hotelu i noćenje.

4. dan: SÃO MIGUEL (promatranje kitova i dupina – PONTA DELGADA)

Doručak. Transfer do marine u Ponta Delgadu odakle kreće uzbudljiva potraga za dupinima i kitovima. U vodama oko Azora cijele godine obitavaju gotovo 24 vrste kitova, dupina i pliskavica. Uz pomoć vještih skipera, izviđača i biologa uputit ćemo se na lokacije na kojima je najveća vjerojatnost da ćete uživati u pogledu na plave kitove, kitove ubojice ili atlantske, pjegave dupine. (Izlet ovisi o vremenskim prilikama i lokacijama na kojima borave sisavci.) Ručak u restoranu te pješački razgled Ponta Delgade, administrativnog središta otočja. Trg São Sebastião i Praça Gonçalo Velho (nazvan po moreplovcu, koji je otkrio Azore) srce je staroga grada, oko kojeg su smješteni Gradska vijećnica, Vrata grada i stara carinarnica. U sklopu razgleda posjetit ćemo i crkvu Senhor Cristo te gradsku tržnicu. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: SÃO MIGUEL (nacionalni parkovi SETE CIDEDES – JEZERA FOGO)

Nakon doručka, u 9.00 sati  vožnja na cjelodnevni izlet s mnoštvom lokaliteta prirodne ljepote koje pruža otok. Kraće zaustavljanje na vidikovcu Vista do Rei (Kraljev pogled) s prekrasnim pogledom na krajolik. Spuštanje u dolinu do nacionalnog parka Sete Cidades (Sedam gradova), jednog od najljepših prirodnih lokaliteta na Azorima, smještenog u centru vulkanskog kratera. Slobodno vrijeme za šetnju oko dva jezera ili samo uživanje uz kavu. Nastavak vožnje uz mjesta Mosteiros i Bretanha uz stanku za ručak u tipičnom restoranu s lokalnom kuhinjom (samoposluživanje). Poslijepodne nastavak vožnje prema jezerima Fogo (Lagoa do Fogo), smještenih na 900 m nadmorske visine, otkuda se pruža prekrasan pogled na Vatreno jezero – dio netaknute prirode otoka. Cijeli lokalitet nalazi se u krateru ugaslog vulkana i najviša je točka otoka. U nastavku posjet plantaži ananasa  te povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: SÃO MIGUEL (dolina FURNAS)

Doručak. I današnji razgled započet ćemo panoramskim pogledom. Ovoga puta bit će to na Calouru, omiljenu zonu za odmor i ribolov. Slijedi stanka za obilazak najstarijeg, administrativnog središta otoka, Vila Franca do Campo. Dolina Furnas, sa svojim termalnim izvorima, fumarolama i termalnom vodom,  smatra se najvećim hidropolisom na svijetu. Obilazak jezera, toplih izvora i otvora u kojima se na pari kuhaju obroci. Za ručak će biti poslužena cozida, obrok kuhan na pari. Poslije ručka posjetit ćemo botanički vrt u kojem ćete imati priliku okupati se u bazenu prirodne, termalne vode. Slijedi odlazak na sjevernu obalu, posjet jedinstvenoj plantaži i tvornici čaja Gorreana u kojoj se koriste starinski strojevi. Kušanje čaja. Na povratku kratko zaustavljanje na vidikovcu Santa Iria. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: SÃO MIGUEL – LISABON – VENECIJA – ZAGREB

Doručak i slobodno jutro do transfera u zračnu luku. Slijedi let za Lisabon na liniji TP 1868 (TAP Portugal) u 13.10 s predviđenim slijetanjem u 16.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta na liniji TP 862 za Veneciju u 18.20 sati. Po slijetanju u Veneciju u 22.15 sati, slijedi transfer prema Rijeci i Zagrebu za sve putnike koje koriste transfer.

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.590 kn*

* FM popust 400kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi:  10.990,00 kn

Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka 1.690 kn (obavezna doplata kod prijave), pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* na bazi šest noćenja s doručkom,
 • dvije večere u hotelu i četiri ručka u lokalnim restoranima (uključeno piće),
 • transfere i razglede prema programu,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku u toku razgleda,
 • pratitelja na putovanju,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za transfer na relaciji Zagreb – Venecija – Zagreb 595 kn,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.530 kn,
 • dodatne obroke i usluge,
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Azori

Napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u Portugalu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012