+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Peru & Bolivija

Svete doline i ostaci gradova u kojima su živjele Inke, predivne metropole i najkreativnija latinoamerička kuhinja, te očaravajuća mješavna tradicije i suvremenosti - Peru i Bolivija s razlogom su među najpopularnijim egzotičnim destinacijama na cijelome svijetu

16 dana / 12 noćenja – Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:
26.10.-10.11.2017.

bolivija

Bolivija

Program putovanja

1. dan: VENECIJA - MADRID - LIMA

Sastanak putnika u zračnoj luci u Veneciji 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Madrid na liniji IB3249 (Iberia) i polijetanje zrakoplova u 07:40 sati. Dolazak u Madrid predviđen je u 10:15 sati. Nastavak leta za Limu u 12:50 sati na liniji IB6651. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Limu predviđen je u 17:35 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Limu sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela. Prijava u hotel i noćenje.

2. dan: LIMA

Doručak u hotelu. Odlazak u organizirani poludnevni razgled grada. Vidjet ćete modernu četvrt Miralores i povijesni dio San Isidro koji je proglašen svjetskom kulturnom baštinom UNESCO-a. Renesansa, barok i neoklasicizam također su obilježili Peru te neke od skoro pa savršeno očuvanih građevina pokazati će Vam prošlost i sadašnjost ovog dijela svijeta. Jedan od najbolje očuvanih primjera je Katedrala iz 16. stoljeća gdje se nalaze ostaci španjolskog konkvistadora Francisca Pizzara. Zaustavljanje kod najposjećenije crkve iz 1674. - Svetog Franje. Podvodni tuneli i katakombe ispod crkve bili su do 1808. godine grobnice, te se u njima još uvijek nalaze brojni ostaci tijela, poput lubanja i kostiju. Nakon razgleda odlazak u Barranco, dio grada koji je prepun živahnih ulica, restorana i kafića. Slobodno poslijepodne za šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LIMA - PARACAS

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema jugu uz obalu pacifičkog oceana prolazeći kroz različite vrste pustinja i krajolika, dok će vas vodič upoznati sa ostacima starih civilizacija. Prijava u hotel i noćenje.

4. dan: PARACAS - PISCO - LIMA

Doručak u hotelu. Vožnja brodom između otoka Ballestas koji se nalaze u rezervatu Paracas, najvećem obalnom divljem životu u Peruu. Ova dva prekrasna otoka su dom tisućama ptica selica, npr. pelikani koji dijele stanište sa morskim lavovima. Zatim slijedi let iznad Nazca linija, niza crteža na pustinjskom tlu koji čine različite oblike poput trapeza, triangla sve do stiliziranih oblika nekih biljaka i životinja. Nakon leta slijedi odlazak prema Limi. Noćenje.

5. dan: LIMA - CUSCO

Organizirani prijevoz do zračne luke te let prema Cuscu. Dolazak u Cusco i smještaj u hotel 4*. Odlazak na poludnevni razgled tijekom kojeg ćete vidjeti glavni trg Plaza Mayor, zatim Hram sunca (Coricancha) te Katedralu. Posjet obližnjim arheološkim nalazištima: Kenko (Quenqo) s podzemnim galerijama i polukružnim amfiteatrom; Tambomachay - izvor vode i kupalište Inka, Puca Pucara - crvena tvrđava na vrhu brda, Sacsayhuaman tvrđava - impozantni primjer vojne arhitekture Inka izgrađen od blokova granita. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: CUSCO - SVETA DOLINA INKA

Doručak u hotelu. Posjet malom, pitoresknom selu Chinchero udaljenom 28 km od Cusca gdje se nalaze značajne ruševine Inca koje datiraju iz kraja 15.st. kao i prekrasna, tradicionalna crkva. Nastavak putovanja prema Urpi, poznatom tekstilnom centru gdje domaće stanovništvo izrađuje tekstil i postižu boje tkanina na stari, tradicionalan način što će vam i pokazati. Nastavljamo kroz dolinu prema zajednici Ollantaytambo sa stajanjem u Racchi otkuda seže jedan od najfascinantnijih pogleda na Svetu Dolinu. Ručak u lokalnom restoranu. Dolazak do monumentalnog arhitektonskog djela i jedinstvenog, danas nenaseljenog, grada iz vremena Inka. Vidjet ćete zgrade, vrtove, ulice i utvrdu koji su ostali izvornog oblika kakvi su bili u tom periodu. Odlazak prema hotelu.

