+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Austrija - Dolina Dunava

Dvorci s parkovima, benediktinski samostani i ljupka povijesna mjesta,kuća Josepha Haydna, katedrale i kultivirani krajolici svjetskog značaja te plovidba brodom dolinom Wachau dočarat će prekrasne ljepote doline Dunava

2 dana / 1 noćenje — Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:
21.04.-22.04.2018.
22.09.-23.09.2018.

wachau

Wachau

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – EISENSTADT - KREMS

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Eisenstadt (Železno), glavni grad Gradišća (Burgenlanda). Razgled grada: dvorac Esterhazy s velikim parkom - kuća Josepha Haydna u kojoj je stanovao veliki glazbenik – Haydnova crkva – katedrala sv. Martina. Slobodno vrijeme u ugodnom gradskom središtu za ručak ili šetnju. Dolazak na područje doline Dunava Wachau, koje se nalazi na listi UNESCO kao kultivirani krajolik svjetskog značaja. Brojni vinogradi zasađeni na brežuljcima, ruševine dvoraca, benediktinski samostani i ljupka povijesna mjesta čine ovaj krajolik posebno zanimljivim. Posjet slikovitom povijesnom gradu Kremsu. Razgled grada: gradska vijećnica – župna crkva st. Veit – crkva Piaristenkirche  sa zatvorenim stepeništem – utvrda Gozzoburg – trg Hoher Markt. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu i osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: MELK - VOŽNJA BRODOM KROZ DOLINU WACHAU - ZAGREB

Doručak. Ukrcaj na brod u Kremsu i fakultativna plovidba brodom dolinom Wachau dočarati će prekrasne ljepote ovog dijela doline Dunava. Vidjeti ćemo krajolik s vinogradima i voćnjacima, ruševine dvorca Dürnstein gdje je bio zatočen Richard Lavljeg Srca, vinogradarski gradić Spitz i brojne crkve i samostane uz rijeku. Iskrcaj s broda u Melku. Iznad mjesta na stijeni podignut je jedan od najljepših baroknih samostana Austrije. Razgled izvana s panoramske terase i šetnice, moguć posjet unutarnjim prostorijama uz kupovinu ulaznice. Prošetati ćemo slikovitim mjestom ispod stijene nad Dunavom  uz tipične uličice i vinske lokale. Odlazak iz doline Wachau u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 790 kn

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području šire okolice Beča
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

  

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 260 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • plovidbu brodom po Dunavu - velika tura dolina Wachau od Kremsa do Melka ili obratno (informativna cijena), plovidba oko dva i pol sata: 24,50 EUR po osobi (doplata na licu mjesta, cijena može biti podložna promijeni)
 • ulaznicu za samostan u Melku: 11 EUR za individualni posjet uz kupovinu ulaznice na licu mjesta uz uključen ulaz i u vrt samostana i na sjevernu utvrdu (informativne cijene  ulaznica mogu biti podložne promjeni)
 • ulaznice u Eisenstadtu: palača Esterhazy 11 EUR, Haydnova kuća 5 EUR (informativne cijene  ulaznica mogu biti podložne promjeni)
 • putno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

 Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi - 100 kn

 

Wachau

Napomene

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda posjeta na ovom programu ovisno o redoslijedu plovidbe brodova kroz dolinu Wachau i potvrđene grupne rezervacije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016