+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

NOVA GODINA U ATENI

Trgovi Omonia i Sintagma, parlament, klasicističke palače, Panhelenski stadion, Hadrijanova vrata, svetište Zeusa, Akropola - Atena je istinska ljepotica

4 dana / 3 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
30.12.2018.-2.1.2019.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Navečer zajednički odlazak s voditeljem upravo u Plaku podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – fakultativno moguća večera s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo uspon na 278 visoko brdo Lykabetos kako biste uživali u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom - s atenskog „kućnog brda“, kako nazivaju Lykabetos, pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Nekoć davno na vrhu brda koje „nadgleda“ Atenu nalazio se hram Zeusu, a danas je Lykabettos na glasu kao jedno od najromantičnijih atenskih lokacija koju nikako ne smijete propustiti. Navečer doček Nove godine u vlastitom aranžmanu (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda), odnosno u hotelu za putnike koji su unaprijed rezervirali doček u hotelu. Noćenje.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET PIREJ – GLYFADA

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Fakultativno u kasnijim jutarnjim satima mogućnost odlaska na poludnevni izlet Pirej – Glyfada (uplata prilikom kupovine aranžmana). Obići ćemo Pirej, atensku luku još iz drevnih vremena i jednu od najznačajnijih luka na Mediteranu kroz koju godišnje prođe više od 20 milijuna putnika. Izlet ćemo završiti odlaskom na atensku rivijeru, u Glyfadu, atensko predgrađe smješteno na samoj obali, kojeg krase nepregledne plaže i na kojoj žive grčki milijuneri, ministri i biznismeni – Glyfadu stoga zovu i „grčki Beverly Hills“ ili „grčki Hamptons“. Povratak u Atenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

* Izlet na atensku rivijeru realizirat će se u kasnijim jutarnjim satima - na izletu ručak nije uključen u cijenu, ali stajanje u Glyfadi omogućuje odlazak na ručak.

4. dan: ATENA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela u kasnijim jutarnjim satima. Vožnja slikovitom atenskom rivijerom odvest će nas do glasovitog rta Sounion, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Poznat po iznimnoj lokaciji, Cap Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Poslije posjeta rtu transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 u 16:30 sati po lokalnom vremenu s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cjenik

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 2.790 kn / 2.990 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

 Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

 CJELODNEVNI IZLET PIREJ – GLYFADA: 190 kn

(na osnovi 15 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta)

 

 CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, tri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s buffet doručkom, uslugu voditelja putovanja, transfer od/do zračne luke u Ateni s uključenim posjetom Sounionu na odlaznom transferu (bez ulaznice za lokalitet), poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

 

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u svibnju 2018. g., podložne promjeni): Akropola 10 €, Muzej Akropole 5 €, Nacionalni arheološki muzej 10 €, Cap Sounion 4 €

 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Atena

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18

Oznaka putovanja: MP011