+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

NAJLJEPŠI GRADOVI RUSIJE

Krstarenje brodom MS CHEKHOV 3*

Kada razmišljamo o putovanjima, Rusija nam se čini jako daleko, ali ni ne slutimo što propuštamo. Zemlju koja je građena kao najveće i najmoćnije carstvo. Romanovi su svoju zemlju htjeli približiti Europi, pa su tako svoje gradove gradili po uzoru na europske prijestolnice, pa i još ljepše. Trebalo je još samo prirodne ljepote ukrasiti i na obalama rijeka izgraditi mostove, muzeje i carske palače!

11 dana / 10 noći  —  Polazak iz Ljubljane

Datum putovanja: 15.-25.08.2017. — Garantirani polazak!

Vrijednost više!! Atraktivan itinerer i zanimljive destinacije ● Smještaj u vanjskim kabinama s prozorom, na glavnoj palubi ● 10 x punih pansiona na brodu ● Uključen let iz Ljubljane i svi transferi te vođeni izleti ● Odlična cijena i super first minute popusti!

moskva

Moskva

ms chekhov - Rusija krstarenje

Brod MS Chekhov

Itinerer putovanja

DATUM LUKA AKTIVNOSTI

(izleti su uključeni u cijenu)

15.08. LJUBLJANA - MOSKVA Let na relaciji Ljubljana – Moskva,

transfer do broda i ukrcaj

16.08. MOSKVA Izlet „Moskva“
17.08. MOSKVA Izlet „Kremlj i katedrala“
18.08. UGLITCH Izlet „Uglitch“
19.08. JAROSLAWL Izlet „Jaroslavl“
20.08. GORITSY Izlet „Samostan sv. Ćirila“
21.08. KIŽI Izlet „Muzej drvene arhitekture“
22.08. MANDROGI Izlet „folklorna predstava“
23.08. ST. PETERBURG Izlet „St. Peterburg“
24.08. ST. PETERBURG Izlet „Ermitaž“
25.08. ST. PETERBURG - LJUBLJANA Iskrcaj i transfer do zračne luke,

let St. Peterburg - Ljubljana

 

Sankt-Peterburg

Sankt-Peterburg

Program putovanja

1. DAN ZAGREB / LJUBLJANA - MOSKVA

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) prema zračnoj luci J.P. Ljubljana od kuda slijedi let preko europske zračne luke u Moskvu. Nakon slijetanja, transfer do broda i ukrcaj. Slijedi prvo upoznavanje broda, večera i noćenje.

2. DAN MOSKVA

Doručak na brodu. Dan namijenjen razgledu veličanstvene ruske prijestolnice i njenih znamenitosti. Vožnja gradom i uz crvene kremeljske zidine, iza kojih će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, sve do Crvenog  trga. Okružuju ga prekrasne zgrade iz prošlog stoljeća kao što je šarena crkva Vasilija Blaženog, najprepoznatljivija zgrada u Moskvi. Susresti ćemo se i s najpoznatijim trgovačkim centrom Gum. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima za samostalne razglede. Navečer predlažemo posjet znamenitom moskovskom cirkusu (doplata). Povratak na brod. Večera i noćenje.

3. DAN MOSKVA

Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo otići do moskovskog Kremlja, koji sa svojim palačama i crkvama predstavlja povijesnu jezgru grada. Šetnja pokraj palače Kremlja do crkve Marijinog uznesenja, gdje su se nekoć krunili ruski carevi. Vidjeti ćemo i carsko zvono, jedno od najvećih na svijetu i veliki carski top. Uz doplatu mogućnost vođenog razgleda ulicom Arbat ili izlet s brodom po rijeci Moskvi.