7. dan: CUSCO - MACHU PICCHU

Odlazak do željezničke stanice Ollantaytambo. Vožnja vlakom kroz dolinu Inka do mjesta Aguas Calientes. Prijevoz mini busom do ruševina starog grada Machu Picchu, što u prijevodu znači stari vrh. Machu Picchu je otkrio Hiram Bingam 1911. godine i jedno je od najljepših i najzagonetnijih mjesta na svijetu ne samo zbog prekrasne prirode, nego i zbog čudesne flore i faune, jedinstvene u svijetu. Pauza za ručak koji će biti u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima povratak vlakom. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan: CUSCO - MACHU PICCHU

Doručak. Odlazak u samostalan razgled Machu Picchu. Povratak u hotel.

9. dan: CUSCO - LA PAZ

Doručak. Transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema La Pazu. Po dolasku u La Paz slijedi poludnevni razgled La Paza, koji se ubraja među najviše gradove na svijetu. Razgled započinje najznačajnijim mjestima u starom gradu Plaza Murillo i Jean ulica sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Nastavak razgleda ulica i tržnice te crkve San Francisco, Zlatni muzej repliku hrama Tiwanaku,  te na kraju Dolina mjeseca (Valle de la Luna) iz kojeg se pruža uistinu jedinstveni pogled na planine kojima je La Paz okružen. Vožnja u žičari zvanoj Teleferico iz koje se vidi prekrasan pogled na cijeli La Paz. Povratak u hotel i noćenje.

10. dan: LA PAZ - UYUNI

Doručak i odjava iz hotela, te transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Uyuniju. Po dolasku, odlazak na najveću slanu površinu na svijetu. Ručak. Po putu stajanje u Colchani, najboljem mjestu za promatranje izvlačenja soli. Uz Incahuasi otok, Colchani je jedinstveni primjer izoliranog ekosistema gdje rastu kaktusi veći od 10 m. Nastavak prema sjeveru i posjet predkolumbijskoj utvrdi Pucara de Ayque i vulkanu Thunupa. Povratak u selo Uyuni. Večera i noćenje.

11. dan: UYUNI - LA PAZ

Doručak. Transfer do zračne luke. Po dolasku u La Paz, transfer do hotela. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

12. dan: LA PAZ - COPACABANA - OTOK SUN

Doručak. Odlazak na izlet prema sjeveru prolazeći uz najznačajnija obilježja tih prostora, od jezera Titicace do Copacabane, ugodnog gradića na obali jezera. Posjet crkvi i poznatoj zaštitnici Bolivije Virgen Moreni. Vožnja brodom jezerom do otoka Sun, stanka za ručak i nastavak razgleda prema ruševina hrama Pilkokaina. Odlazak do ranča. Večera i noćenje.

13. dan: LA CHINCANA - OTOK MOON - COPACABANA - PUNO

Doručak. Odlazak prema selu Yumani i obilazak poznatih stepenica Inca. Ručak. Nastavak obilaska brodom prema otoku Moon i hramu Inak Uyu, ostavštini Inka. Odlazak prema Punu, po putu ćemo imati priliku vidjeti prekrasan pogled koji se pruža na jezero Titicaca. Noćenje.

14. dan: PUNO - LIMA

Doručak. Odlazak u zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Limi. Slobodno poslijepodne za odmor ili šetnju gradom u pratnji vodiča. Noćenje.

15. dan: LIMA

Transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Madridu u 21:05 sati na liniji IB6650.

16. dan: MADRID - ZAGREB

Dolazak u Madrid u 14:30 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji IB3244 u 15:45 sati. Dolazak u Zagreb u 18:10 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi    27.980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                                    5.710 kn                    

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka               3.050 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi,
  • unutarnji letovi,
  • 12 noćenja u hotelima 3*,
  • obroci prema programu,
  • razglede i izlete s lokalnim pratiteljem kako je navedeno u programu,
  • pratitelja putovanja,
  • organizaciju putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • zrakoplovne pristojbe,
  • obavezne i ostale doplate,
  • osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje.

 

OBAVEZNE DOPLATE: pristojbe zračnih luka 3.050 kn, napojnice vodiču i vozaču 60 EUR - plaćanje na licu mjesta, plaćanje prilikom rezervacije putovanja.

 

Korisne informacije

Najbolje vrijeme za putovanje u Južnu Ameriku je od sredine listopada do sredine travnja. Zemlje koje se posjećuju imaju ugodnu temperaturu od prosječnih 22˚C. Temperatura u Cuscu i Machu Picchu je ugodna u toku dana no naglo pada nakon 17 sati. Lagana vesta se preporučuje za vrijeme boravka u Cuscu i Machu Picchu. Ležerna odjeća je idealna za ovo putovanje!

Peru

Bolivija

Napomene

Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju.  Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP011