+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

BALKANSKI TROKUT

Makedonija, Albanija i Crna Gora

Tri balkanske zemlje - Albanija, Crna Gora, Makedonija - čije su turbulentne povijesti i bogati folklori jednako interesantni kao njihove prirodne ljepote te odlična gastronomija

6 dana / 4 noćenja — Autobusom iz Zagreba i Dubrovnika

Datumi putovanja:
28.04. – 03.05.2018. GARANTIRANI POLAZAK!
20.06. – 25.06.2018. GARANTIRANI POLAZAK!
11.08. – 16.08.2018.
27.10. – 01.11.2018. GARANTIRANI POLAZAK!

Vrijednost više! Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu!

skopje

Skopje

Program putovanja

1. dan/ ZAGREB – SKOPJE

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Prema želji, večera u restoranu u gradu (doplata). Noćenje.

2. dan/ SKOPJE - OHRID

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II.  Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel.  Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata).  Noćenje.

3. dan/ OHRID - SV. NAUM

Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)… Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod).  Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda,  smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan/ OHRID - TIRANA - DRAČ

Doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim i bizantskim te spomenicima iz nedavne prošlosti. Danas je Drač središte albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan/ DRAČ - KRUJE - BUDVA

Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan/ BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA - ZAGREB

Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu, osobne potrebe… Put nastavljamo do Perasta, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, odakle krećemo na izlet brodom na otok Gospu od Škrpjela. Na otoku stanka za razgled, zatim povratak u Perast i nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

Cjenik

Polazak 28.04. vrijedi redovna cijena aranžmana po osobi:  RC 2.490 kn

Polasci 20.06., 11.08. i 27.10. Cijena aranžmana po osobi  FM 2.290/RC 2.490 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja           Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • jedno noćenje s doručkom  u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
 • lokalni vodič u Ohridu
 • lokalni vodič u Kotoru
 • dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
 • jedan polupansion (doručak i večera) u Draču u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom  u Budvi u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
 • razglede prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • večeru u Skopju 15 eura po osobi
 • večeru uz glazbu u Ohridu 15 eura po osobi
 • ručak na Sv. Naumu 15 eura po osobi
 • najam broda do Sv. Nauma 15 eura po osobi
 • ulaznice za crkvu sv.Sofije, crkvu sv.Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum – Ohrid 10 eura po osobi
 • brodić u Ohridu od litice do centra 2 eura po osobi (ukoliko netko ne želi prošetati do centra)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn
 • vožnju brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznicu u muzej  4 eura po osobi
 • razgled katedrale sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti 2 eura
 • napojnica za vozača i vodiča 2,00 – 5,00 eur po osobi (po želji, nije obavezno)
 • putno osiguranje.

 

Popusti i doplate

 • dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi

 

 Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 1. za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 1. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Crna Gora

Albanija

Makedonija

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Državljani RH ne trebaju vizu za Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili valjana putovnica.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja ili bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije pet dana prije početka putovanja, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu aranžmana.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument o putovanju (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

 

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalni broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP017