+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

ČAROBNA BURMA

Palače, pagode i samostani s impresivnim zlatnim skulpturama Bude - Burma, ili po novome Mijanmar, jedna je od najljepših država u Aziji

Trajanje putovanja:  9 dana  /  7 noći

Grupni polazak:

28.10. – 5.11.2018.
21.02.- 01.03.2019.

Myanmar - Burma

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates na liniji EK130 (Emirates) za Dubai u 14.40 sati. Dolazak u Dubai u 23.05 sati prema lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela u blizini zračne luke i noćenje.

2. dan:  DUBAI - YANGON

Nastavak putovanja prema Yangonu u 9 sati na liniji EK388 (Emirates ). Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Yangon u 16.45 sati. Nakon carinskih i viznih formalnosti transfer do hotela. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Yangon (nekadašnji Rangoon), miran je i šarmantan grad impresivne kolonijalne povijesti i jedna od najljepših prijestolnica Jugoistočne Azije. Poslijepodne razgled pagode Shwedagon - najsvetijeg mjesta Myanmara, stare više od 2500 godina. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: YANGON - BAGAN

Nakon doručka (ili breakfast box) transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Bagan, grad smješten na obalama rijeke Irrawaddy, koji je od 11.-13. stoljeća bio glavni grad Myanmara. Bagan je poznat po brojim pagodama i stupama kojih je više od 2000. Razgled zlatne stupe pagode Shwezigon, hrama u pećini Wetkyi-In Gubyaukgyi s prekrasnim jataka muralima te hrama Htilominlo. Slijedi posjet radionici za izradu predmeta od laka. Potom, razgled hrama Ananda s četiri impresivne skulpture Bude u stojećem položaju. Vožnja konjskom zapregom do Thatbyinnyu - najvišeg hrama u Baganu te hramova Dhammayanghi i Sulamani. Promatranje zalaska sunca s vrha jednog od hramova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: BAGAN

Nakon doručka posjet živopisnoj tržnici Nyaung Oo na kojoj se prodaju voće, povrće, začini, suveniri… Odlazak u selo Myinkaba, kratka šetnja i posjet hramovima Manuha i Nan Paya. Povratak u hotel, odmor. Poslijepodne odlazak u selo Minnanthu, gdje ćete se moći upoznati s načinom života lokalnog stanovništa. Razgled hramova Payathonzu, Lemyentha i Nandamannya. Slijedi plovidba brodićem po rijeci Irrawaddy, koja će Vam približiti način života obalnih sela i tamnošnjih ribara. Odlazak na večeru s lutkarskom predstavom. Noćenje.

5. dan: BAGAN - MANDALAY

Nakon ranog doručka (ili breakfast box) transfer za zračnu luku i let za Mandalay, drugi po veličini grad u Myanmaru i zadnju prijestolnicu burmanskog kraljevsta. Razgled grada: pagoda Mahamuni - mjesto hodočašća vjernika iz svih krajeva svijeta u kojoj se nalazi kip Mahamuni Bude. Slijedi posjet radionicama drvenih rezbarija, tapiserija i predmeta od listića zlata koji se izrađuju tradicionalnim tehnikama. Poslijepodne razgled pagode Kuthodaw u kojoj se nalazi 729 mramornih ploča s budističkim zapisima, koje su dobile naziv „Najveća knjiga na svijetu“. Razgled samostana Shwenandaw, jedine zgrade koja je ostala od Kraljevske palače iz 19. st., izgrađene od tikovine s prekrasnim rezbarijama. Potom, odlazak na brdo Mandalay, s kojeg puca prekrasan pogled na grad, okolne pagode i rijeku Irrawaddy. Večera. Noćenje.

