+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

BUTAN - Zemlja gromovitog zmaja

Nesvakidašnja religijska tradicija i neobični samostani te zoološki vrtovi s iznimno rijetkim životinjama - Butan s razlogom zovu “zemlja gromovitog zmaja”

9 dana / 6 noćenja  –  Individualno putovanje  –  Svakodnevni polasci iz Zagreba

 

Program putovanja

1. DAN/ ZAGREB - EUROPSKA ZRAČNA LUKA - ZRAČNA LUKA II.* - PARO (BUTAN)

Polijetanje zrakoplova preko europske zračne luke, prema jednoj od zračnih luka iz koje postoje letovi za Paro. Letovi za Paro mogući su iz zračnih luka: Delhi, Kalkuta, Kathmandu, Dhaka, Bangkok i Singapur avio kompanijom Druk Air (butanski avio prijevoznik).

2. DAN/ PARO - THIMPHU

Dolazak u Paro, grad u kojem se nalazi međunarodna zračna luka. Nakon carinskih formalnosti dočekati će Vas predstavnik lokalnog agenta, te je organiziran prijevoz do glavnog grada Butana – Thimpu. Smještaj u hotel. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN/ THIMPU

Doručak u hotelu. Odlazak u cjelodnevni razgled grada. Najviša točka – Buddha Point (Kuensel Phodang) najveća je statua Bude u zemlji. S tog mjesta pruža se fantastičan pogled na grad i Thimpu dolinu. Zatim Changangkha Ihakhang – hram i samostanska škola osnovana u 12. stoljeću po izboru Lama Phajo Drugom Sfhigpou. Odlazak u mini zološki vrt, Mitithang Takin, gdje su smještene rijetke životinje koje se mogu vidjeti samo u Butanu, Nepalu i Burmi. Takin se nalazi na popisu međunarodnih agencija za očuvanje ugroženih vrsta. Odlazak u Semtokha Dozong koji stoji na uzvisimi grebena udaljenom oko pet milja od grada. Izgradio ga je 1627.godine Zhabdrung i to je najstariji Dzong (hram) u zemlji. Odlazak u Nacionalni muzej tekstila i narodne baštine. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN/ THIMPU - PHUNAKA

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i vožnja prema Punaki u trajanju od oko tri sata kroz slikovite doline i planine nakićene tipičnim butanskim selima. Na Dochu La prijevoju koji je visine oko 10.000 stopa ili oko 3.000 metara, na vedar dan pruža se panoramski pogled na vrhove Himalaje pokrivene snijegom po obroncima. Nastavak vožnje prema dolini Punaka. Usputno zaustavljanje kod hrama koji datira iz 15.stoljeća i posvećen je božanskom ludom čovjeku - Lama Dukpa Kinley, koji je postao poznat po moćima da svojim blagoslovom pomaže ženi da zatrudni. To je hodočasnička stanica za parove bez djece do koje se može doći jedino šetnjom kroz rižina polja i kroz lokalno selo. Nakon ručka posjet Punaka Dzonku izgrađenom 1637. godine, ujedno je i najljepšem hramu u nekoć glavnom gradu Butana. Prošetati ćemo po Khuruthang gradu i Punaki. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN/ PUNAKA - PHOBJIKHA

Nakon ranog doručka vožnja prema dolini Phobjikha. Posjetit ćemo Gangtey Gompa (samostan), a poslije ručka odlazak u šetnju po dolini koja je zimovalište rijetkih ptica – crnovratih ždralova, koje migriraju iz udaljenih dijelova Tibeta, Kine i Sibira te obitavaju tijekom zime u ovoj dolini. Večera. Noćenje u hotelu.

