+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

BANGKOK I KAMBODŽA

Budini hramovi, tražnice na čamcima, prekrasne plaže i tradicionalni apsara ples - Bangkok i Kambodža osvajaju svojim ljepotama

10 dana / 7 noćenja  —  Svakodnevni individualni polasci iz Zagreba!

bangkok

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – BEČ (ISTANBUL)

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci „Pleso“. Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Beču na liniji 0S678 (Austrian Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Beč u 19.40 sati. Nastavak putovanja prema Bangkoku na liniji OS025 u 23.20 sati.

2. dan: BANGKOK / TAJLAND

Slijetanje zrakoplova u Bangkok predviđeno je u 14.20 sati. Organizirani transfer do hotela, smještaj u hotel, odmor i slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: BANGKOK

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Bangkoka: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho - hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Poslijepodnevna je predviđeno za slobodno vrijeme za kupovinu ili vlastite aranžmane. Povratak u hotel na noćenje.

4. dan: BANGKOK - DAMNOEN SADUAK

Doručak. Odlazak rano ujutro prema najpoznatijoj Damnoen Saduak – plutajućoj tržnici. Nećete zažaliti zbog ranog ustajanja jer ćete tako dobiti uvid i doživjeti kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe – zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su u funkciji pokretne trgovine. Posjet poljima soli, prisustvovanje demonstraciji proizvodnje kokosovog smeđeg šećera ili se mogućnost vožnje broda sa savijenim pramcem te kupnja tradicionalnih tajlandskih proizvoda sa plutajuće tržnice. Na povratku ćete se zaustaviti kraj Phra Pathom Chedi, najvećeg hrama cejlonskog dijela u kojem se nalazi poznati kip ležećeg Bude. Ručak je u lokalnom restoranu. Poslijepodne je slobodno vrijeme za vlastite programe. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan: BANGKOK – SIEM REAP / KAMBODŽA

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Siem Reap (Kambodža). Po dolasku organizirani prijevoz do hotela 4*. Smještaj na osnovi noćenja s doručkom. U poslijepodnevnim satima slijedi odlazak na razgled Khmerskih hramova iz ranog angkorskog perioda. Razgled hramova Preah Ko, Bakong i Lolei iz 9. i 10. stoljeća Tradicionalna večera u lokalnom restoranu uz Apsara ples koji je opstao 1000 godina, a karakterističan je po kompliciranim položajima ruku od kojih svaki ima svoje značenje, a uvježbavaju se godinama do savršenstva. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: SIEM REAP

Nakon doručka slijedi odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djela kmerske arhitekture - jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 2 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane „terase slonova“ koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Ručak. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: SIEM REAP – PHNOM PENH / KAMBODŽA

Nakon doručka odlazak na izlet u ribarsko selo Kompong Phluk. Plovidba jezerom Tonle Sap gdje ćete vidjeti plutajuće selo Chong Khneas na kojem ćete se iskrcati kako biste vidjeli na koji način lokalno stanovništvo živi na vodi. Povratak prema Siem Reapu te odlazak u zračnu luku za let prema Phnom Penhu. Dolazak u Phnom Penh, organizirani transfer do hotela 4*. Noćenje.

8. dan: PHNOM PENH

Nakon doručka odlazak u razgled grada. Posjet Kraljevskoj palači i Srebrnoj pagodi čiji je pod napravljen od 5000 srebrnih blokova. Nastavak prema Nacionalnom muzeju koji nudi posjetiteljima jedinstvenu kolekciju kmerske umjetnosti. Slobodno vrijeme za kupovinu na Ruskoj tržnici. Pauza za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazak do 16 kilometara udaljenog grada Choeung Ek gdje ćemo posjetiti masovnu grobnicu iz vremena vladavine Crvenih Kmera poznatu pod imenom „Polja smrti“. Slijedi posjet muzeju genocida Tuol Sleng koji je u biti bivša srednja škola pretvorena u mučilište i zatvor 1975. nakon dolaska Crvenih Kmera na vlast. Povratak u Phnom Penh. Noćenje.

9. dan: PHNOM PENH – BANGKOK – BEČ (ISTANBUL)

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema Bangkoku. Dolazak u Bangkok i nastavak putovanja prema Beču na liniji OS026 u 23:55 sati. Noćni let.

10. dan: BEČ (ISTANBUL) - ZAGREB

Slijetanje u Beč predviđeno je u 5:35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji OS681 u 7:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8 sati. Završetak putovanja.

Cjenik putovanja

Cijena individualnog aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
HOTELI:
• DUSIT THANI HOTEL BANGKOK + TURA KAMBODŽA: od 16.990 kn
• BAIYOKE SKY HOTEL + TURA KAMBODŽA: od 16.990 kn
• SOFITEL SILOM HOTEL BANGKOK + TURA KAMBODŽA: od 18.890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: od 2.200 kn

Individualni polasci mogući su svakodnevno iz Zagreba ovisno o raspoloživosti mjesta na letovima po najnižoj mogućoj tarifi ekonomske klase. U periodu od 21.12. – 15.1. putovanje je moguće realizirati uz prethodnu provjeru raspoloživosti te se na taj period primjenjuju doplate koje vrijede za visoku sezonu.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (putuje se u ekonomskoj klasi)
 • unutarnje letove prema programu
 • sve transfere prema programu
 • smještaj u hotelu u Bangkoku, na osnovi 3 noćenja s doručkom u izabranom hotelu ili sličnom hotelu iste kategorije
 • poludnevni razgled Bangkoka s pratiteljem na engleskom jeziku
 • 4 noćenja u hotelima u Siem Reapu i Phnom Penhu
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe, cijena cca 2.900 kn
 • pristojbu u zračnoj luci Bangkok na povratku – cca 500 THB, plativo u bahtima - protuvrijednost cca 70 kn
 • tajlandska viza i usluga ishođenja tajlandske vize uz posredovanje Agencije 280 kn
 • vizu za Kambodžu (cijena vize za Kambodžu je 25 USD, plaćanje na ulazu u zemlju, potrebna je jedna fotografija i ispunjen obrazac)
 • napojnice
 • sve što nije navedeno pod stavkom „cijena uključuje“
 • osobne troškove
 • napojnice
 • putna osiguranja

 

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovna pristojba cca 2.900 kn - plaćanje prilikom rezervacije putovanja, pristojba u zračnoj luci Bangkok - plaćanje u bahtima (na licu mjesta).

Bangkok

Kambodža

Napomene

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju ista propisuje. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

bangkok, kambodža
bangkok, kambodža
bangkok, kambodža