+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

DUBAI

6 dana / 5 noćenja  —  Avionom iz Zagreba

Datum putovanja:
20.-25.06.2019.
03.-08.10.2019.
12.-17.11.2019.

 

Hotel: dusitD2 Kenz hotel 4* https://www.dusit.com/dusitd2/dubai/

Izravni let zrakoplovnom kompanijom Emirates

Let EK130 Zagreb 15:25 h – Dubai 22:25 h

Let EK129 Dubai 08:30 h – Zagreb 12:35 h

 

Program putovanja

1. dan: Zagreb – Dubai

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.25 sati na izravnoj liniji EK130 (Emirates) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dubai predviđen je u 22.25 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: Dubai

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled grada. Tijekom razgleda imat ćete priliku doživjeti fascinantne kontraste grada koji balansira između tradicionalnog i modernog načina života. Razgled započinje vožnjom do pješčane plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne vile, rezidencije i palače smještene na obalama Perzijskog zaljeva. Vidjeti ćemo neke od najluksuznijih hotela na svijetu, poput hotela Atlantis The Palm i Burj Al Arab, hotela u obliku jedra. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda do starog dijela grada. Provest ćemo se uz najvišu građevinu na svijetu, veličanstveni neboder Burj Khalifa koji je visok 828 m. Kako bismo vam približili visinu, reći ćemo vam da je visoka kao tri Eiffelova tornja. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac koji se nalazi na 124. katu. Nastavljamo razgled odlaskom u Bastakiju, stari dio Dubaija gdje se nalazi Dubai muzej, koji predstavlja pravo putovanje u povijest. