+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Odmor na Siciliji i biseri južne Italije

Živahne tržnice, šetnje storima gradskim jezgrama, pokraj brojnih fontana i parkova ili obilazak muzeja, galerija i baroknog vrta - to je jug Italije

8 dana / 7 noćenja — Kombinacija autobusa, broda i posebnog zrakoplova iz Ljubljane

Datumi putovanja:
24.06.-01.07.2017.  — Garantirano!
01.07.-08.07.2017.  — Garantirano!
22.07.-29.07.2017.
29.07.-05.08.2017.  — Garantirano!
19.08.-26.08.2017.
26.08.-02.09.2017.

VRIJEDNOST VIŠE! Odlična kombinacija putovanja autobusom i posebnim zrakoplovom! Smještaj u provjerenom hotelu na Catanijskoj rivijeri + razgled Pompeja, bisera napuljskog zaljeva i sicilijanskog biserja: Etne, Taromine, Siracuse i Catanije

taormina sicilija italija

Taormina

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - LJUBLJANA

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu i prijevoz (uz doplatu) do Ljubljane. Polazak autobusa prema jugu Italije s dogovorenog mjesta u Ljubljani u večernjim satima. Noćna vožnja.

2. dan: NAPULJ - POMPEJI – UKRCAJ NA BROD

Jutarnji dolazak u jedan od najživahnijih talijanski gradova – Napulj. Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najzačudnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79.g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvanim naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Kraće slobodno vrijeme, a zatim ukrcaj na brod, smještaj u četverokrevetnim kabinama i noćna plovidba prema Siciliji.

3. dan: PALERMO -  PIAZZA ARMERINA – CATANIJSKA RIVIJERA

Pristanak broda u Palermu u jutarnjim satima. Iskrcaj s broda i razgled Palerma, prijestolnice Sicilije: Palatinske kapele, Fontana Pretoria, katedrale… Slobodno vrijeme za obilazak živahne tržnice, šetnju gradskom jezgrom, pokraj brojnih fontana i parkova ili obilazak muzeja, galerija ili baroknog vrta.  Vožnja do Piazze Armerine i razgled čudesnih mozaika u Villi Romane del Casale, kasnoromaničkoj građevini koja je zbog svoje važnosti i atrakcije uvrštena i na popis zaštićene svjetske baštine UNESCO-a (doplata za ulaz na licu mjesta). Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira, itd. Vožnja prema Catanijskoj rivijeri. Smještaj u jednom od ljetovališta. Večera i noćenje.

4-6. dan: ODMOR NA CATANIJSKOJ RIVIJERI (FAKULTATIVNO IZLET NA EOLSKE OTOKE)

Doručak. Dani namijenjeni odmaranju u ljetovališnom području na Catanijskoj rivijeri. Duge pješčane plaže, ljubazni ugostitelji i toplo more s šarolikom ponudom vodenih sportova. Uz doplatu predlažemo vam izlet na Eolske otoke. Otkrivanje skrivenih kutaka otoka, manjih zaljeva i plaža, obilazak otočića Vulcano na kojem možete uživati i u zdravom sumpornom blatu, mazanje istim prava je blagodat za vaše zdravlje. Noćenje.

7. dan: CATANIJSKA RIVIERA - ETNA - TAORMINA

Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana, simbola Sicilije. Vožnja na nadmorsku visinu od 1.900 metara, od kuda kreće uspon na sam vrh. U slučaju povoljnih vremenskih uvjeta, predlažemo fakultativni uspon gondolom i terenskim vozilima do visine od 2.900 metara gdje ćemo se u pratnji gorskih vodiča prošetati najzanimljivijim područjima oko vulkana. Slijedi nastavak putovanja prema Taormini,  biseru istočne obale. Taorminu mnogi smatraju najatraktivnijim gradom Sicilije, pitoreskno smještenom u podnožju Monte Taura, s impresivnim pogledom na more i okolicu. Razgled stare gradske jezgre i poznatog grčko-rimsko kazališta. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan: SIRACUSA - CATANIA/PALERMO – LJUBLJANA/ZAGREB

Doručak. Poslije doručka izlet u Siracusu, staru grčku prijestolnicu Sicilije i grad Dioniza i velikog matematičara Arhimeda. Razgledat ćemo glavne gradske znamenitosti: grčki teatar, Apolonovo svetište, rimski amfiteatar, neobičnu katedralu, Dionizovo uho… Slobodno vrijeme za posljednju kupovinu i osobne programe do transfera u zračnu luku u Cataniji ili Palermu. U poslijepodnevnim satima polet posebnog zrakoplova prema Ljubljani. Transfer do Zagreba (uz doplatu).

NAPOMENA: NA DATUMU 22. i 29.7. PROGRAM ĆE BITI IZVEDEN OBRNUTIM REDOSLIJEDOM, POLAZAK POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE I POVRATAK BRODOM I AUTOBUSOM. SADRŽAJ PUTOVANJA OSTAJE NEPROMIJENJEN.

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Minalni broj putnika: 453.690 kn

Minalni broj putnika: 353.940 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn

 

Doplata za 1/1 sobu: 1.390 kn

Doplata po osobi za 1/2 kabinu na brodu: 460 kn

Doplata po osobi za 1/3 kabinu na brodu: 160 kn

 

Cijena uključuje:

 • autobusni prijevoz prema programu
 • zrakoplovni prijevoz Catania/Palermo – Ljubljana
 • plovidba brodom Napulj – Palermo i smještaj u 1/4 kabinama
 • 5 noćenja u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona
 • vanjske razglede prema programu,
 • hrvatskog pratitelja*,
 • organizaciju putovanja

 

Cijena ne uključuje - informativne cijene ulaznica i moguće doplate:

 • organizirani povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn
 • izlet na Eolske otoke 650 kn (uplata izleta moguća samo u poslovnici – izlet uključuje autobusni prijevoz do Milaza i brodom na Eolske otoke, Lipari i Vulcano – minimum potreban realizaciju 15 je prijavljenih osoba)
 • Pompeji - arheološko nalazište 13€ + 6 € za obavezno lokalno vođenje, Etna: uspon do 2.900 m s terenskim vozilima i lokalnim vodičem 62 €, Taormina: grčki teatar 10 €, Siracusa - arheološki park 10 €, ostale moguće ulaznice.
 • boravišnu pristojbu – plaćanje na licu mjesta 3 € po osobi po noćenju

 

Popusti: za djecu do 12 godina na dodatnom krevetu u pratnji dvoje odraslih osoba odobravamo popust od 15% od osnovne cijene aranžmana.

* Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.

Sicilija

Napomene

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni, prije puta kao i tijekom samog putovanja.

Zadržavamo pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta u završnoj obavijesti.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Minimalan broj osoba: 45

Oznaka putovanja: MP022