+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

BRAZIL I ARGENTINA

Velike, prostrane, i pomalo divlje - Brazil i Argentina dvije su ljepotice Južne Amerike, a Rio de Janeiro, Buenos Aires i slapovi Iguazu mjesta koja svakako treba vidjeti

9 dana  /  6 noćenja –  Svakodnevni individualni polasci avionom iz Zagreba!

Brazil - Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Program putovanja

1. dan VENECIJA - ARGENTINA

Let iz zračne luke Venecije preko jednoga od europskih gradova do argentinske prijestolnice Buenos Aires. Uz doplatu organiziran autobusni prijevoz iz Ljubljane do Venecije. Noćni let.

2. dan ARGENTINA / BUENOS AIRES

Slijetanje u zračnu luku u Buenos Airesu i prijevoz do hotela. Poludnevni razgled grada. Vidjet ćete najširu ulicu na svijetu, Avenidu 9 de Junio, trg Plaza de Mayo, gdje je započela povijest republike Argentine, Casu Rosadu iz koje se Evita Peron obraćala  svom narodu. Posjetiti ćete Cabildo i katedralu. Šetat ćete živopisnom La Bocom, rodnom mjestu tanga, koji je osvojio cijeli svijet. Navečer uz doplatu Tango show. Noćenje.

3. dan ARGENTINA / BUENOS AIRES - „FIESTA GAUCHA“ - BUENOS AIRES

Nakon doručka odlazak na izlet „Fiesta Gaucha“ na kojem možete uživati u ljepotama argentinske ravnice – Las Pampas. Na ranču ćete susresti prave argentinske gaučose – pastiri na konjima koji će vam predstaviti  vještine jahanja. Poslužiti će autentična jela sa žara „asado“. Povratak u Buenos Aires. Noćenje.

4. dan ARGENTINA / BUENOS AIRES - SLAPOVI IGUAÇU

Doručak. Prijevoz do zračne luke i let do slapova Iguaçu, koji su od 1986. godine uvršteni na Unescovu listu prirodne i kulturne baštine. Ti najsnažniji vodopadi na svijetu buče u srcu suptropskih šuma, na ušću rijeke Iguaçu u Paranu. Skoro tristo odvojenih slapova pada na dubinu do 80 metara. Toga dana razgledat ćete argentinsku stranu slavnih slapova. Nakon razgleda smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan BRAZIL / SLAPOVI IGUAÇU

Nakon doručka vožnja autobusom u Brazil. Voziti ćete se preko mosta Tancrezo Neves nad rijekom Iguaçu, koja je prirodna granica između Argentine i Brazila. Razgledat ćete brazilsku stranu slapova, gdje  je pogled na njihovu veličanstvenost najljepši. Ako vrijeme dozvoli, mogući let helikopterom nad slapovima (doplata), ili možete doploviti brodićem gotovo do samih slapova. Tehnološki razvoj na tom području donio je i Itaipu - najveću hidroelektranu na svijetu. Izgradili su je na rijeci Parani, na granici Brazila i Paragvaja. Nakon razgleda povratak u hotel. Uz doplatu možete pogledati „Rafain Churrascaria Show“ – predstavu s tipičnim latinoameričkim plesovima i glazbom. Večera i noćenje.

6. dan BRAZIL / SLAPOVI IGUAÇU - RIO DE JANEIRO

Doručak u hotelu i prijevoz u zračnu luku Foz do Iguaçu. Let prema Rio de Janeiru. Po slijetanju prijevoz do hotela na Copacabani i smještaj. Nakon toga krećete u šetnju gradom brazilskih ludosti, Rio de Janeiru. U siječnju 1502. godine su portugalski mornari kao prvi Europljani doplovili u zaljev Guanabara. Mislili su da je rijeka i po tome je grad dobio ime koje na portugalskom znači “januarska rijeka”. Vozit ćete se pored prostranih pješčanih plaža, lagune Rodrigo de Freitas, sve do 120 km² velike Tijuace koja je nadomak gradske vreve. Taj nacionalni park oduševljava raznovrsnim tropskim raslinjem, slapovima i brdom Corcovado. Diže se 713 m nad gradom i poznato je po kipu Krista Spasitelja koji raširenih ruku dočekuje posjetitelje. Na putu ćete vidjeti i slavno nogometno igralište Maracanu. Uvečer uz doplatu možete pogledati predstavu znamenite brazilske sambe „Plataforma show“ s tipičnim šarenim kostimima koje nose u vrijeme karnevala. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan BRAZIL / RIO DE JANEIRO

Nakon doručka odlazak na izlet u Riu de Janeiru: žičarom se penjete na znamenitu Glavu šećera, koja se izdiže nad zaljevom Guanabara. Pogled s vrha otkriva za mnoge najljepši grad na svijetu, koji s jedne strane okružuje Atlantik i razvedena obala, a na drugoj prašumom zarasla brda. Prijevoz do hotela. Popodne je namijenjeno samostalnom razgledu, kupovini ili izležavanju na jednoj od dugih pješčanih plaža. Noćenje.

8. dan BRAZIL / RIO DE JANEIRO - EUROPA

Doručak. Ako vrijeme dozvoli, prijepodne će biti namijenjeno samostalnom razgledu, kupovini ili izležavanju na jednoj od dugih pješčanih plaža u Rio de Janeiru. Prijevoz do zračne luke i let za Europu.

9. dan EUROPA - VENECIJA

Slijetanje na jednom od  europskih gradova i nastavak leta za  Veneciju. Uz doplatu organizirani autobusni prijevoz do Ljubljane.

Cjenik putovanja

Cijena po osobi………………………………………….…..od 21.090 kn

Doplate:
Doplata za manji broj prijavljenih putnika (20)………….……… 1.400 kn
Jednokrevetna soba………………………………………………..………….. 3.790 kn
Tango show…………………………………………………………….……………..  660 kn
Rafain show………………………………………………………………….……..…  550 kn
Samba show……………………………………………………………………….….  940 kn
Napojnice………………………………………………………………………….……  240 kn (približno)
Prijevoz Ljubljana – Venecija – Ljubljana……………………………….  590 kn

 

Popusti: Dijete do 12. god. s dvije odrasle osobe – na upit.

 

Cijena uključuje:

  • povratna zrakoplovna karta
  • pristojbe zračnih luka i dodatak za gorivo
  • noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4*
  • svi transferi, obroci, ulaznice i razgledi prema programu sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku

 

Cijena ne uključuje:

  • navedene doplate
  • dodatne izlete
  • napojnice lokalnom vodiču i vozaču
  • osobne troškove

ARGENTINA

Službeno ime: Republika Argentina
Glavni grad: Buenos Aires
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -4/-5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: argentinski peso (ARS)
Napon struje: 220 V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +54
Klima: suptropska u sjevernom dijelu zemlje, subarktička na krajnjem jugu
Hrana i piće: preporučuje se piti vodu iz boce

Buenos Aires

Napomene

Pri rezervaciji putovanja potrebno ponijeti kopiju putovnice.

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.


Oznaka putovanja: MP012

argentina
argentina slapovi
argentina