+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

BALTIČKE BIJELE NOĆI

RIGA I TALLINN

Baltičko more, predivni gradovi, izleti na najuzbudljivija mjesta Europskog sjevera, a sve to tijekom beskrajno dugih ljetnih dana, kada noći skoro i nema

4 dana / 3 noćenja —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:  22.06. – 25.06.2019.

Helsinki

Helsinki

>> Na sjeveru Europe, u međuprostoru između ruskog prostranstva i germanskog borbenog duha, između glasovite slavenske duše i moćne zapadne europske civilizacije, nalaze se zemlje koje nisu na prvi pogled niti očaravajuće niti poznate, niti prepoznatljive… Samo naizgled.
Ovo putovanje vas vodi u zemlje koje ne osvajaju na prvu. One nisu kao koketna žena koja sve svoje otkriva u prvom susretu, one su zavodljiva, tajanstvena femme fatale koja ne govori mnogo, ali ne izlazi iz misli, susret s njom ostaje zapisan vječno u vama, ona vas mijenja i ostavlja neizbrisiv trag.
Ne želite li vidjeti nešto novo i drugačije od svakodnevnog i poznatog, gradove koji su neizbrisivo europski, ali u kojima je i danas vrijeme ipak sporije i nježnije prema putniku namjerniku… Odmor za dušu čeka vas na prelijepom i drugačijem Baltiku.

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – RIGA - TALLINN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rigu u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Rigu nastavljamo prema Tallinnu. Odlazak do hotela te kraće slobodno vrijeme za doručak i osvježenje. Odlazak na poludnevni razgled Kadriorg parka i predgrađa Pirita u pratnji lokalnog vodiča. Kadriorg je najpoznatiji po veličanstvenoj baroknoj palači i parku koju je dao izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I te po rezidenciji estonskog predsjednika. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin je vrt jedan od najljepših vrtova u Estoniji. U predgrađu Piriti nalazi se marina izgrađena za Olimpijske igre 1980.g., ruševine samostana Sv. Brigite i predivna plaža s bijelim pijeskom. Povratak u grad. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan:  TALLINN

Nakon doručka odlazak u razgled Tallinna, najstarijeg glavnog grada sjeverne Europe u pratnji lokalnog vodiča.  Pješački razgled Starog grada, pod zaštitom UNESCO-a, obuhvaća Crkvu Svetog Duha, 600 godina staru gotičkugradsku vijećnicu, rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, najstariju ljekarnu na glavnom gradskom trgu te 159 metara visoku Crkvu Svetog Olafa, simbol Tallinna koja je u 16. stoljeću bila najviša građevina na svijetu. Razgled završava na brdu Toompea s kojeg se pruža predivan pogled na panoramu grada s istoimenim dvorcem koji je sjedište estonskog parlamenta. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

3. dan:  TALLINN – SIGULDA – RIGA

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Latviji. Prije dolaska u Rigu posjet području Sigulda, Turiada te Nacionalnom parku Gauja. Sigulda je mjesto gdje je ljepota prirode sastavni dio grada. Slikovito se proteže dolinom rijeke Gauje i poznata je kao „Latvijska Švicarska“. Sigulda obiluje povijesnim spomenicima, muzejima, prirodnim ljepotama i atrakcijama: srednjovjekovni dvorac Turaida, drvena crkva, park skulptura posvećen latvijskom folkloru na brdu Dainu, spilja Gutmanis najdublja baltička spilja nastala unutarnjom erozijom. Nastavak putovanja prema Rigi. U večernjim satima dolazak do hotela i smještaj. Noćenje.

4. dan:  RIGA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u pješački razgled Starog grada uz pratnju lokalnog vodiča. Šetnja kamenim ulicama uz znamenitosti Latvijske prijestolnice: crkva Sv. Petra, crkva Svetog Jakova, katedralni trg i katedrala s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu, Barutna kula i gradske zidine uz koje ćete osjetiti duh srednjeg vijeka, Tri brata, najstarije kuće u Starom gradu, Švedska vrata jedini preostali ulaz u Stari grad, starogradski trg s gradskom vijećnicom i prepoznatljivim simbolom Rige, Kućom Crnoglavih, dvorac, latvijski parlament, spomenik slobode i Opera. U ranim poslijepodnevnim satima razgled nastavljamo šetnjom kroz Art Noveau distrikt. Riga je poput muzeja arhitekture sa stilovima gradnje koji se kreću od razdoblja gotike do klasicizma. Najveća vrijednost grada je najveća i najbolje očuvana kolekcija Art Nouveau građevina na svijetu. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima transfer do zračne luke Riga te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u kasnim večernjim satima po lokalnom vremenu.

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.590 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.790 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 960 kn

*First Minute popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

- prijevoz  posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Riga – Zagreb
- prijevoz autobusom prema programu

- smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom
- razglede prema programu uz pratnju lokalnih vodiča

- ulaznice prema programu
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- organizaciju putovanja i jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:

- pristojbe zračnih luka 960 kn

- dodatne usluge i obroke

- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.450 kn

- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

- putno osiguranje (preporučujemo)

Baltik

Napomene

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Estoniji i Latviji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Estoniju i Latviju dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Oznaka putovanja: MP022