+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Valencija

Sunčani grad zabave i kulture

Zovu ga “Obala narančina cvijeta” i “Gradom ruža” zbog brojnih parkova i vrtova koji ga krase - Valencija je grad koji uz fino ozračje, živost, ležernost i ljepotu nudi fantastičnu mješavinu kulture i zabave 

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Trsta

Datumi putovanja:
28.07.-01.08.2017.
11.08.-14.08.2017.
22.09.-25.09.2017.
20.10.-23.10.2017.
27.10.-30.10.2017.

Valencija

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – TRST - VALENCIJA

Sastanak putnika na dogovorenom mjestu polaska i uz doplatu prijevoz do zračne luke Trst ili dolazak u Trst u vlastitom aranžmanu. Let u Valenciju u popodnevnim satima (točno vrijeme leta u završnoj obavijesti 3-5 dana prije putovanja) Glavni grad španjolske pokrajine Comunidad Valenciana smješten je na obali Sredozemnog mora, poznatoj pod nazivom »Costa del Azahar« ili »Obala narančina cvijeta«. Valencia je treći po veličini španjolski grad, a često je nazivaju i »Gradom ruža« zbog brojnih parkova i vrtova koji je krase. Grad kojeg su osnovali Rimljani u drugom stoljeću prije Krista svojim ozračjem, živošću, ležernošću, ljepotom, sigurno je jedan od najprivlačnijih i najdojmljivijih gradova Španjolske koji nudi fantastičnu mješavinu kulture, zabave i gastronomije! Po dolasku organiziranim transferom slijedi vožnja do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan:  VALENCIJA

Doručak. Odlazak u razgled grada s pratiteljem putovanja. U početku dana posjetit ćemo najveću španjolsku natkrivenu tržnicu Mercado Central i ujedno jednu od najvećih europskih tržnica te uživati u ugodnoj šetnji među štandovima na kojima su izložene razne vrste ribe, voća i povrća, dok se brojni zanimljivi barovi i restorani nalaze oko tržnice. U blizini se nalazi Lonja de la Seda, nekadašnja burza svile i prekrasna palača koja se zbog lijepe gotičke arhitekture našla na popisu zaštićene svjetske baštine UNESCO-a (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Za kraj šetnje posjetit ćemo poznatu četvrt Barrio del Carmen, a predlažemo da je vidite i u večernjem izdanju. Slobodno vrijeme za ručak u nekom od brojnih tapas barova. Tijekom boravka u Valenciji svakako probajte originalnu paellu – Valencia je mjesto gdje je paella nastala. Slobodno poslijepodne za osobne programe, uživanje u šetnji živahnim ulicama Barrio del Carmen, kupovinu suvenira, posjete muzejima i slično. Noćenje.

3. dan:  VALENCIJA

Doručak. U prijepodnevnim satima razgledat ćemo noviji dio grada uz rijeku Turia gdje se nalazi kompleks suvremene umjetnosti nazvan »Gradom umjetnosti i znanosti« španjolskog, svjetski poznatog arhitekta Santiaga Calatrave. Unutar tog kompleksa smješteni su Muzej znanosti, Palača umjetnosti kraljice Sofije, Oceanografski muzej i futurističke šetnice. Slobodno vrijeme za posjet jednom od najvećih europskih akvarija ili Bioparka kojeg posebno rado posjećuju djeca. Po želji mogućnost obilaska nekog od brojnih muzeja. Po želji ćemo otići do gradskog stadiona Mestalla gdje igra domaći nogometni klub i sagrađen je davne 1923.g., a vidjet ćemo u blizini i prugu na kojoj se održava utrka Formule 1. A kako se Valencia nalazi na Sredozemnom moru i ima prekrasne plaže nedaleko od centra grada, poslijepodne ćemo se uputiti prema njima i uživati u šetnji između brojnih restauracija i barova. Noćenje.

4. dan:  VALENCIJA - TRST - ZAGREB

Doručak. Odlazak u posljednju šetnju po gradu: Arena na Plazi de Toros jedna je od većih kulturnih i arhitektonskih znamenitosti grada, glavni željeznički kolodvor Estación del Norte poznat je po bogatim ornamentima, Kolumbov trg, Mercado Colón jedan je od najznačajnijih modernističkih spomenika u gradu a danas služi kao mondeno središte s brojnim dućančićima, kavanama i restoranima… Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let do Trsta. Po dolasku mogućnost organiziranog transfera ili prijevoz u vlastitom aranžmanu do Zagreba.

Cjenik

CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.190 kn

Doplata za manju grupu (min. 15 putnika): 150 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 880 kn

Doplata za prtljagu do 15 kg:  460 kn.

NAPOMENA: U cijenu leta uključena je samo ručna prtljaga!

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovni prijevoz Trst – Valencia – Trst,
 • prijevoz zračna luka – hotel – zračna luka,
 • razglede prema programu
 • tri noćenja s doručkom u hotelima 3*
 • Palminog pratitelja,
 • trošak organizacije putovanja

 

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:

 • jednokrevetna soba 590 kn,
 • povratni transfer Zagreb – Trst – Zagreb (cijena na upit)
 • putno zdravstveno osiguranje

 

DOPLATE PO ŽELJI, tijekom putovanja:

 • ulaznica u Oceanografski muzej i akvarij 20-30 €,
 • Lonja de la Seda 2 €,
 • katedrala 4 €,
 • ostale ulaznice po želji.

Valencija

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Oznaka putovanja: MP022