6. dan: MANDALAY - SAGAING - AVA - AMARAPURA - MANDALAY

Doručak. Odlazak na izlet u okolicu Mandalaya, gdje ćete vidjeti nekadašnje prijestolnice: Avu, Sagaing i Amarapuru. Sa 600 bijelo obojenih pagoda i samostana, brdo Sagaing predstavlja religijski centar Myanmara. Razgled pagoda Swan Oo, Pon Nya Shin i U Min Thone Sae. Na lokalnoj tržnici moći ćete kupiti razne rukotvorine i predmete od srebra. Potom posjet lončarskom selu, gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju tipične posude za vodu sveprisutne u Myanmaru. Nastavak putovanja za Avu, koja je bila prijestolnica od 14. do 18. stoljeća. Kraća vožnja brodom na drugu obalu rijeke, gdje će čekati konjske zaprege. Razgled starog drvenog samostana Bagaya te ostataka kraljevske palače i utvrde. Nastavak putovanja za Amarapuru - “grad besmrtnih“. Posjet radionici predmeta od svile. Slijedi šetnja 1,2 km dugačkim mostom od tikovine U Bein, sagrađenom 1782. godine. Povratak u Mandalay. Večera. Noćenje.

7. dan: MANDALAY - HEHO - JEZERO INLE

Nakon doručka (ili breakfast box), transfer za zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Heho. Po dolasku, jednosatna vožnja do sela Nyaung Shwe na obali jezera Inle. Usputni razgled drvenog samostana Shwe Yan Pyay. Slijedi plovidba motornim brodićem po jezeru. Tijekom plovidbe moći ćete vidjeti ribare koji svoje kanue pokreću veslajući jednom nogom i upoznati se s njihovim jedinstvenim načinom ribarenja. Također, vidjet ćete sela na sojenicama, plutajuće vrtove te upoznati način života lokalnog stanovništva. Slijedi razgled pagode Phaung Daw Oo. Posjet radionici poznatih burmanskih cigara. Dolazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

8. dan: JEZERO INLE - INDEIN - HEHO - YANGON

Nakon doručka posjet jednoj od lokalnih tržnica, na kojoj se okuplja lokalno stanovništvo, kao i gorska plemena iz okolice (tržnica ne radi na dan pomrčine i dan punog mjeseca). Vidjet ćete njihove slikovite nošnje, a moći ćete i uživati u kupovini. Slijedi odlazak do Indeina te razgled slikovitih stupa Alaung Sitthou. Slobodno vrijeme za ručak (uz doplatu). Prijevoz do zračne luke Heho te let za Yangon. Po slijetanju, odlazak na večeru. Nakon večere slobodno do organiziranog prijevoza u Zračnu luku.

9. dan: BURMA - DOHA - ZAGREB

Prijava na let EK389 (Emirates) i polijetanje zrakoplova u 2.10 sati. Dolazak u Dubai u 5.55 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 8.45 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 12.05 sati.

Cjenik

First minute cijena aranžmama po osobi:

  • Polazak 28.10.2018. … 14.990 kn
  • Polazak 21.2.2019. ……14.490 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:

  • Polazak 28.10.2018. … 490 kn
  • Polazak 21.2.2019. …… 14.990 kn

First minute popust: 500 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

 

Cijena po osobi uključuje:  prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, 1 noćenje u hotelu 3* u blizini zračne luke u Dubaiju, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom u hotelima 3* i 4* prema programu u Yangonu, Baganu, Mandalayu i Inleu, 7 večera prema programu, grupne prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 3.290 kn (plaćanje kod prijave podložne promjenama); napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 Eur (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta).

 

Cijena ne uključuje: vizu za Myanmar (450 kn s uključenim posredovanjem), nadoplatu za jednokrevetnu sobu, paket putnog osiguranja (preporučujemo), dodatne obroke, usluge, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”.

Napomene

Viza: Prilikom rezervacije potrebno je dostaviti kopiju putovnice (stranica s podacima), 1 fotografiju sa svijetlom pozadinom u digitalnom obliku (.jpg) dimenzija kao za putovnicu (3,5 x 4,5 cm).

Raspored obilaska je podložan promjena prema procjeni pratitelja.

 

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012

Burma