+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

DOHA

Šarene tržnice i živopisni soukovi, raskošna tradicija osmanske umjetnosti, luksuzne suvremne džamije i bogatstvo kakvo se sreće samo na arapskom poluotoku - samo su neke od ljepota koje nudi Doha

6 dana / 4 noći — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
3.-8.10.2019.


Program putovanja

 

 

1. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR216 (Qatar Airlines) u 09:45 sati. Obrok za vrijeme leta. Dolazak u Dohu u 16:15 sati. Po dolasku slijedi organizirani prijevoz prema hotelu i smještaj u sobe. U večernjim satima odlazak u šetnju gradom s voditeljem putovanja. Noćenje.

2. dan: DOHA

Doručak. U poslijepodnevnim satima odlazak u poludnevni razgled Dohe, brzorastućeg i uzbudljivog grada kontrasta. Obilazak počinje odlaskom u muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku, nedaleko rive Corniche. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjet kulturološkom selu Katara i četvrti Zapadni Zaljev odakle se ujedno možete diviti starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgled završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: DOHA

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u pustinju. U jutarnjim satima odlazak džipovima prema jugu Qatra. Nezaboravna vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, daskanju na dinama, itd. Za to vrijeme će vam kuhari pripremiti ručak (roštilj). U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: DOHA

Doručak. u poslijepodnevnim satima, odjava iz hotela i odlazak u obilazak nacionalnog muzeja koji će službeno otvorenje imati 28.3.2019. Odlazak u Qatar Mall, veliki i glamurozni shopping centar u kojem se nalazi preko 400 trgovina uključujući luksuzne i svjetski poznate brendove, restorane, kafiće i mnoge razne sadržaje. Slobodno vrijeme za shopping i ručak. Odlazak prema souku Waqif u Al Wakri gdje možete prošetati lukom i poznatom šetnicom s pogledom na zaljev. Mogućnost doplate za večeru u lokalnom restoranu. Navečer organizirani transfer do zračne luke.

5. dan: DOHA

Doručak. Slobodan dan za uživanje u vlastitim aktivnostima i istraživanju grada. Noćenje.

6. dan: DOHA – ZAGREB

Prijava na let QR215 i polijetanje zrakoplova u 02:00 sata. Dolazak u Zagreb predviđen je u 07:00 sati.

 

 

Cjenik

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 6.740 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn
Zrakoplovne pristojbe (2.150 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju(do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Dohi, povratni transfer zračna luka – hotel, ulaznice za razglede prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, poludnevni razgled Dohe, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne izlete, uslugu napojnice (20 usd - plaćanje na licu mjesta), putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE I FAKULTATIVNI IZLETI (cijene po osobi):
Cjelodnevni izlet u pustinju 690 kn
Cijena izleta uključuje: povratni transfer džipom, ručak (roštilj) i piće (sok/voda), u pustinji mogućnost tuširanja (kupaone s tuševima), mogućnost skijanja i daskanja na dinama.
Doplata za večeru u lokalnom restoranu 290 kn
Cijena uključuje večeru i 1 sok/voda.

Doha

Napomene

Viza: Potrebna. Dobiva se po ulasku u zemlju.

  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011