+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

ODMOR NA BALIJU

Bali - tropski otok toliko slikovit da će Vam se u prvi trenutak možda učiniti nestvarnim. Smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean. Bali je destinacija za sve, budući da je jedinstvena mješavina modernih turističkih naselja koja su se izvrsno nadopunila s prirodom i dugim pješčanim plažama. Okružen je kristalno čistim plavim morem, dok na otoku bujaju tropske džungle, a visoki vulkani sežu sve do oblaka. Svake večeri brojna slavlja i festivali daju vam priliku da se dobro zabavite. Tu je i bogato povijesno-vjersko naslijeđe, a stanovnici Balija su naročito ponosni što su uspjeli sačuvati vjersku tradiciju, koja se očituje u svakodnevnom životu i u arhitekturi - veličanstvenim hramovima i palačama. Zapadna obala otoka, gdje se nalaze neke od najboljih plaža na svijetu namijenjene su surferima, dok je istočna strana otoka raj za obitelji, s plažama od finog pijeska i mirnim morem. Krenete li u shopping na uličnim tržnicama Kuta, Sanur ili Nusa Dua, naići ćete na brojne suvenire, ali i na predmete od kože oko čije cijene se uvijek možete cjenkati

10 dana / 7 noćenja – Zrakoplovom iz Zagreba

Datum polaska:  03. – 12.10.2019.

 

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 07:30 sati. Prijava na let Qatar Airways za Denpasar via Doha. Polazak zrakoplova u 09:45 sati na liniji QR 216. Dolazak u Dohu u 16:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Denpasaru u 17:30 sati na letu QR 964. Noćni let.

2. dan: DENPASAR / BALI

Slijetanje u Zračnu luku u Denpasaru u 08:10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do odabranog hotela (mogućnost hotela 5* na Kuti ili 4* na Nusa Dua), smještaj. Ulazak u sobe biti će moguć od 13:00 sati. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

3. - 8. dan: BALI

Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dani za odmor i uživanje u čarima ovog tropskog raja. U cijeni aranžmana uključena dva cjelodnevna izleta: Kintamani tura i Besakih tura te jedan poludnevni – shopping izlet Oleh Oleh. Na navedene izlete krenut ćete u pratnji pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku te lokalnog vodiča na engleskom jeziku – točne dane polaska na izlete dobit ćete prije polaska na putovanje!

Ukoliko poželite, vrijeme možete popuniti i fakultativnim sadržajima od kojih preporučamo rafting na rijeci Ayung (40 – 68 USD), vožnju biciklima po otoku i posjet tradicionalnoj balinežanskoj obitelji, ručak uključen (oko 55 USD). Faklutativni izleti plaćaju se na licu mjesta pratitelju putovanja.

9. dan: DENPASAR / BALI – DOHA

Doručak u hotelu i slobodno vrijeme do polaska transfera za Zračnu luku Denpasar. Polazak zrakoplova za Dohu na liniji QR 963 u 18:45 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Dohu u 23:45 sati po lokalnom vremenu.

 

10. dan: DOHA – ZAGREB

Nastavak leta iz Dohe za Zagreb u 02:00 sati na letu QR 215. Noćni let. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 07:00 sati po lokalnom vremenu.

 

Cjenik

 

Hotel Važeća cijena aranžmana po osobi:
First minute Redovna cijena Dodatni info
Hotel 4*

Nikko Bali Benoa

Nusa Dua

7.990 kn 8.490 kn Garantirani polazak
Hotel 5*

Anvaya Beach Resort

Kuta

8.990 kn 9.490 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.690 kn

 

Cijena uključuje:

 • povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Doha – Denpasar – Doha – Zagreb – aviokompanija QATAR AIRWAYS – ekonomska klasa (dozvoljena količina prtljage 1 kofer predane prtljage do 30 kg po putniku + 1 kofer ručne prtljage do 7 kg po putniku)
 • smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* na bazi na bazi 7 noćenja s doručkom
 • povratni transfer od aerodroma do hotela
 • 2 cjelodnevna i 1 poludnevni izlet na Baliju (više informacija o izletima nastavno)
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu – 690 kn
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu - 490 kn
 • doplata za fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta)
 • izlatna taksa za Indoneziju koja se plaća po odlasku sa Balija – 15 USD po putniku
 • putno osiguranje

 

Višekrevetne sobe na upit!

 

IZLETI UKLJUČENU U CIJENU ARANŽMANA:

LJEPOTE KINTAMANIJA, cjelodnevni izlet, 8 sati

Bali je poznat po tradicionalnim plesovima. Jedan od njih je ples Barong i Kris koji predstavljaju borbu dobra i zla. Posjet selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selu Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na jezero Batur i aktivni vulkan Batur, te sveti izvor Tampaksiring – lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost.

MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet, 8 sati

Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.

OLEH, OLEH, shopping tura, 5 sati

Bali je raj za shopping turiste. Posjećuju se Batubulan, Mas, Celuk, Sukawati i Ubud. Mogućnost kupnje tradicionalnih balinežanskih proizvoda: predmeta od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetničkih tvorevina, slika na svili.

 

Na navedene izlete krenut ćete u pratnji pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku te lokalnog vodiča na engleskom jeziku – točne dane polaska na izlete dobit ćete prije polaska na putovanje

Bali

Korisne informacije

INDONEZIJA - BALI

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Denpasar
Službeni jezik: bahasa Indonesia, koriste se engleskim i njemačkim
Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR)
Napon struje: 110/220 V
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +62
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
Klima: vruća i vlažna klima
Odjeća i obuća: Pamučna, lagana odjeća. Zabranjen je ulazak u hramove u kratkim hlačama i majicama bez pokrivenih ramena.
Kupovina: tradicionalni balinežanski proizvodi (predmeti od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetnički predmeti, slike na svili).
Hrana i piće: preporučujemo flaširanu vodu, hrana je raznolika i vrlo ukusna. Velika je ponuda lokalnih specijaliteta i isto tako i ponuda europske hrane je vrlo bogata.
Temperatura: dnevna temperature varira od 30 stupnjeva na više. U jesen je jednako ugodno kao i u proljetnim mjesecima. Najviše padalina je u prvim mjesecima u godini što je najnepovoljnije razdoblje za boravak na otoku.
Napomena: Putovnica mora vrijediti barem još 6. Mjeseci od ulaska u zemlju.

Napomene

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske  viza za Indoneziju / Bali nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska dolaska na Bali te mora imati barem dvije prazne stranice za ualzno/izlazene pečate. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika za putovanje je 12

Oznaka putovanja: MP016