+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Rumunjska

Bukurešt i Transilvanija

Palače preostale iz vremena totalitarizma, još stariji i raskošniji manastiri te odlična balkanska kuhinja sastavni su dijelovi ovog putovanja u Rumunjsku koja se zadnjih godina nameće kao nova turistička meka

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
18.05. - 21.5.2018.
15.06. - 18.06.2018.
12.10. - 15.10.2018.

bukurest - rumunjska

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – BUKUREŠT

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod šaltera informacija. Slijedi direktan let za Bukurešt u 08:40 h. Po slijetanju u Bukurešt oko 11:30 h  transfer autobusom do grada. Slijedi panoramski razgled glavnog I najvećeg grada Rumunjske koja neodoljivo podsjeća na Pariz . Muzej sela - jedan od najljepših muzeja na otvorenom s originalnim kućama rumunjskih sela. Vožnja predsjedničke palače Cotroceni i Opere te do Palače Parlamenta koja je po površini jedna od najvećih građevina na svijetu građen u vrijeme vladavine Ceausescua. Trg Uniri jedan od najvećih u Bukureštu, Avenija pobjede - najstarija ulica u gradu te središte gradskog života i mjesto održavanja brojnih kulturnih i zabavnih događaja, ali i prosvjeda i političkih skupova, Trg Revolucije na kojem se odigrala poznata rumunjska revolucija 1989. godine i mjesto koje je steklo svjetsku slavu zbog govora Ceausescua s balkona tadašnjeg stožera komunističke partije kojeg su prenosile tv postaje iz cijelog svijeta. Više od petine centralnog dijela Bukurešta, uključujući i crkve i povijesne zgrade, porušeno je tijekom 80-tih godina, kako bi Ceauşescu izgradio grad po svojoj zamisli. Kao dio svojih programa “urbanizacije” i “industrijalizacije”, Ceauşescu je planirao rušenje mnogih sela i raseljavanje seljaka po gradovima. Pogubljen je 1989. godine. Odlazak i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan:  BUKUREŠT

Nakon doručka nastavak razgleda grada pješice po starom dijelu grada, ostaci palače Curtea Veche u kojoj je boravio Vlad Tepeš, poznatiji pod imenom Drakula danas slavljen kao narodni junak a njegova okrutnost ga je učinila poznatim diljem Europe,  rumunjski povjesni muzej, crkva Sv. Antona, crkva Stavropoleos, najslavnija gradska prometnica - ulica pobjede ( Calea Victoriei). Nastavak razgleda prema Piaţa Universităţii, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, koncertna dvorana Ateneul Roman. Navečer predlažemo odlazak u poznati restoran Caru cu Bere, mjesto na kojem možete isprobati neka od najboljih rumunjskih jela originalne recepture I osjetiti duh starog Bukurešta. Noćenje.

3. dan:  TRANSILVANIJA - fakultativni izlet

Doručak. Preporučamo odlazak na izlet u Transilvaniju. Vožnja prema zlosutnom dvorcu Bran-Drakulinom dvorcu koji je tako dobro smješten da ga nitko nije uspio osvojiti u 630 godina postojanja. Dvorac je najveća atrakcija južne Rumunjske koju posjećuju turisti i obožavatelji vampira i priča vezanih uz grofa Drakulu. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak putovanja prema Brašovu, jednom od najočuvanijih saksonskih gradova u Transilvaniji. Poznata Crna Crkva, najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, Crkva Svetog Nikole, stara vječnica. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4. dan:  BUKUREŠT - ZAGREB

Doručak. Transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova Croatia Airlinesa za Zagreb u 12:10 h. Dolazak u Zagreb u 13:15h

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA:

2.390 kn FIRST MINUTE

2.590 kn REDOVNA CIJENA

 Doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 

 prijevoz zrakoplovom Croatie Airlines na relaciji Zagreb-Bukurešt-Zagreb

- prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 4* na bazi 3 noćenja s doručkom

- razglede prema programu

- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja

- troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

- doplatu za zrakoplovne pristojbe – 990 kn (iznos može biti podložan promjeni)

- dodatne obroke

- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike

- putno osiguranje

Fakultativni izlet Transilvanija: cijena 390 kn (min. 15 osoba, prijave i uplate u agenciji prije puta)

Bukurešt