4. DAN UGLITCH

Doručak na brodu. Ujutro plovidba do gradića Uglitch, jednog od najstarijih ruskih gradova kojeg je  car Ivan Grozni proglasio jednim od najljepših ruskih gradova. Ovo je posljednje prebivalište njegovog sina, cara Dimitrija. Gradić ima lijepi Kremlj s najljepšim ruskim crkvama kao što je crkva sv. Dimitrija. U prošlosti je Uglitch bio toliko bogat, da su kovali vlastiti novac. Večera i noćenje.

5. DAN JAROSLAVLJ

Doručak i ručak na brodu. Poslijepodne ćemo razgledati grad Yaroslavl, još jedan biser drevnih ruskih gradova, kojeg je 1010 godine osnovao princ Yaroslav. Grad se smatra jednim od najstarijih ruralnih gradova i pripada znamenitom Zlatnom prstenu. Razgledat ćemo gradske znamenitosti, uključujući i gradsku vjećnicu, samostan koja se smatra najvažnijom zgradom u gradu, crkvu sv. Ilije, kazalište Volkov koji se smatra jednim od najstarijih u Rusiji. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Nakon razgledavanja, vraćamo se na brod.

6. DAN GORITSY

Na obali Bijelog jezera stoji gradić Goritsy, tipično Rusko selo, kojeg ćemo danas posjetiti. Poznat je po vrlo starom ženskom samostanu, a mi ćemo obići samostan sv. Ćirila, nekoć drugog najvećeg samostana u Rusiji, koji će vam dočarati rusku prošlost. Poslijepodne ćemo nastviti plovidbu po 300 km dugom kanalu Volge, koji povezuje unutrašnjost Rusije s Baltičkim morem.

7. DAN KIŽI

Doručak na brodu. Jutarnja plovidba po jezeru Onega, drugom najvećem europskom jezeru, do otoka Kiži. Otok je danas kao muzej na otvorenom kojeg godišnje posjeti 150.000 posjetitelja i tako jedan od najposjećenijih muzeja u ovom dijelu Rusije. Na otoku se nalazi više od 80 različitih drvenih objekata (seoskih kuća, crkvi, vjetrenjača …) koje su tamo prenijeli iz sjeverne Rusije. Gradić se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine. Povratak na brod, večera i noćenje.

8. DAN MANDROGI

Doručak na brodu. Jutarnja plovidba Nevom i uz južni dio jezera do slikovitog gradića Mandrogi koji je kao muzej na otvorenom i prikazuje život ruske prošlosti. U slučaju lijepog vremena, vidjeti ćemo i folklornu predstavu. Poslijepodne slijedi nastavak plovidbe rijekom Svir.

9. DAN SANKT-PETERBURG

Doručak na brodu. Ujutro ćemo krenuti u razgled ovog elegantnog grada uz rijeku Neva koji se smatra jednim od najljepših europskih gradova. Među glavnim znamenitostima spadaju monumentalan Zimski dvorac - nekoć sjedište ruskih careva, katedrala Sv. Izaka, Peterpavlovska tvrđava, i »revolucionarni« cruiser Aurora i Admiralitet. Poslijepodne će biti slobodno za šetnje gradom. Po želji izlet u Carsko selo (Puškinovo), u kojem se nalazi poznata Katarinina palača sa sjajnim stepenicama, dvoranama i salonima te čuvenom jantarskom sobom. Povratak na brod. Večera i noćenje.

10. DAN SANKT-PETERBURG

Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo posjetiti Ermitaž, jedan od najvažnijih svjetskih muzeja u kojem se nalaze neprocjenjive zbirke umjetničkih djela iz cijelog svijeta. Poslijepodne predlažemo obilazak najpoznatije ulice Nevski prospekt u kojoj se nalaze brojni restorani, trgovine i trgovi ili odlazak na izlet u Peterhof (doplata), u kojem se nalazi jedna od najsjajnijih i najočuvanijih palača carske obitelji Romanov koja je okružena s jednim od najvećih i slikovitijih parkova, zbog čega ga nazivaju i ruski Versailles. Po želji također i mini krstarenje gradskim kanalima.

11. DAN SANKT-PETERBURG - LJUBLJANA / ZAGREB

Doručak na brodu. Iskrcaj u prijepodnevnim satima i prijevoz do zračne luke, od kuda slijedi let preko europske zračne luke u Ljubljanu. Po dolasku mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

 

Cjenik
CIJENA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA REDOVNA CIJENA
Kabina s prozorom na glavnoj palubi, zrakoplovni prijevoz, izleti i transferi 12.630 kn 12.940 kn
First minute cijene vrijede do 31.01.2017 ili do rasprodaje kapaciteta. Cijena se može promjeniti što ovisi o iznosu zrakoplovnih pristojbi u trenutku izdavanja zrakoplovnih karti.

Cijena vrijedi za min. 20 putnika. Doplata za manji broj putnika: 540 kn!

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratni zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Moskva i Sankt-Peterburg - Ljubljana,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • transfere (zračna luka Moskva - brod - zračna luka Sankt-Peterburg),
 • 11-dnevno krstarenje brodom MS Chekhov 3*+,
 • smještaj u vanjskoj kabini s prozorom na glavnoj palubi (zadnji dio broda),
 • 10 x punih pansiona na brodu,
 • izlete prema programu,
 • piće dobrodošlice,
 • obilazak kapetanovog mosta,
 • večernji zabavni program,
 • pratitelja putovanja (min. 20 putnika),
 • organizaciju putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne izlete (Peterhof, Carsko selo, noćni razgled Moskve),
 • ostala pića (alkoholna i bezalkoholna) koja naručite u baru/restoranu,
 • napojnice za brodsko osoblje.

 

DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:

 • ruska viza 470 kn (obavezna doplata)
 • kabina na glavnoj palubi (main deck - sredina) 620 kn
 • kabina na srednjoj palubi (upper deck) 1.010 kn
 • kabina na gornjoj palubi (boat deck) 2.160 kn
 • jednokrevetna kabina na srednjoj palubi (upper deck) na upit
 • dodatni izleti (obavezna najava i uplata prije polaska, vođenje na slovenskom jeziku na min. 20 prijavljenih putnika, u suprotnom, na engleskom jeziku): Peterhof 420 kn, Carsko selo 480 kn, noćni razgled Moskve s metroem 320 kn.

Moskva

Yaroslavl

Kizhi

Goritsy

Uglitch

Petrozavodsk

Sankt-Peterburg

Mandrogi

Korisne informacije

MS Chekhov 3*

Godina izgradnje: 1978 | Godina obnove: 2003 | Br. putnika: 220 | Br. kabina: 119 (sve vanjske s prozorom)
Dužina broda: 116m | Širina broda: 17m | Br. paluba: 3
Ponuda na brodu: restoran Panorama (gornja paluba), 2 bara (jedan s bazenom), manja knjižnica, suvenirnica, kozmetički salon, sauna, prostor za sunčanje, salon/lounge.
Kabine: sve kabine su vanjske s prozorom, privatna kupaonica (tuš, wc), klimatizirane, TV, radio. Veličina kabine od 9-11m2, junior suite od 20-25m2.
Prehrana na brodu: doručak i ručak u buffet restoranu, večera poslužena.

 

ms-chekhov-detalji

Interijer broda

Napomene

Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika koliko je potrebno da sa grupom ide pratitelj putovanja. U slučaju manjeg broja putnika kod pojedinih krstarenja, ovisno o brodaru i uvjetima, postoji mogućnost da se putovanje realizira po istim uvjetima, ali bez pratitelja.

Kod većine brodara izlete je moguće unaprijed rezervirati na prodajnom mjestu te koristiti pogodnosti plaćanja. Izlete će voditi lokalni vodič na engleskom jeziku, a u pratnji hrvatskog pratitelja ukoliko se za pojedini izlet prijavi dovoljan broj zainteresiranih putnika (minimalno 40 putnika).

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili brodara.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Agencija može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika.

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Oznaka putovanja: MP022