+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Tajanstveni Maroko

Krotitelji zmija i berberski bendovi, raskošne džamije i medrese te hodže čiji pozivi na molitvu odjekuju u smiraju Sunca, dvorišta u kojima se štavi koža i prodavači na čijim štandovima stoje deseci vrsta maslina, a sve obavijeno mirisom najfinijih začina koje vjetar raznosi po uskim marokanskim ulicama - ovo je putovanje u bajkovitu zemlju bogatu bojama, mirisima i okusima  

8 dana / 7 noćenja —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 04.-11.10.2017. — Garantirano!

Maroko - Marrakech

Marrakech

Program putovanja

1. dan /  ZAGREB - PARIZ - CASABLANCA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Prijava za let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 09.00h. Dolazak u Pariz i 11.05h, te nastavak puta prema Casablanci oko 15.00h. Dolazak u Casablancu u 17.10h. Transfer prema hotelu. Po dolasku, smještaj u sobe. Večera i noćenje.

2. dan /  CASABLANCA - RABAT - CHEFCHAOUEN

Nakon doručka slijedi razgled ekonomskog i industrijskog središta Maroka: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Kraljevska palača, trg Mohamed V. i trg Ujedinjenih naroda, rezidencijalna četvrt Anfa i veličanstvena džamija Hassana II, jedna od najvećih džamija u svijetu. Nastavak puta prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Monako. Po dolasku, razgled grada: kraljevska palača Mechouar, Oudaya Kasbah s prekrasnim andaluzijskom vrtom i uskim bijelo-plavim uličicama, veličanstveni mauzolej Mohamed V. i Hassanov toranj. Kraće slobodno vrijeme. Slijedi odlazak za Chaouen ili Chefchaouen na berberskom jeziku, jedan od najljepših gradova u području planinskog masiva Rif, koji je ujedno i posljednji bedem prema Mediteranu i Iberskom poluotoku. Poznat je po svojim bijelim kućama s plavim vratima i prozorima od kovanog željeza te krovovima od pločica. Živopisne tržnice Chaouena su pune tradicionalno odjevenih stanovnika i slikovitih proizvoda. Grad je pun šarma arapsko-andaluzijske umjetnosti i tradicije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan /  CHEFCHAOUEN – MEKNES – FES

Nakon doručka, slijedi odlazak prema „marokanskom Versaillesu“ kako zovu Meknes. Stara Medina, okružena trostrukim, 40km dugim zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled: legendarna vrata Bab Mansour, kraljevske staje Moulay Ismailia s 12.000 konja, poznati trg El Hedim te židovska četvrt. Nastavak puta prema Fesu. Večera i smještaj u hotelu.

4. dan /  FEZ

Doručak. Cijeli dan je posvećen razgledavanju grada Fesa, vjerskog glavnog grada Maroka, s najstarijim sveučilištom na svijetu. Razgled: srednjovjekovne uličice i radionice gdje se ručno izrađuju predmeti od kože, srebra i keramike, Medina Fes el Bali sa sveučilištima Medersama Attarine i Bou Anania, vrata Bab Boujloud, trg i fontana Nejjarine, mauzolej Moulay Idriss  i džamija Karaouine. Slobodno poslije podne za ručak i vlastito istraživanje grada. Večera i smještaj u hotelu.

5. dan /  FEZ - OUZOUD - MARRAKECH

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz berberska sela Immouzer du Kandar i Ifrane do vodopada Ouzoud. Ovi slapovi su najviši u čitavoj Africi, 110 m. Kraći obilazak, a nakon toga odmor i opuštanje, moguće i kupanje. Nastavak puta prema Marrakechu, „biseru juga“ u popodnevnim satima. Magični crveni grad je okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima, a utemeljila ga je dinastija Almoravida u 11.st. Dolazak u hotelu, večera i noćenje. Fakultativno moguća večera uz Fantasia Show.

6. dan /  MARRAKECH

Razgled povijesnog dijela Marrakecha: Menara vrt, grobnice dinastije Saadian, palača Bahia,  muzeji džamije Koutoubia i Dar Si Said. Slobodno za ručak. Poslijepodne, posjet poznatom trgu Djemaa El Fna, najvećem trgu u Africi te središtu noćnog života uz uživanje u posebnoj atmosferi okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima i akrobatima… Uživanje u šetnji okolnim soukovima te kvartovima s mnogobrojnim zanatskim radnjama. Večera i smještaj u hotel.

7. dan /  MARRAKECH - ESSAOUIRA - MARRAKECH

Doručak u hotelu.  Odlazak na izlet prema primorskom gradu Essaouira (cca 2,5 h vožnje) na obali Atlantika, gdje je snimana i čuvena serija „Game of thrones“.  Stara Medina se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a grad kombinira povijest i kulturu s modernim kafićima i restoranima. Essaouira ima dugo šetalište s velikim pješčanim plažama, dokove s poznatim plavim čamcima… Slobodno za odmor i uživanje u živopisnom životu stanovnika. Povratak u Marrakech. Večera i noćenje.

8. dan /  MARRAKECH - PARIZ - ZAGREB

Doručak. Odlazak prema zračnoj luci u Marrakechu. Let prema Parizu u 10.25h, s dolaskom oko 14.50h. Nastavak puta iz Pariza prema Zagrebu u 18.30h. Dolazak u Zagreb oko 20.20h.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi : 6.890 kn

Doplata za 1/1 sobu:  1.410 kn

Zrakoplovne pristojbe (podložne promjeni do izdavanja): 1.390 kn

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 25 putnika plativih putnika i uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Casablanca i Marrakech-Pariz-Zagreb,
 • 7 polupansiona (doručak i večera) u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi,
 • autobusni prijevozi prema programu,
 • izleti i razgledi prema programu,
 • ulaznice za objekte koji se razgledavaju,
 • pratitelja iz Zagreba i lokalne vodiče na engleskom jeziku,
 • jamčevinu, troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.410 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (cc 35 eur na licu mjesta),
 • doplata za večeru Fantasia Show (min 10 pax) 290 kn,
 • doplata za grupno putno osiguranje 117 kn

 

Izmjene programa:  U mjestu Chefchaouen će smještaj biti u hotelu 3*. Kao supstitucija za promjenu hotela s 4* na 3* tu jednu noć, dodali smo free ulaznicu i razgled rimskog Volubilisa te kraće zadržavanje u Ben Melalu

Maroko

Napomene

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.

Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

MINIMUM PUTNIKA: 25

OZNAKA PUTOVANJA: MP015