+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Azurna obala i jug Francuske

Nica - Monaco - Monte Carlo – Cannes – St. Paul du Vence - Eze - Menton

Tržnice cvijeća, raskošne katedrala i palače te slavna šetališta - Azurna obala i jug Francuske nude bezbrojna uzbuđenja i svakovrsne ljepote

4 dana / 3 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke!

Datumi putovanja:
01.-04.11.2018.
13.-16.12.2018.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – NICA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 6:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 08:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad ligurske do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Nicu u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel u Nici; odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje.

2. dan: NICA - EZE - MONACO I MONTE CARLO - NICA

Doručak. Odlazak u razgled stare jezgre Nice pješice: Cours Saléya, tržnica cvijeća - katedrala sv. Reparate - palača Lascaris - slavno šetalište Promenade des Anglais - Trg Massena. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju starim gradom sa živopisnom tržnicom, ponudom provansalskih začina, kandiranog voća, specijaliteta Nice - pizze la pissaladiére s lukom ili palačinki socca, sladoleda s okusom lavande, ruže, itd.. U poslijepodnevnim satima odlazak prema kneževini Monaco s usputnim stajanjem u mjestašcu Eze gdje ćemo posjetiti tvornicu parfema uz prikaz izrade parfema i mogućnost kupovine. Po dolasku u kneževinu odlazak na stijenu gdje se smjestio Monaco i šetnja od Oceanografskog muzeja uz vrtove Alberta I. do katedrale sv. Nikole i kneževe palače, a potom se spuštamo i odlazimo u Monte Carlo. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: NICA - CANNES – ST.-PAUL-DU-VENCE - NICA

Doručak. Dan započinjemo posjetom mondenom Cannesu, festivalskom gradu – uz venecijanski filmski festival onaj u Cannesu pripada najstarijim filmskim festivalima u Europi, a svakako je jedan od najslavnijih svjetskih od kraja tridesetih godina prošlog stoljeća kad je ustanovljen. Šetnja do starog grada te slobodno vrijeme za šetnju po slavnoj promenadi Croisette i fotografiranje ispred Festivalske palače. Poslije posjeta Cannesu odlazak u šarmantni St. Paul, po mnogima jedno od najljepših sela Francuske i mjesto inspiracije brojnih umjetnika, francuskih i svjetskih. Saint-Paul je desetljećima meka i utočište svjetskih „faca“, mnogi su tu imali svoje ljetne adrese, a neku su se tu i vjenčali: primjerice slavni Yves Montand i Simone Signoret. Šetnja glavnom ulicom utvrđenog mjesta s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mjesta, Mark Chagall. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: NICA - MENTON - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja poznatom panoramskom cestom Moyenne Corniche do ljetovališta Menton uz samu talijansku granicu, nekadašnjeg prebivališta poznatih umjetnika i jednog od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „Promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu. Menton je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, šarene provansalske stolnjake, mirišljave jastučiće s lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale. Odlazak iz Mentona u kasnim jutarnjim satima. Povratak kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

Cjenik

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 1.690 kn / 1.790 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn
Cijena za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 1.540 kn

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotel Novotel Nice Centre Vieux 4* u Nici u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, boravišnu pristojbu (2 € po osobi po noćenju, plaćanje na licu mjesta), fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

Azurna obala

Napomene

Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda - ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

Oznaka putovanja: MP011