+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Velika kineska tura

Kina - putovanje najmnogoljudnijom zemljom, do Pekinga, Shaghaia i Xiana, milijunskih gradova s dugačkom poviješću i svijetlom budućnošću

Posjetit ćete:  HONG KONG - SHANGHAI - XI’AN - PEKING

12 dana / 9 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba!

Datum putovanja:  20.10.-31.10.2017.

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let EK0130 (Emirates Airlines), u 15:35h za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:05h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Hong Kong na liniji EK0382 (Emirates  Airlines), u 03:15h.  Obroci i odmor tijekom leta.

2. dan:  HONG KONG

Dolazak u Hong Kong predviđen je u 15:25h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, u poslijepodnevnim satima odlazak na panoramski razgled Kowloona, najnastanjenijeg dijela Hong Konga, te na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:  HONG KONG

Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled grada, u pratnji lokalnog vodiča po Hong Kong Islandu i Kowloonu. Obići ćemo Victoria Peak, Hollywood Road, Repulse Bay, četvrti  Aberdeen i vožnja kineskim sampan čamcima, hram Wong Tai Sin, najveći ptičju tržnicu Bird Garden te Garden of Stars, koja je honkonška verziju holivudske Staze slavnih. Ručak tijekom razgleda u lokalnom restoranu. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4. dan:  HONG KONG - SHANGHAI

Doručak, odjava iz hotela i organizirani prijevoz u zračnu luku. Prijava na prijepodnevni let za Shanghai. Po dolasku u Shanghai odlazak do vidikovca u zgradi World Trade Center ili Shanghai Tower. U nastavku slijedi obilazak modernog dijela grada, potom četvrti Bund te čuvene promenade uz obalu rijeke Huangpu. Ranija večera i jednosatna vožnja brodom rijekom, s jedinstvenim pogledom na Pudong, poslovnu četvrt s najvišim zgradama. Odlazak u hotel, smještaj, noćenje.

5. dan:  SHANGHAI

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni razgled starog dijela grada te Vrtova sreće Mandarina Yu i Hrama Bude od žada, sa dva divovska Budina kipa. Ručak tijekom razgleda. U nastavku odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku tek jedan kilometar, ali najpopularniju trgovačku zonu Shanghaja s mnoštvom prekrasnih trgovina. Slobodno vrijeme za kupovinu. Večera u gradu u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan:  SHANGHAI - SUZHOU - SHANGHAI

Doručak. Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u Suzhou. Vožnja autobusom do Suzhoua, koji je zbog brojnih kanala i mostova preko rijeke Jangce poznat i kao ‘Kineska Venecija’. Po dolasku razgled Vrta Gospodara Mreža, jednog od najljepših vrtova Kine, Muzeja svile i pripadajuće tvornica svile, te vožnja kanalima Suzhoua. Ručak tijekom razgleda. Nakon razgleda slijedi vožnja u Shanghai, večera u gradu te odlazak u hotel na noćenje.

7. dan:  SHANGHAI - XI’AN

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke i prijava na let za Xi’an. Slijetanje i vožnja do hotela. Prijava u hotel te odlazak na poslijepodnevni razgled grada: pagoda Velike Divlje Guske, Kula bubnja, zidine iz perioda dinastije Ming, džamija… Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel, noćenje.

8. dan:  XI’AN

Doručak. Cjelodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huanga, slavnog po terakota-ratnicima, statuama ratnika i konjanika izrađenima u prirodnoj veličini od gline, kojih je više od 6000. Posjet povijesnom muzeju i lokalnoj, vrlo živopisnoj tržnici. Ručak tijekom razgleda. Povratak u hotel, noćenje.

9. dan:  XI’AN - PEKING

Doručak. Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku ili na željeznicu. Prijava na let ili brzi vlak za Peking. Po dolasku u Peking slijedi ručak i razgled Ljetne Palače, raskošno uređenog kompleksa jezera, vrtova i palača u tradicionalnom kineskom stilu. Vožnja do hotela, prijava u hotel, večera, noćenje.

10. dan:  PEKING - KINESKI ZID

Doručak i odlazak na cjelodnevni izlet do Kineskog zida, najveće građevine i obrambene utvrde na svijetu. Zaustavljanje na putu radi fotografiranja kod građevina napravljenih za Olimpijadu 2008. - olimpijskog stadiona znanog kao Ptičje gnijezdo i Vodene kocke, kompleksa olimpijskih bazena fascinantne arhitekture. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka razgled carskih grobnica dinastije Ming, kompleksa kineskih mauzoleja sagrađenih između 1368.-1644. godine. Večera te povratak u hotel. Noćenje.

11. dan:  PEKING - DUBAI

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Tiananmena - Trga Nebeskoga mira, te razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske rezidencije iz razdoblja dinastija Ming i Qing. Slijedi razgled Nebeskog hrama Tiantan, taoističkog hrama i kompleksa s carskim žrtvenikom. Ručak tijekom razgleda tradicionalno carsko jelo - pekinšku patku. Po završetku razgleda, vožnja u zračnu luku i prijava na let  EK0307 (Emirates) s polaskom u 23:40 sati za Dubai. Obroci i odmor tijekom leta. Dolazak u Dubai u 04:20h po lokalnom vremenu.

12. dan:  DUBAI - ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb na liniji EK0129 (Emirates), u 08:15h, s dolaskom u Zagreb u 11:30 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 17.990 kn

Doplata za pristojbe u zračnim lukama: 2.890 kn (promjenjivo do trenutka izdavanja karte)

Obavezna doplata na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR.

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • unutrašnji letovi Hong Kong - Shanghai, Shanghai - Xi’an i let ili brzi vlak na relaciji Xi’an - Peking,
 • smještaj prema programu u hotelima 4*/5* u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 9 noćenja s doručkom
 • prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu
 • transfere zračna luka - hotel - zračna luka
 • ručkove na izletima
 • večere u lokalnim restoranima prema programu
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 2.890 kn),
 • vizu za Kinu, uslugu posredovanja ishođenja vize,
 • dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu,
 • osiguranje od rizika otkaza,
 • putno zdravstveno  i osiguranje prtljage (preporučujemo, moguće ugovoriti u agenciji),
 • sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena uključuje“

Peking

Shanghai

Napomene

VIZA: Potrebna. Cijena vize je 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu; za žurno ishođenje cijena je 450 kn, i gotova je u 1 danu. Usluga posredovanja je 100 kn. Potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju). Veleposlanstvo je u Zagrebu.

Bez obzira ishodi li agencija vizu ili to radite osobno, kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Meridijan putovanja d.o.o.

Molimo da obratite pažnju na propise vezane uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unijeti u zrakoplov (najviše 8 kg težine).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR-HRK, na dan 20.05.2017. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Najmanji broj putnika: 15

Odgovorni organizator: Meridijan putovanja do.o.