+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

MADAGASKAR

Crveni otok neistražene ljepote

Otočna država u Indijskom oceanu, odvojena Mozambičkim kanalom od jugoistočne Afrike, odnosno otok koji čini većinu državnog teritorija i koji je četvrti po veličini u svijetu, dok je nacionalni simbol Madagaskara - drvo baobab

12 dana / 9 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba!

Datum putovanja: 04.-15.10.2017. — Garantirano!

madagaskar

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za Istanbul. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20.10 sati na liniji TK 1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL - ANTANANARIVO

Nastavak leta za Antananarivo na liniji TK 160 u 01.25 sati. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Antananarivo u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, odlazak na panoramski razgled grada. Slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: ANTANANARIVO - AMBATOLAMPY - ANTSIRABE

Nakon doručka, odlazak i razgled Polyclinique Ilafy Antananarivo - Poliklinike za opću medicinu.Vožnja prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta zelena rižina polja, na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy, gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđe od aluminija, za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe, koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: ANTSIRABE - AMBOSITRA - RANOMAFANA

Nakon doručka odlazak u smjeru Ranomafana kojeg karakterizira bogata flora i fauna. Zaustavljanje u mjestu Ambositra te posjet centru rukotvorina gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju tipične drvene rezbarije plemena Zafimaniry. Nastavak vožnje kroz šumu eukaliptusa do Ranomafane. Po dolasku, smještaj u lodge. Večera. Noćenje.

5. dan: RANOMAFANA - FIANARANTSOA

Nakon doručka odlazak u razgled Nacionalnog parka Ranomafana. Ovaj park smješten je na na visini od 800 metara. Osnovan je 1991. godine s namjerom da zaštiti prirodne ljepote i rijetke životinjske vrste: tu obitava 29 različitih vrsta sisavaca uključujući i 12 vrsta lemura te brojne endemske vrste. U poslijepodnevnim satima, vožnja do Fianarantsoe te kraći razgled ovog sveučilišnog i kulturnog središta Madagaskara. Grad je okružen jezerima, vinogradima i jedinstvenom plantažom čaja na Madagaskaru. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: FIANARANTSOA - AMBALAVAO - RANOHIRA

Doručak. Slijedi vožnja uz polja riže i duhana prema mjestu Ranohira sa zaustavljanjem u Ambalavau, kako bismo posjetili radionicu za proizvodnju poznatog Antaimoro papira od riže. Poslijepodne nastavak putovanja prema Ranohiri. Prolaskom tzv. „Južnih vrata“, otkrivaju se prekrasni krajolici - prostrane savane s pogledom na velika krda zebu goveda. Po dolasku, smještaj u hotel . Večera. Noćenje.

7. dan: RANOHIRA - NACIONALNI PARK ISALO

Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta madagaskarska « kamenita šuma » je prepuna slikovitih pejzaža, slapovi i brzaci, mostovi, jezera te pješčane plaže. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. L’Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćemo « Nimfine slapove » te « Piscine naturelle » - prirodni bazen, odnosno prekrasno jezero gdje je predviđena i stanka za kupanje. Prije povratka u hotel prolazimo preko poznatog « Fenetre de l’Isalo » (Prozor Isalo) kako biste uživali u predivnom zalasku sunca (ukoliko vremenski uvjeti dopuste). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: RANOHIRA - TULEAR - IFATY

Nakon doručka odlazak prema gradu Tuléar. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu (baobabi, euforbie,..). Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nastavak putovanja za Ifaty. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: IFATY

Doručak. Slobodno za vlastite programe: kupanje, sunčanje… Večera. Noćenje.

10. dan: IFATY - TULEAR - ANTANANARIVO

Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži do transfera za Tulear - zračne luke te prijava na let za Antananarivo. Po slijetanju, prijevoz do hotela Smještaj. Večera, noćenje.

11. dan: ANTANANARIVO - ISTANBUL

Nakon ranijeg doručka ,posjet stomatološkoj klinici - Centre de Stomatologie Befelantanana. Upoznavanje sa radom stomatološke struke te zemlje i razmjenjivanje znanja i iskustva u dentalnoj medicini. Transfer za zračnu luku Prijava na let za Istanbul te polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16.00 sati na liniji TK 161 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan: ISTANBUL - ZAGREB

Po dolasku u Istanbul, u 4.45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 7.15 sati na liniji TK 1053 (Turkish Airlines). Dolazak u zagrebačku zračnu luku predviđen je u 8.35 sati po lokalnom vremenu. Završetak putovanja.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 19.650 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit): 3.100 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 4. 320 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu putovanja,
 • smještaj u hotelima i lodgevima 4* na bazi polupansiona,
 • transfere,
 • unutarnji let na Madagaskaru Tuléar – Antananarivo,
 • razglede prema programu,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • lokalnog vodiča na Madagaskaru,
 • troškove organizacije i jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

 • dodatne obroke,
 • izlete,
 • napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače – obavezna doplata na licu mjesta 30 Eur,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • vizu za Madagaskar,
 • osobne troškove i putna osiguranja.

Madagaskar

Info

MADAGASKAR

Službeni naziv: Republika Madagaskar
Glavni grad: Antananarivo (oko 600.000 stanovnika)
Službeni jezici: malgaški i francuski
Procijenjena populacija: 16.840.000
Novac: malgaški arijari (MGA) 1 EUR = 3.470,00 ariarija
Plaćaje kreditnim karticama moguće je u većim trgovinama u većim gradovima. Novac možete dići i na bankomatima s različitim provizijama (Visa, MasterCard, negdje Maestro), ali samo u većim gradovima. Često dizanje na bankomatima i plaćanje kreditnim karticama ne funkcionira, zato vam preporučujemo dovoljno gotovine za svaki slučaj!
Stanovništvo: Malgasi (Madagaskarci)
Vremenska razlika: +1/+2 u odnosu na Hrvatsku
Cijepljenje: Nije potrebno. Preporuka:  cijepljenje protiv žute groznice te profilaksa protiv malarije. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.
Električni napon: 220 V, potreban adapter s tri konektora.
Mobilna telefonija: Moguće korištenje mobilnih telefona – samo Vipnet (roaming partner Celtel)
Hrana i piće: Preporučuje se voda u bocama. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.
Klima: Madagaskar ima tropsku klimu koja je uvjetovana visinom, monsunima i blizinom mora. Klima se može podijeliti samo na dva godišnja doba: sezonu kiša od studenoga do travnja, kada je temperatura viša, te sušnu sezonu od travnja do listopada. Na visoravni je klima umjerena s toplim kišnim vremenom od studenoga do travnja te nižom temperaturom od svibnja do listopada. Prosječne godišnje padaline kreću se od 1300 do 1800 mm. Obalna regija ima tropsku klimu s nepotpunom suhom sezonom. Najviše kiše padne u obalnom području između svibnja i rujna, a prosječne godišnje padaline iznose između 2030 i 3250 mm. Prosječna godišnja temperatura je 20 °C na visoravni te 30 °C na obali.

Napomene

Viza: viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 30 Eur - plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.

Napomena: Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela na Madagaskaru odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP012