+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Opera Carmen u Dresdenu

Prag, Dresden,i Češky Krumlov među najljepšim su gradovima Srednje Europe

4 dana / 3 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba

Datum putovanja: 21.06.-24.06.2018.

Program putovanja

1. dan ZAGREB - BEČ - PRAG

Polazak u 05:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb ( turistički peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Beč. Panoramska vožnja autobusom: Karlov trg – Ring – Opera – Hofburg –Parlament – Gradska vijećnica – Prater – UN City. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama ili ručak uz pravi veliki bečki odrezak. Nastavak vožnje kroz Češku. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG - DRESDEN

Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta – samostan Strachov - Hradčany – katedrala sv. Vita – kraljevska palača –  Mala Strana – Karlov most – Staromestni trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom – spomenik Jana Husa - Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu, posjet brojnim muzejima ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Odlazak iz Praga i vožnja prema Dresdenu. Razgled povijesnog gradskog središta sa Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem  i Bruhlskom terasom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan DRESDEN I OPERA CARMEN

Doručak. Slobodno prijepodne u središtu Dresdena mogućnost je za posjetu nekim od brojnih muzeja i umjetničkih zbirki. Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi“. Preporučujemo posjet Galeriji starih majstora s jednom od najvažnijih zbirki europskog slikarstva ili posjet muzeju „Zeleni svod“ sa zbrkama minijatura ukrašenih dragim kamenjem. Uživajte u bogatoj trgovačkoj i ugostiteljskoj ponudi ili u fakultativnoj plovidbi brodom po rijeci Elbi. Navečer odlazimo u Semperoper, svjetski poznatu opernu kuću koja će nas dočekati raskošno osvijetljena na obali Elbe. Pogledat ćemo čuvenu operu „Carmen“ skladatelja Georges Bizeta čija je praizvedba održana u Parizu 3. ožujka 1875. šokirala tadašnju konzervativnu francusku publiku. Zbog genijalnost melodije i temperamentnog, živog ritma do danas je ostala jedna od najpopularnijih opera svih vremena. Njena izvedba u sjajnoj akustici i blistavom interijeru Semperoper kuće učinit će ovu večer uistinu posebnom i nezaboravnom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan DRESDEN – ČESKY KRUMLOV - ZAGREB

Doručak. Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova – Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad  rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem  kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske  uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.490 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.690 kn

 

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja               Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Pragu u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom
 • smještaj u Dresdenu u hotelu 3* na osnovi 2 noćenja s  buffet doručkom
 • gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
 • ulaznicu za opernu predstavu Carmen kategorija ulaznice PG 5 mjesta 3. i 4 kategorije na najvišem nivou gledališta položaj sjedala sa strane  (više kategorije ulaznica su uz doplate prikazane pod rubrikom cijena ne uključuje)
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • doplatu za jednokrevetnu sobu : 590 kn
 • doplatu za ulaznicu za Semper operu kategorija sjedala PG 4 sjedala 4. i 3 .kategorije prema sredini na višem nivou gledališta : 230 kn
 • doplatu za ulaznicu za Semper operu kategorija sjedala PG 3 sjedala 2. Kategorije drugi nivo lože sa strane  ili u parketu zadnji redovi  ili sjedala sa strane: 420 kn
 • doplatu za ulaznicu za Semper operu kategorija sjedala PG 1 prednji redovi parketa centralni položaj ili loža 1. ranga- sve sjedala 1. kategorije: 590 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

 

Trokrevetne sobe: rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem na ovom program nije moguća.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

 

Napomena uz ulaznice za Semper operu u Dresdenu: ukoliko se odlučite za doplatu za bolju kategoriju sjedala u Operi, uz cijenu je opisan položaj sjedala. Na ovom programu nije moguće odabrati točan broj ili red sjedala,već isključivo kategoriju sjedala koju želite. Zbog velikog interesa potrebna je rana prijava.

Napomene

Valuta u Češkoj Republici je češka kruna CZK. Krune je moguće nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamijeniti na licu mjesta. Promjena hrvatskih kuna u češke krune moguća je u većem broju mjenjačnica u Pragu. Fakultativni sadržaji mogu se uplatiti u eurima. Valuta u Njemačkoj je euro.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016

Dresden