6. DAN/ PHOBJIKHA - PARO

Doručak u hotelu i odjava. Vožnja prema gradu Paro. Ručak, nakon kojeg je predviđen odlazak u posjet Dzongu Ripung u kojem se nalazi monaška škola te uredi Državne uprave. Posjet Taa Dzongu, Nacionalnom muzeju te posjet Kyichu Ihakhang. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN/ PARO

Nakon doručka vožnja do baznog logora – Ramthanga, te planinarenje do najpoznatijeg samostana u cijelom kraljevstvu Butan koji je smješten na rubu strme litice. Pješačenje – uspon u trajanju od oko sat vremena do prve točke gdje ćemo se zaustaviti radi okrijepe. Nastavak prema hramu na litici u trajanju još oko 45 minuta iziskuje određenu količinu fizičke spremnosti posebice zbog čistog zraka, no sam uspon nije opasan niti zahtjevan. Za stanovnike Butana to je posjet njihovom svetištu i jedna od obaveza koju će svaki budist barem jednom u životu ispuniti. Postoji i mogućnost jahanja ponija (bez doplate) no na njima možete doći samo do određenog dijela. Razgled samostana iznutra. Povratak prema baznom logoru s ručkom u Taktsang kafeteriji. Voćnja prema ruševinama Drukgyel Dzong, koju je 1646.godine sagradio Zhabdrung Ngwang Namgyel. S tog mjesta može se vidjeti planina božice – Mt.Jumolhari, naravno ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju. Vožnja prema hotelu, večera i noćenje.

8. DAN/ PARO / BUTAN - ZRAČNA LUKA II* - EUROPSKA ZRAČNA LUKA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do međunarodne zračne luke Paro te let prema jednoj od mogućih zračnih luka sa zrakoplovnom kompanijom Druk Air. Ispratit će vas predstavnik lokalnog agenta s pozdravom TASHI DELEK! Po dolasku u Zračnu luku nastavak putovanja prema Europi.

9. DAN/ EUROPA - ZAGREB

Dolazak u europsku zračnu luku. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb i završetak putovanja.

Cjenik putovanja

INTERKONTINENTALNI LETOVI: Zagreb - Europa - Druga zračna luka - Paro i natrag, cijena po osobi od 6.990 kn, ekonomska klasa, cijena je s pripadajućim zrakoplovnim pristojbama i ovisi o sezoni i vremenu kad je rezervacija napravljena. Preporučamo da rezervacije na interkontinentalnim letovima planirate i do šest mjeseci prije polaska kako bi ostvarili najniže cijene poput ove. Također cijene se razlikuju od kompanije do kompanije. Rado ćemo za Vas napraviti rezervacije na preferiranim avio kompanijama ili prema najpovoljnijoj raspoloživosti.

DRUK AIR LETOVI:
1. Delhi-Paro-Delhi: od 5.800 kn
2. Kolkata-Paro-Kolkata: od 3.600 kn
3. Kathmandu-Paro-Kathmandu: od 3.300 kn
4. Dhaka-Paro-Dhaka: od 3.300 kn
5. Bangkok-Paro-Bangkok: od 6.400 kn
6. Singapore-Paro-Singapore: od 9.400 kn

CIJENA PO OSOBI OD: Jednokrevetna soba Dvokrevetna soba Trokrevetna soba
III., IV., V., IX., X., XI. mjesec: 24.600 kn 24.100 kn 22.880 kn
I., II., VI., VII., VIII., XII. mjesec: 22.600 kn 22.250 kn 20.900 kn

Navedene cijene su za ekonomsku klasu, po osobi i informativog karaktera, ovise o raspoloživosti na dan rezervacije.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom sa pripadajućim pristojbama
 • sve prijevoze prema programu
 • pratitelja na engleskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • sve izlete i razglede s uključenim ulaznicama prema programu
 • sve obroke tijekom boravka – puni pansion
 • 6 noćenja u hotelima turističke kategorije (lokalna kategorizacija 4*) u Butanu
 • organizaciju putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pića tijekom obroka
 • vizu za Butan
 • napojnice – plaćanje na licu mjesta
 • putna osiguranja
 • sve što nije navedeno pod “cijena uključuje”

 

OBAVEZNA DOPLATA: viza za Butan 250 kn po osobi, potrebna kopija putovnice i potvrda rezervacija letova i aranžmana.

Butan

Napomena

Viza za Butan: Potrebna je skenirana kopija putovnice i ispunjen formular, cijena 250 kn – plaćanje prilikom rezervacije putovanja.

Napomena! Obzirom da je Butan nepoznata i turistički mlada zemlja, molimo da detaljne korisne informacije o zemlji i putovanju potražite na ovlaštenom prodajnom mjestu.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju ista propisuje. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 2

 

Oznaka putovanja: MP011

butan
butan
butan