+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Bali - Svakodnevni individualni polasci

Bali - tropski otok toliko slikovit da će Vam se u prvi trenutak možda učiniti nestvarnim. Smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean. Bali je destinacija za sve, budući da je jedinstvena mješavina modernih turističkih naselja koja su se izvrsno nadopunila s prirodom i dugim pješčanim plažama. Okružen je kristalno čistim plavim morem, dok na otoku bujaju tropske džungle, a visoki vulkani sežu sve do oblaka. Svake večeri brojna slavlja i festivali daju vam priliku da se dobro zabavite. Tu je i bogato povijesno-vjersko naslijeđe, a stanovnici Balija su naročito ponosni što su uspjeli sačuvati vjersku tradiciju, koja se očituje u svakodnevnom životu i u arhitekturi - veličanstvenim hramovima i palačama. Zapadna obala otoka, gdje se nalaze neke od najboljih plaža na svijetu namijenjene su surferima, dok je istočna strana otoka raj za obitelji, s plažama od finog pijeska i mirnim morem. Krenete li u shopping na uličnim tržnicama Kuta, Sanur ili Nusa Dua, naići ćete na brojne suvenire, ali i na predmete od kože oko čije cijene se uvijek možete cjenkati

10 dana / 7 noćenja – Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi polaska:  SVAKODNEVNO IZ ZAGREBA

Program putovanja

ŠTO VAM NUDIMO

Boravak u izabranom hotelu na Baliju, usluge noćenje s doručkom ili all inclusive, svakodnevni polasci - let iz Zagreba, mogućnost produljenja boravka, mogućnost dodatnog boravka u Kuala Lumpuru, odsjedanje u hotelima u centru Kuala Lumpura, transferi od/do zračne luke, razgled Kuala Lumpura.

IZLETI

KINTAMANI, cjelodnevni izlet, 8 sati

Predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjet selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring - lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost.

MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet, 9 sati

Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.

NEZABORAVNI ZALAZ SUNCA, poludnevni izlet, 5 sati

Odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova - kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu!

Napomena: prijava za navedene izlete vrši se u vašem hotelu na Baliju. Lokalni vodiči vode na engleskom i njemačkom jeziku. Tijekom izleta nije uključen ručak (plaćanje na licu mjesta). Pred hotel će po Vas doći shuttle bus - odlazak s mjesta okupljanja (Grayline Departure Lounge) - o svim vremenima polazaka/povrataka bit ćete obaviješteni u svom hotelu.

 

Cjenik
HOTEL Kategorija Cijena po osobi Usluga
The Asana Kuta 3* od 5.680 kn Noćenje s doručkom
The Oasis Kuta 3* od 5.680 kn Noćenje s doručkom
Taman Agung - Sanur 3* od 5.850 kn Noćenje s doručkom
Ibis Style – Benoa/ Nusadua 3* od 6.190 kn Noćenje s doručkom
Parigata Resort & Spa - Sanur 3+* od 6.450 kn Noćenje s doručkom
The Jayakarta - Seminyak 4* od 6.550 kn Noćenje s doručkom
Sanur Paradise Plaza 4* od 6.750 kn Noćenje s doručkom
The Four Points – Kuta 4* od 6.950 kn Noćenje s doručkom
Grand Inna Kuta Beach 4* od 7.050 kn Noćenje s doručkom
The Patra Bali Resort & Villas 4* od 7.400 kn Noćenje s doručkom
Sadara Boutique Beach Resort - Benoa 4* od 7.400 kn Noćenje s doručkom
Grand Aston Bali Resort - Benoa 4+* od 7.890 kn Noćenje s doručkom
Novotel Benoa/ Nusadua 4+* od 7.890 kn Noćenje s doručkom
Grand Mirage Resort – Benoa/Nusadua 4* od 7.950 kn Noćenje s doručkom
Courtyard by Marriot – Nusadua 4+* od 8.450 kn Noćenje s doručkom
Segara Village - Sanur 4+* od 9.360 kn Noćenje s doručkom
The Mulia Resort - Nusadua 5* od 12.090 kn Noćenje s doručkom
The Tanjung – Benoa/ Nusadua 4* od 9.880 kn All inclusive
Sol Beach house Blue - Benoa 4* od 10.650 kn All inclusive
Sol Beach House Gold - Benoa 4* od 12.050 kn All inclusive
Bali Tropik - Benoa 4* od 12.250 kn All inclusive
Grand Mirage – Benoa/Nusadua 5* od 13.990 kn All inclusive

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba na najnižoj ekonomskoj klasi,
  • transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
  • smještaj u izabranom hotelu na osnovi 7 noćenja,
  • usluga noćenja s doručkom/all inclusive u izabranom hotelu,
  • 2 cjelodnevna i jedan poludnevni izlet,
  • troškove organizacije putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • zrakoplovne pristojbe od 2.250 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije),
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda.

 

NAPOMENA: Objavljene cijene za pakete napravljene su uz pretpostavku da je primjenjiva cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi te ovise o trenutnoj raspoloživosti mjesta na letovima i u hotelima.

Bali

Korisne informacije

INDONEZIJA - BALI

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Denpasar
Službeni jezik: bahasa Indonesia, koriste se engleskim i njemačkim
Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR)
Napon struje: 110/220 V
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +62
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
Klima: vruća i vlažna klima
Odjeća i obuća: Pamučna, lagana odjeća. Zabranjen je ulazak u hramove u kratkim hlačama i majicama bez pokrivenih ramena.
Kupovina: tradicionalni balinežanski proizvodi (predmeti od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetnički predmeti, slike na svili).
Hrana i piće: preporučujemo flaširanu vodu, hrana je raznolika i vrlo ukusna. Velika je ponuda lokalnih specijaliteta i isto tako i ponuda europske hrane je vrlo bogata.
Temperatura: dnevna temperature varira od 30 stupnjeva na više. U jesen je jednako ugodno kao i u proljetnim mjesecima. Najviše padalina je u prvim mjesecima u godini što je najnepovoljnije razdoblje za boravak na otoku.
Napomena: Putovnica mora vrijediti barem još 6. Mjeseci od ulaska u zemlju.

Napomene

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Kubi te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Oznaka putovanja: MP011