+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

Slikoviti Brazil

Posjetite zemlju vrućeg temperamenta, uživajte u netaknutoj brazilskoj prirodi i najljepšim plažama na svijetu- Copacabani, Ipanemi i Leblonu

9 dana  /  7 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
24.10.-01.11.2017.
25.11.-03.12.2017.
24.12.2017.-01.01.2018.

Brazil - Rio de Janeiro

 

Program putovanja

1. DAN / ZAGREB - PARIZ - RIO DE JANEIRO

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let u 15.40 sati prema Parizu s dolaskom u 17.45 sati. Nastavak leta iz Pariza je predviđen u 23.35 sati, a dolazak u Rio de Janerio u 05.40 sati (lokalna vremena). Rio de Janeiro je mnogima najljepši grad u svijetu. Carioce (stanovnici Ria) žive na jednoj od najljepših lokacija - između strmih padina i oceana s brojnim lijepim plažama i zaljevima.

2. DAN / RIO DE JANEIRO

Prijevoz do hotela i smještaj. Odlazak s žičarom do znamenite „Glave Šećera“ (Pão de Açúcar) koja se nalazi iznad zaljeva Guanabara. S vrha se pruža prekrasan pogled na grad i slavnu plažu Copacabanu. Povratak u grad i usputno zaustavljanje kod slavnog nogometnog stadiona Maracana. Razgled gradskih znamenitosti u poslijepodnevnim satima. Šetnja gradskim centrom pokraj brojnih parkova i trgova, obilazak samostana Sao Bento, trga Praca, crkve Candelaria, palače i tržnice. Posjet jednoj od najljepših knjižnica Latinske Amerike. U večernjim satima preporučujemo odlazak na večeru u churrascherru u kojima se poslužuju izvrsna jela sa žara.

3. DAN / RIO DE JANEIRO

Nakon doručka slijedi nezaboravan doživljaj, vožnja kroz kišnu šumu Tujica i uspon na Corcovado na kojem se nalazi 30 m visok kip Krista Otkupitelja koji otvorenih ruku pozdravlja posjetitelje. Prilikom povratka u grad, posjetiti ćemo i brusionicu dijamanata obzirom da se u Brazilu nalaze brojni rudnici dragog kamenja. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu brazilskog karnevala i sambe. Povratak u hotel.

4. DAN / RIO DE JANEIRO - SLAPOVI IGUAÇU

Prijevoz do zračne luke u prijepodnevnim satima i let do slapova Iguaçu. Transfer do hotela i smještaj. Slapovi Iguaçu se zbog svoje ljepote nalaze na popisu UNESCO-ve prirodne baštine. Nalaze se na samoj granici Brazila, Argentine i Paragvaja, a čini ih ukupno 275 slapova čiji se zvuk širi 25 km. Ove spektakularne slapove ćemo razgledati sa argentinske strane i otići do gornjeg toka i »Vražjeg grla« od kuda se pruža najljepši pogled na njih. Povratak na brazilsku stranu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN / SLAPOVI IGUAÇU

Razgled slapova s brazilske strane. Prelazak preko mosta Tancrezo Neves iznad rijeke Iguaçu koja se izljeva u rijeku Parana, na kojoj se nalazi najveća svjetska hidroelektrana Itaipu. Povratak u hotel i noćenje.

6. DAN / SLAPOVI IGUÇU - SALVADOR DE BAHIA

Let u Salvador de Bahia. Po dolasku, slijedi panoramska razgled grada i četvrti Pelourinho s najvećim kompleksom kolonijalne arhitekture u obje Amerike. Salvador je do 1763 godine bio glavni grad Brazila. Podijeljen je na dva dijela - u donjem gradu »Cidade Baixa« je smješten financijski centar, luka i raj za shopping (Modelo market), dok je gornji grad »Cidade Alte« izgrađen na liticama iznad mora i od Donjeg grada ga dijele strmoglave stijene. Ipak, stići ćemo do njega strmim stepenicama, a uspon ćemo uljepšati s lijepim panoramskim pogledom na grad. Slobodno vrijeme, povratak u hotel.

7. DAN / SALVADOR DE BAHIA

Dan ćemo provesti na najljepšim brazilskim plažama. Odlazak do Pelourinha u večernjim satima i po želji na večeru u jednom od odličnih restorana, nakon čega ćemo doživjeti atmosferu noćnog života u ovom jedinstvenom dijelu grada. Povratak u hotel i noćenje.

8. DAN / SALVADOR DE BAHIA - RIO DE JANEIRO - PARIZ

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku od kuda slijedi let u Rio de Janerio (10.45 - 13.00 sati). Po dolasku, slijedi nastavak leta u 16.05 sati prema zračnoj luci Pariz.

9. DAN / PARIZ - ZAGREB

Po dolasku u Pariz u 08.00 sati (lokalna vremena) slijedi nastavak leta prema Zračnoj luci Zagreb u 13.00 sati gdje je dolazak predviđen u 14.55 sati. Završetak putovanja.

Cjenik

CIJENA aranžmana po osobi:

 • min. 30 putnika: 17.820 kn
 • min. 20 putnika: 19.050 kn

Zrakoplovne pristojbe: 2.470 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.620 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama,
 • smještaj u hotelima 3/4* na osnovi noćenja s doručkom,
 • ostale obroke prema programu,
 • prijevoze prema programu,
 • razglede prema programu,
 • lokalnog vodiča,
 • pratitelja putovanja,
 • trošak organizacije i jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.470 kn,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.620 kn,
 • fakultativne izlete,
 • dodatne usluge i obroke,
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • napojnice za vodiče/vozače,
 • osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje,
 • povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

 

OBAVEZNE DOPLATE: napojnice za vodiče/vozače 40 EUR, izlazna taksa 30 USD (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA: dodatne ulaznice, Samba show 120 EUR.

POPUSTI: dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

Rio de Janeiro

Iguassu

Napomene

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.

Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Oznaka putovanja: MP022