+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Japan - ArchitecTour

Sve što ste oduvijek željeli znati o tradicionalnoj i suvremenoj arhitekturi Japana, ali i o njihovim fascinantno smirijućim vrtovima

14 dana / 11 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:  17.-30.10.2017.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – TOKYO

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb, u 16:00 sati. Let za Dohu u 18:40, na liniji Qatar Airways QR0218. Nastavak leta za Tokyo na liniji QR0807 u 02:35 sati.

2. dan: TOKYO

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb, u 16:00 sati. Let za Dohu u 18:40, na liniji Qatar Airways QR0218. Nastavak leta za Tokyo na liniji QR0807 u 02:35 sati.

3. dan: TOKYO, suvremena i tradicionalna arhitektura

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled javnim prijevozom. Posjet hramu Meji, posvećenom caru Meiji (1852-1912), kao jednom od najsvetijih mjesta u Tokyu, te šetnja po Harajuku – zvanom Champs Elysees Tokya, sa najekskluzivnijim dućanima i buticima. Razgled djela najljepših primjera suvremene arhitekture, poput Prada Boutique (Herzog & de Meuron, 2006). Poslije podne posjet Vijećnici Tokya (Kenzo Tange, 1991) i razgled panorame. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: TOKYO, suvremena i tradicionalna arhitektura

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled javnim prijevozom. Posjet Ueno Parku, jednom od najvećih parkova u Tokyu, sa primjerima moderne arhitekture značajnih arhitekata poput Le Corbusiera, Kunio Maekawe, Yoshio Taniguchija, Tadao Anda i drugih. Poslije podne posjet hramu Senso-ji (Asakusa Kannon Temple, 1657.), budističkom hramu i jednom od najstarijih dijelova Tokya, posvećenom Božici milosrđa, s promenadom gdje se mogu kupiti razni tradicionalni suveniri. Kompleks je okružen kazalištima, kino dvoranama i brojnim restoranima. Po želji, povratak u centar Tokya brodom po Sumida rijeci.

FAKULTATIVNO: posjet kazalištu Kabuki (selektirani dio predstave), gdje sve uloge igraju isključivo muškarci. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: TOKYO, suvremena arhitektura

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled javnim prijevozom do umjetno stvorenog Tokyo zaljeva, na temelju ideje Kenzo Tangea i njegove grupe Metabolista 1960, kojom je arhitektura Japan lansirana u prvi plan svjetske arhitekture. Između ostalog posjet K-Muzeju (Makoto sei Watanabe, 1996). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: TOKYO - NIKKO, tradicionalna arhitektura

Nakon doručka odlazak s autobusom i lokalnim vodičem u Nikko Mauzolej iz 17. stoljeća, iz Tokugawa perioda, kompleksa koji se sastoji od niza hramova poput Tosho-gu i Rinno-ji, te Mauzoleja i Riznice, hrama Futarasan sa unutrašnjim  dijelom, gdje se nalazi grob šoguna Ieyasu. Dijelovi Mauzoleja proglašeni su zaštićenim  kulturnim dobrom, poput Svetog mosta, Nemuri Neko (mačka koja spava), te tri pametna majmuna, Mizaru, Kikazaru, Iwazaru koji nam poručuju: ne gledaj zlo, ne čuj zlo, ne govori zlo. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: TOKYO, suvremena arhitektura i povijest

FAKULTATIVNO: jutarnji posjet najvećoj ribljoj tržnici na svijetu Tsukiji.

Aktivacija Japan Rail Pass-a. Nakon doručka odlazak javnim prijevozom u razgledavanje suvremene arhitekture, između ostalog Edo – Tokyo muzeja (Kionori Kikutake, 1993), koji prikazuje povijest Tokya kao glavnog grada tokom Tokugawa i Edo perioda (1603-1867), s pričama i legendama, planovima grada, maketama, scenama i pričama iz života. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: TOKYO - SENDAI, suvremena arhitektura

Nakon doručka odlazak Shinkansenom (Bullet train) u Sendai, glavni grad Miyagi prefekture, na cjelodnevni izlet. (350 km sjeverno od Tokya, 2h. 30min.) Razgledavanje autobusom suvremene arhitekture, između ostalog Mediateque (Toyo Ito, 2001). Navečer povratak u Tokyo. Noćenje.

9. dan: TOKYO – KYOTO, suvremena arhitektura

Nakon doručka odlazak Shinkansenom (Bullet train) u Kyoto. (513 km južno od Tokya, 2h i 53 min.) (Posebno slanje prtljage autobusom za Kyoto). Silazak u Yokohami i razgled Yokohama putničkog terminala, za putnike koji stižu u Japan brodom. (Foriegn Office Architect, 2003) i Kineske četvrti (China Town), uz mogućnost kupovine. Poslije podne odlazak u Kyoto i razgled Kyoto željezničke stanice (Hiroshi Hara, 1997), jedne od najvećih željezničkih stanica na svijetu ukupne površine 240.000 m2. Prijava u Hotel Aranvert ***.  Večernji razgled Gion četvrti Kyota, sa poznatim zabavnim dijelom Geiko. Noćenje.

