+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Hamburg - Hanzeatska raskoš / City break

Zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog duha Hamburg se ubraja u najljepše i najzelenije europske metropole, a svojim posjetiteljima nudi mnoštvo restorana, kazališta i trgovina, otmjene plaže na Labi i zelenu obalu rijeke Alster, te živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti starije od 1200 godina

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 20.-23.08.2017.

 VRIJEDNOST VIŠE! HOTEL 4*!

hamburg

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – HAMBURG

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let LH 1405 u 6:50 sati. Slijetanje u Frankfurt u 8:20 te nastavak puta letom LH 010 u 10:00 sati. Dolazak u Hamburg u 11:05. Po dolasku panoramski razgled drugog najvećeg grada Njemačke, koji se zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog duha ubraja u najljepše i najzelenije europske metropole i svojim posjetiteljima nudi mnoštvo restorana, kazališta i trgovina, otmjene plaže na Labi i zelenu obalu rijeke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti starije od 1200 godina.

Obilazimo centralno smješteno jezero Alster - Jungfernstieg, slavnu modernu ulicu smještenu uz obalu jezera prepunu luksuznih butika i trgovačkih centara - gradsku vijećnicu Rathaus, jednu od najljepših zgrada u Hamburgu, sagrađenu u neorenesansom stilu u 19. st. - kultnu baroknu protestantsku crkvu sv. Mihaela, s čijeg se 132 metra visokog tornja pruža najljepši pogled na grad - Krameramtsstuben, kompleks koji se sastoji od pet zgrada izgrađenih u 17. st. od strane udruženja trgovaca za smještaj udovica, koji nam daje dobru predodžbu o tome kakav je život bio na početku 18. stoljeća, itd. Odlazak u hotel, smještaj u sobe.

Nakon kraćeg odmora, odlazak s pratiteljem putovanja u poznatu četvrt St. Pauli, nekadašnje okupljalište mornara u potrazi za pićem i damama noći, a danas nezaobilaznom stanicom za svakog posjetitelja Hamburga. Ova četvrt nudi mnogo više od same ulice Reeperbahn, hamburške verzije „četvrti crvenih svjetiljki“; u bezbroj malih bočnih ulica i stražnjih dvorišta nalazi se mnogo živopisnih trgovina, hip koktel barova i klubova u kojima su Beatlesi nekoć započeli svoju karijeru. Povratak u hotel, noćenje.

2. dan:  HAMBURG

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do HafenCitya, nove gradske četvrti koja se nalazi na otočiću Grasbrook - pravog izloga suvremene arhitekture, mnogih muzeja, restorana i poslovnih prostora. Sa svojim novim javnim trgovima, oko 10 kilometara šetnica, povijesnom muzejskom lukom i izvrsnim restoranima, HafenCity je postao popularno turističko odredište. Slobodno vrijeme za osobne programe, moguć individualni posjet Elbphilharmonie, novoj koncertnoj zgradi arhitektonskog studija Herzog & de Meuron koja se ubrzo nakon završetka pretvorila u najtraženiju gradsku atrakciju.

Nastavljamo s istraživanjem obližnjeg Speicherstadta, labirinta visokih skladišta iz 19. stoljeća i uskih kanala koji su nekoć bili srce hamburške luke, a sada su dio svjetske baštine UNESCO-a. Sedmokatna skladišta od crvene opeke građena u stilu neogotike prepoznatljivi su simbol Hamburga i najveći kontinuirani skladišni kompleks u svijetu. Mnoge zgrade sadrže trgovine, kafiće i male muzeje, a preporučamo i vožnju brodom po Labi kako biste upoznali ovu zanimljivu četvrt i iz drugačije perspektive. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan:  HAMBURG - FAKULTATIVNI IZLET LÜBECK

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u Lübeck (doplata pri rezervaciji aranžmana), pomorski grad na ušću rijeke Trave, 16 km udaljen od Baltičkoga mora - kulturno, privredno i znanstveno središte njemačkog baltičkoga primorja. Najstariji dio grada, gdje je sačuvana urbanistička struktura i arhitektura srednjovjekovnoga hanzeatskoga grada, nalazi se na otoku i od 1987. je na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Tijekom povijesti je Lübeck (čije ime potječe od slavenske riječi za “lijepo”) privlačio posjetitelje svojim ljepotama i snagom te ga upravo zbog toga već tijekom srednjeg vijeka proglašavaju „Kraljicom Hanze“ (savez trgovačkih gradova na Baltičkom i Sjevernom moru).

Razgled grada (uz pratnju lokalnog vodiča) koji će vas šarmirati na prvi pogled: građevine, omeđene kanalima i rijekom, iz doba gotike, renesanse, baroka i klasicizma, većinom u toploj boji opeke, gradska vrata sa svojim okruglim tornjevima te možda najraskošniji dragulj grada, crkva sv. Marije, s najvećim ciglenim svodom na svijetu. Posjet salonu  Niederegger, poznatom proizvođaču marcipana karakterističnom za Lübeck, koji na 2. katu ima i muzej marcipana. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u živopisnim uličicama grada. Povratak u Hamburg, slobodno vrijeme za osobne programe.

Ukoliko odlučite dan provesti u Hamburgu, predlažemo posjet takozvanoj „muzejskoj milji“, koja se sastoji od pet glavnih galerija. Na sjevernom kraju, u blizini glavnog kolodvora, nalazi se Kunsthalle, impozantna zgrada od crvene opeke, dom jedne od najvećih europskih zbirki umjetnina, dok je na južnom kraju Deichtorhallen, muzej sastavljen od dvije hale koje su u 19. stoljeću bile tržnice, pretvorene u izložbene prostore za suvremenu umjetnost i fotografiju. Noćenje.

4. dan:  HAMBURG - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Predlažemo posjet Miniature Wunderlandu (preporučujemo da unaprijed rezervirate ulaznice preko interneta), gdje se čak i najgori cinici ubrzo pretvaraju u razigrane ljubitelje ovog golemog minijaturnog svijeta. Mjesto zavodi sve, od djece koja zadivljeno promatraju najveći model željeznice na svijetu i parne vlakove, tinejdžera koji se fotografiraju ispred replika kasina u Las Vegasu ili u švicarskim Alpama, do odraslih koji proučavaju rimski Koloseum ili baziliku sv. Petra. Najveći interes pobuđuje replika hamburške zračne luke, gdje svakih nekoliko minuta model aviona Lufthansa klizi po pisti i uzlijeće. Transfer iz hotela za zračnu luku. Prijava na let LH 029 u 18:00 za Frankfurt, dolazak u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji LH1404 u 21:00. Predviđen dolazak u Zagreb u 22:20 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.890 kn / RC 3.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 560 kn

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

DOPLATA ZA IZLET: izlet u Lübeck: 470 kn po osobi (uključuje autobusni transfer, lokalnog vodiča za razgled Lübecka, posjet salonu Niederegger s uključenom kavom, kolačem i razgledom salona/muzeja)

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Hamburg-Zagreb,
 • smještaj u hotelu 4* u Hamburgu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • turističkog pratitelja,
 • transfer od/do zračne luke u Hamburgu,
 • boravišnu pristojbu,
 • poludnevni razgled grada autobusom uz pratnju lokalnog vodiča,
 • troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe,
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne sadržaje,
 • troškove osobnih narudžbi

Berlin

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lufthanse objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 18

Oznaka putovanja: MP011