+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

BALI - Putovanje u Indoneziju

Otok bogova i demona, ali i svojevrsni raj na zemlji, Bali je smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean, a toliko je slikovit da ce čini nestvarnim

10 dana - 7 noćenja  /  15 dana - 12 noćenja

Individualni paket aranžmani  /  Svakodnevni polasci iz Zagreba

 

Bali, otok bogova i demona, raj na zemlji, smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi ocean, tropski je otok toliko slikovit da ce Vam se u prvi trenutak učiniti nestvarnim. Okružen je kristalno čistim plavim morem u kojem naročito uživaju surferi, dok na otoku bujaju tropske džungle, a visoki vulkani sežu sve do oblaka. Svake večeri život na Baliju počinje svoju noćnu epizodu na mjesečini. Brojna slavlja i festivali daju Vam priliku da se dobro zabavite. Bali je destinacija za sve, budući da je jedinstvena mješavina modernih turističkih naselja koja su se izvrsno nadopunila s prirodom i dugim pješčanim plažama. Tu je i bogato povijesno-vjersko naslijeđe, a stanovnici Balija su naročito ponosni što su uspjeli sačuvati vjersku tradiciju, koja se očituje u svakodnevnom životu i u arhitekturi - veličanstvenim hramovima i palačama. Surferi ce doći na svoje na zapadnoj obali otoka, gdje se nalaze neke od najboljih plaža na svijetu, dok je istočna strana otoka raj za obitelji, s plažama od finog pijeska i mirnim morem. Krenete li u shopping na uličnim tržnicama u Kuti, Sanuru ili Nusa Dui, naići ćete na brojne suvenire, ali i na predmete od kože oko čije cijene se uvijek možete cjenkati.

Što vam nudimo

Boravak u izabranom hotelu na Baliju, usluge noćenje s doručkom ili all inclusive, poseban tretman za mladence, svakodnevni polazak - let iz Zagreba, mogućnost produljenja boravka, mogućnost  zaustavljanja u Kuala Lumpuru (stop-over), odsjedanje u hotelima u centru Kuala Lumpura, transferi od/do zračne luke, razgled Kuala Lumpura.

Kintamani - cjelodnevni izlet (8sati)

kintamaniUključuje: predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjet selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža velicanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring - lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost.

Mistika istočnog Balija - cjelodnevni izlet (9 sati)

Uključuje: posjet Kamenuhu, selu drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina „geringsing”.

Magični sjever - cjelodnevni izlet (9 sati)

Screenshot_1Izlet vodi put sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do cca. 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od tisucu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekrivena crnim pijeskom. U povratku put vodi kroz Pupuan i Antosari, duž plantaža kave i riže. Pružit ce se i prilika osvježenja svježim kokosovim mlijekom!

Nezaboravni zalazak sunca - poludnevni izlet (5 sati)

Screenshot_2Uključuje odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova - kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu! A pružit ce se i prilika za osvježenje kokosovim mlijekom!

Oleh-Oleh - shopping izlet (5 sati)

Bali je raj za shopping turiste. Posjećuju se Batubulan, Mas, Celuk, Sukawati i Ubud. Mogućnost kupnje tradicionalnih balinežanskih proizvoda: predmeta od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetničkih tvorevina, slika na svili…

Napomena: prijava za navedene izlete vrši se u vašem hotelu na Baliju. Mjesni vodiči su na engleskom i njemačkom jeziku. Tijekom izleta nije uključen ručak (plaćanje na licu mjesta). Pred hotel će po Vas doći shuttle bus - odlazak s mjesta okupljanja (Grayline Departure Lounge) - o svim vremenima polazaka/povrataka bit ćete obaviješteni u svom hotelu.

Cjenik hotela

bali-cjenik

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba na ekonomskoj klasi, najniži cjenovni rang
 • transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag
 • smještaj u izabranom hotelu na osnovi 7 ili 12 noćenja na Baliju
 • usluga noćenja s doručkom / all inclusive u izabranom hotelu
 • 2 cjelodnevna i jedan poludnevni izlet za boravak 10 dana/7 noćenja ili 3 cjelodnevna i dva poludnevna izleta za boravak 15 dana/12 noćenja
 • uslugu lokalnog agenta
 • troškove organizacije putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe od 2.800 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
 • vizu za Indoneziju (usluga ishođenja vize na upit u agenciji)
 • zrakoplovnu pristojbu na Baliju 20 USD (placa se na licu mjesta)
 • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda

BALI / INDONEZIJA

Službeno ime: Republika Indonezija
Glavni grad: Denpasar
Službeni jezik: bahasa Indonesia, koriste se engleskim i njemačkim
Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR)
Napon struje: 110/220 V
Viza: potrebna. Cijena vize je 45 USD, potrebno je 2 dana za ishođenje vize. Usluga posredovanja Agencije je 100 kn. Potrebno je: 2 fotografije sa svjetlom pozadinom, popunjeni obrazac, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +62
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
Klima: vruća i vlažna klima
Odjeća i obuća: Pamučna, lagana odjeća. Zabranjen je ulazak u hramove u kratkim hlačama i majicama bez pokrivenih ramena.
Kupovina: tradicionalni balinežanski proizvodi (predmeti od drveta, kamena, srebra i zlata, umjetnički predmeti, slike na svili).
Hrana i piće: preporučujemo flaširanu vodu, hrana je raznolika i vrlo ukusna. Velika je ponuda lokalnih specijaliteta i isto tako i ponuda europske hrane je vrlo bogata.
Temperatura: dnevna temperature varira od 30 stupnjeva na više. U jesen je jednako ugodno kao i u proljetnim mjesecima. Najviše padalina je u prvim mjesecima u godini što je najnepovoljnije razdoblje za boravak na otoku.

Bali, Indonezija

Napomene

Boravak u periodu od 21.12.– 15.01. te od 01.07. – 31.8. je period visoke sezone te nisu primjenijve navedene cijene. Moguće je napraviti putovanje u navedenom terminu uz nadoplatu, a ovisno o raspoloživosti mjesta na letovima i u hotelima primjenjuje se doplata. Informacije o cijeni, kao i raspoloživost smještaja, mogu se dobiti u agenciji u roku od 48 sati od postavljenog upita. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je primjenjiva cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi, ovisno o raspoložovosti mjesta u trenutku rezervacije.

 

Ishođenje vize: Formular ispunjen u cijelosti tiskanim slovima, putovnica (mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju), 2 fotografije sa svjetlom pozadinom, pozivno pismo/potvrda smještaja, rezervacija povratne zrakoplovne karte. Podnositelj zahtjeva je osobno odgovoran za dostavljenu dokumentaciju potrebnu za ishođenje vize. Veleposlanstvo Indonezije je u Zagrebu. Agencija posreduje prilikom viziranja uz naknadu od 100 kn. Cijena vize je 45 USD.

Indonezija, Bali