10. dan: KYOTO, tradicionalna arhitektura i vrtovi

Nakon doručka cjelodnevni razgled autobusom najljepših primjera tradicionalne japanske arhitekture, hramova, paviljona, dvorca i vrtova, među njima poznatog kamenog vrta Ryoan-ji. Navečer povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: KYOTO - HIMEJI – HIROSHIMA – MIYAJIMA, suvremena i tradicionalna arhitektura

Nakon doručka odlazak Shinkansenom (Bullet train) u Hiroshimu. (350 km. južno od Kyota, 1h i 56 min.). Zaustavljanje ispred Himeji dvorca iz 14 stoljeća. Nastavak vlakom za Hiroshimu. Posjet Muzeju mira i memorijalnom parku. Poslije podne odlazak brodom na otok Miyajima i posjet Itsukushima shrinu, sa čuvenim crvenim Tori (vratima), koja se nalaze u moru. Navečer povratak u Kyoto. Noćenje.

12. dan: KYOTO – OSAKA – IBARAKI, suvremena arhitektura

Nakon doručka odlazak javnim prijevozom u razgled suvremene arhitekture Osake. Poslije podne odlazak u Ibaraki te posjet Crkvi svijetla (Tadao Ando, 1989, 1999). Navečer povratak u Kyoto. Noćenje. (Posebno slanje prtljage autobusom za Tokyo Narita zračnu luku).

13. dan: KYOTO – TOKYO, suvremena arhitektura

Nakon doručka odlazak javnim prijevozom u razgled suvremene arhitekture, kao Osaka međunarodni aerodrom (Renzo Piano, 1994.-2006). Poslije podne odlazak Shinkansenom (Bullet train) za Tokyo Narita zračnu luku.  Prijava za Dohu na liniji Qatar Airways QR0807 u 22:20h.

14. dan: ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb na liniji QR0217  u 07:00 sati. Predviđen dolazak u Zagreb u 11:10h.

Cjenik

CIJENA PUTOVANJA

Grupa: 20-24 putnika, 20.890 KN, po osobi u dvokrevetnoj sobi

             15-19 putnika, 22.575 KN, po osobi u dvokrevetnoj sobi

             19-14 putnika, 25.050 KN, po osobi u dvokrevetnoj sobi

Za jednokrevetne sobe nadoplata 4.425 KN

Način plaćanja: Uplata do 07. kolovoza 2017.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Tokyo-Zagreb, u ekonomskoj klasi, sa svim aerodromskim taksama,
 • 11 noćenja u dvokrevetnim sobama sa doručkom u hotelima 3***,
 • Japan Rail Pass za 7 dana za državni prijevoz, uključujući i Shinkansen,
 • sve razglede prema programu uz stručno vodstvo arhitektice Melita Rački — diplomirala arhitekturu u Zagrebu, postdiplomske studije na temu japanske arhitekture završila u Tokyu. Boravila u 9 godina u Japanu. Kao arhitektica radila u Zagrebu, Tokyu, Beču i Edmontonu. Predavala japansku arhitekturu kao gostujući profesor u L.A. (SAD), Perthu i Darvinu (Australija), Švicarskoj, Danskoj i Sloveniji
 • transfer autobusom od zračne luke do hotela,
 • korištenje autobusa za jednodnevni izlet u Nikko, Sendai (poludnevni autobus) i Kyoto,
 • lokalnog vodiča u Nikko,
 • troškove organizacije putovanja i pratitelja putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • troškove javnog prijevoza,
 • troškove privatnog prijevoza tokom aktivacije Japan Rail Pass,
 • ulaznice za muzeje, objekte, hramove, vrtove, dvorce, kazališta, tržnice,
 • slanje autobusom prtljage za Kyoto i Tokyo. (cca 25 Eura po kom.),
 • troškove osobnih narudžbi
 • ostalo što nije po “cijena uključuje”

Tokyo

Kyoto

Korisne informacije

Putni dokumenti: važeća putovnica

Viza:  za hrvatske državljane nije potrebna

Novac: japanski yen, 100 yena – 6 HRK, 1 EUR – 125 JPY

Jezik: japanski. Engleski se slabo koristi

Električni napon: 100 V (50-60Hz). Potreban je adapter i poseban utikač za struju.

Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri; pozivni broj zemlje: +81

Vremenska razlika: + 8 sati

Vrijeme: ugodne temperature, bez mnogo kiše

Odjeća i obuća: prigodna, ugodna obuća (nekoliko pari), čiste sokne i čarape

Lijekovi: preporuča se uzeti vlastite lijekove

Osiguranje: preporuča se uzeti osobno zdravstveno i putno osiguranje

Savjet: Cijene su fiksne. Napojnica nema.

Napomene

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: xx

Oznaka putovanja: MP055