+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Lisabon i Andaluzija

Sevilla - Cordoba - Granada - Evora

Sevilla, Cordoba, Granada, Alhambra i Evora samo su neka od mjesta na zanimljivom putovanju u portugalski Lisabon i španjolsku pokrajinu Andaluziju

6 dana / 5 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
09.-14.06.2017.
18.-23.10.2017.

Vrijednost više! Noćenje i poludnevni razgled Lisabona!

cordoba + sevilla

 

Program putovanja

1. dan/  ZAGREB - LISABON - SEVILLA

Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso u Zagrebu dva sata prije leta kod šaltera informacija. Polazak zrakoplova u 07.40h. Po dolasku u Lisabon u 10.10h, nastavak puta prema Sevilli. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan/  SEVILLA - CORDOBA - GRANADA

Doručak. Slijedi razgled prijestolnice Andaluzije: katedrala sa zvonikom Giralda, vojna promatračnica Torre Del Oro, Royal Alcazar - kraljevska palača nekadašnja maurska tvrđava, sveučilište, park Marije Luise i Plaza de Espana,… Nastavak puta za Cordobu. Po dolasku razgled povijesne jezgre nekadašnjeg najvećeg europskog grada s velikim utjecajem maurske kulture pod zaštitom UNESCO-a: katedrala Mezquita (nekadašnja Abdurahmanova džamija), Biskupska palača, židovska četvrt Judeira, most Puerte Romano, Plaza del Porto na kojoj se nalaze mnogi muzeji. Vožnja do Granade koja je ime dobila po naru ili šipku (granada na španjolskom). Dolazak u večernjim satima te smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan/  GRANADA - ALHAMBRA - SEVILLA

Doručak. Odlazak u razgled starog centra grada: renesansna crkva iz 16.st., katedrala Inkarnacije i kraljevska kapela u kojoj se nalaze grobovi kraljice Izabele i kralja Ferdinanda. Slijedi vožnja do palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade te palače Generalife i vrtova. Razgled. Povratak u Sevillu. Fakultativno večera u restoranu s Flamencom. Noćenje u hotelu.

4. dan/  SEVILLA - EVORA - LISABON

Doručak. Vožnja prema Evori. Po dolasku kraći razgled centra grada koji je pod zaštitom UNESCO-a: trg Giraldo, katedrala, rimski hram, crkva sv. Franje,… Nastavak puta za Lisabon. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Noćenje.

5. dan/   LISABON

Doručak. Odlazak u razgled grada: prvo do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima, odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama. Panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Slobodno poslijepodne za vlastite interese. Fakultativno večera u restoranu s Fadom.

6. dan/   LISABON - ZAGREB

Doručak. Transfer u zračnu luku Lisabon, gdje treba biti 2 sata prije leta. Let za Zagreb u 10.55h, s dolaskom u 15.20h.

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  4.690 kn  4.490 kn*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezna doplata za zrakoplovne takse:  980 kn (promjenjivo do ispisa karata)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  690 kn

 

Cijena je rađena na bazi minimum 20 putnika te uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb,
 • prijevoz autobusom prema programu,
 • smještaj u hotele 3/4* s noćenjem s doručkom,
 • razgledi prema programu,
 • ulaznica za Alhambru,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje doplate:

 • zrakoplovne pristojbe  980 kn (promjenjivo do ispisa karata),
 • jednokrevetna soba 690 kn,
 • Fado show s večerom 390 kn,
 • Flamenco show s večerom 350 kn

Lisabon

Andaluzija

Napomene

Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, u polaznom letu je međuslijetanje u Portu.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost.

Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.

Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Oznaka putovanja: MP015