+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Naljepše od Španjolske

Gradovi i regije, crkve i palače, spomenici i restorani - Španjolska je zemlja koja nudi fascinantno obilje, kakvo može stasati samo pod jarkim mediteranskim suncem

10 dana / 8 noćenja — Autobusom iz Zagreba, Karlovca ili Rijeke te brodom po Španjolskoj

Datum putovanja: 31.08.-09.09.2017.

VRIJEDNOST VIŠE! UKLJUČEN POLUPANSION U HOTELIMA I ULAZNICE U KATEDRALU U BURGOSU, DŽAMIJU U CÓRDOBI, ALHAMBRU U GRANADI I BURZU SVILE U VALENCIJI!

granada

Granada

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - RIJEKA - AZURNA OBALA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:00 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 5:45 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 7:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje Ligurskim primorjem prema Francuskoj preko Genove i Savone po „Rivijeri palmi“ (dio oko Savone) i „Rivijeri cvijeća“ (dio oko San Rema, tako nazvan zbog uzgoja cvijeća na tom području). Dolazak na Azurnu obalu u večernjim satima. Smještaj u hotel u Nici. Noćenje.

2. dan: AZURNA OBALA - SAN SEBASTIAN

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje duž Azurne obale, Provanse, Languedoca i Pireneja kroz francusku i španjolsku Baskiju do San Sebastijana s usputnim  zaustavljanjima.  Kratki posjet Carcassonneu, najvećem srednjovjekovnom gradu Europe,  čije zidine i tornjevi su štitili Katare u vrijeme križarskih ratova, a sada su pod zaštitom UNESCO-a i predstavljaju jednu od najzanimljivijih tvrđava francuske povijesti. Po dolasku na područje San Sebastian/Donostia smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: SAN SEBASTIAN - BURGOS

Doručak. San Sebastian (Donostia na baskijskom), s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha - jedna od najljepših i najpoznatijih plaža Europe, jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, grad poznat po gastronomiji i filmskom festivalu. Prošle godine San Sebastian ponosno je nosio titulu „Europske prijestolnice kulture“. Po dolasku u San Sebastian razgled grada s pratiteljem putovanja počinje na brdu Igueldo gdje se pruža veličanstven pogled na zaljev grada, plažu La Concha i otok Santa Clara. Po spuštanju u grad razgled središta grada i slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu, itd. U poslijepodnevnim satima putovanje prema gradu Burgos u pokrajini Castilla y León. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: BURGOS - VALLADOLID - SALAMANCA

Doručak. Odlazak u središte grada gdje se nalazi slavna gotička katedrala iz 13.stoljeća, posvećena Djevici Mariji, poznata po svojoj veličini, ljepoti i kao simbol rekonkviste (ulaznica nije uključena, doplata na licu mjesta). Poslije razgleda katedrale kraće slobodno vrijeme i putovanje prema sveučilišnom gradu Salamanki preko Valladolida, glavnog grada pokrajine Castilla y León i početkom 17.st. glavnog grada tadašnje Španjolske. Dolazak u Salamanku u poslijepodnevnim satima, odlazak u razgled stare jezgre Salamanke s lokalnim vodičem i pratiteljem: Plaza Mayor - Casa de las Conchas - Patio de las Escuelas - stara i nova katedrala - sveučilište. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Večera. Noćenje.

5. dan: SALAMANCA - ÁVILA - MADRID

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Madridu preko Ávile koju ćemo putem posjetiti. Ávila, „grad kamena i svetaca“, grad je smješten 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 90 utvrđenih tornjeva. Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda u Europi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Šetnja povijesnom jezgrom. Nastavak putovanja prema glavnom gradu Španjolske, Madridu. Panoramski razgled Madrida: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, - Gran Vía - Plaza España - Kraljevska palača - Plaza Oriente - Puerta del Sol - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado - Retiro - Atocha - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: MADRID - CÓRDOBA

Doručak. Putovanje prema Andaluziji vodi nas preko predgrađa Madrida, Aranjueza gdje se nalazi glasovita kraljevska palača koja je služila kao ljetna rezidencija španjolskim kraljevima. Razgled palače uz doplatu. Nastavak putovanja prema Córdobi. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Razgled bisera arapske arhitekture iz vremena kalifata, jedne od najvećih džamija na svijetu, glasovite Mezquite (ulaznica uključena). Šetnja vijugavim uličicama Barrio de la Judería. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan: CÓRDOBA - GRANADA

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje nastavlja prema Granadi. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španjolske - pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirenejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih kraljeva. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre (ulaznica uključena) - najromantičniji od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Večera. Noćenje.

8. dan: GRANADA - VALENCIA

Doručak. Odlazak iz hotela prema Valenciji, trećem gradu po veličini i važnosti u Španjolskoj. Valencia, okružena plodnim nasadima voća i povrća, poznata je po gastronomiji - paella je stigla iz Valencije, odličnoj kulturnoj ponudi i živahnom ozračju na ulicama. Osnovali su je stari Rimljani u 2.st.pr.n.e. Značajna je njezina luka, njezina poljoprivreda kao i industrija, ali i turistički je iznimno značajna, od svoje „Lože svile“, arapske ostavštine u arhitekturi pa sve do centralne tržnice koja je jedna od najvećih u Europi. Po dolasku u Valenciju razgled: Loža/burza svile (ulaznica uključena) - katedrala  - Placa de la Reina - moderni kompleks „Grad umjetnosti i znanosti“ poznatog arhitekta Santiaga Calatrave. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

9. dan: VALENCIA - BARCELONA - BROD

Doručak. Putovanje prema Barceloni preko Tarragone. Panoramski razgled katalonske prijestolnice: vidikovac Montjuic - Sagrada Familia - Rambla - Plaza España - Kolumbov spomenik - Gotička četvrt s katedralom. Slobodno vrijeme u središtu grad za ručak, šetnju i kupovinu. U ranim večernjim satima ukrcaj na brod za Genovu. Noćna plovidba.

10. dan: GENOVA - RIJEKA / ZAGREB

Doručak. Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Putovanje prema Hrvatskoj kroz sjevernu Italiju i dolazak u Karlovac/Rijeku i Zagreb u večernjim satima.

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM 7.190 kn / RC 7.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom,
 • pratitelja,
 • 1 noćenje u Francuskoj na području Azurne obale u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom, 7 noćenja u Španjolskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona: 1 noćenje u Barceloni, 1 noćenje u Valenciji, 1 noćenje u Granadi, 1 noćenje u Madridu, 1 noćenje u Salamanki, 1 noćenje u Burgosu i 1 noćenje na području San Sebastiana; 1 noćenje na brodu Barcelona – Genova na osnovi noćenja s doručkom,
 • službene gradske vodiče u Granadi, Córdobi, Salamanki i Madridu;
 • ulaznice za katedralu u Burgosu, Alhambru u Granadi, džamiju u Córdobi i burzu svile u Valenciji,
 • sve razglede i izlete prema programu,
 • boravišne pristojbe u Kataloniji,
 • troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene,
 • fakultativne sadržaje,
 • putno zdravstveno osiguranje,
 • troškove organizacije i prodaje

 

Španjolska

Napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja.

NAPOMENA: Polazak iz Karlovca, bez obzira na broj prijavljenih putnika, moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!

NAPLATA BORAVIŠNE PRISTOJBE NA LICU MJESTA: U hotelima u Barceloni i u Gironi ne plaća se boravišna pristojba na licu mjesta budući da je uključena u cijenu aranžmana. U slučaju da se tijekom godine u drugim španjolskim regijama boravišna pristojba uvede, putnici će na vrijeme biti obaviješteni.

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP011