+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

RUSIJA - Moskva i Sankt-Peterburg

Rusija - crvena Moskva i carski Sankt-Peterburg – putovanje do lijepih gradova i očaravajućih carskih znamenitosti najveće države svijeta

8 dana  /  7 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
30.04.-07.05.2017.  — GARANTIRANI POLAZAK
15.06.-22.06.2017.  — GARANTIRANI POLAZAK
13.08.-20.08.2017.

moskva

Moskva

Program putovanja

1. DAN / ZAGREB - MOSKVA - SANKT-PETERBURG

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Moskvu u 13.20  na liniji SU2041 (Aeroflot) s dolaskom u 17.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer na domaći let za Sankt Peterburg, polijetanje zrakoplova na liniji SU028 (Aeroflot) u 19.45 sati. Po dolasku u Sankt Peterburg u 21.10 sati, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. DAN / SANKT-PETERBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 m., grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne slobodno vrijeme za šetnju ili shopping ili vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar. Noćenje.

3. DAN / SANKT-PETERBURG - PETERHOF - SANKT-PETERBURG

Doručak. Odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih  zbirki umjetnina u kompleksu  Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g., kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Dvorski trg, Aleksandrov stup, zdanje Generalštaba. Nakon razgleda odlazak na izlet u „Peterhof“ ljetni dvorac Petra I Velikog, razgled  dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža  pogled na cijeli zaljev. (Park sa fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja).  Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / SANKT-PETERBURG - PUSHKIN (Carsko Selo)

Nakon doručka, odlazak na izlet u Pushkin, udaljen cca. 25 km. Nekada se zvao Carsko selo, a nakon revolucije i Dječje selo. Posjet Palači Ekaterine Velike, koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija zajedno s Palačom Aleksandra I. Veliki park prepun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / SANKT-PETERBURG - MOSKVA

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU011) za Moskvu u 10.40 sati. Po dolasku u 11.55 sati, doček lokalnog agenta i odlazak do Crvenog trga: Povijesni centar Moskve, Kremlj i njegove katedrale, samostani, utvrde i palače, demonstriraju jedinstvenu kulturu i umjetnost kasnog srednjeg vijeka Rusije, a grad je prepun različitosti i miješanja arhitektonskih stilova. Odlazak na Vrapče brdo, Park Gorky, Katedralu Krista spasitelja, ulicu Arbat. Nakon razgleda mogućnost odlaska na Metro turu (uz doplatu za kartu za metro), tijekom koje ćete posjetiti najljepše metro stanice, koje su projektirane kao dvorci i palače plemića ili organizirani povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / MOSKVA

Nakon doručka odlazak na razgled do Kremlja u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky - predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Odlazak na razgledavanje moskovskog metroa - neobičnu turu, tijekom koje ćete posjetiti najljepše metro stanice, koje su projektirane kao dvorci i palače plemića. Bit ćete očarani ljepotom i različitošću mramora, mozaika i lustera. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / MOSKVA

Doručak, slobodno za vlastito otkrivanje grada. Uz doplatu, mogućnost fakultativnog razgleda. Galerija Tretyakov (2,5 sata), Novodevichyy samostan i groblje (1,5 sata), Muzej domovinskog rata (1,5 sata). Navedno vrijeme je za trajanje razgleda lokaliteta iznutra, cijena javnog prijevoza od/do lokaliteta nije u cijeni. Noćenje.

8. DAN / MOSKVA - ZAGREB

Doručak i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU2040) za Zagreb u 10.20 sati . Dolazak u Zagreb u 12.25 sati prema lokalnom vremenu.

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
16.4………………..5.890 kn
30.4., 15.6.………6.890 kn
13.8. ……………….7.690 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
16.4……………….6.190 kn
30.4., 15.6………7.190 kn
13.8. ……………..7.990 kn

First minute popust:  300 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

Za polazak 30.04. vrijedi posebna cijena po osobi od: 6.690 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom u hotelima 4* Sankt Peterburgu i Moskvi,
 • grupne prijevoze i razglede prema programu,
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju,
 • hotelski voucher potreban za ishođenje vize u Ruskom konzulatu,
 • usluge lokalnih vodiča,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • turističku vizu za Rusiju (575 kn s uključenim posredovanjem),
 • putno osiguranje (obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja, ostale vrste osiguranja preporučujemo),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.400 kn za polazak 16.4. i 13.8., za polaske 30.4. i 15.6. doplata za jednokrevetnu sobu 2.400 kn,
 • doplata za izlete u Moskvi 150 kn,
 • dodatne usluge, obroke i izlete.

 

Obavezne doplate po osobi: kod prijave - pristojbe zračnih luka 1.290 kn (podložne promjenama); na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače: 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

Rusija

Sankt-Peterburg

Napomene

Za vizu je potrebno: ispunjeni formular, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje s najmanje 2 prazne stranice, 1 fotografija formata kao za putovnicu (3,5 x 4,5 cm), polica zdravstvenog osiguranja koja je ugovorena isključivo za dotično putovanje

Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera

Oznaka putovanja: MP012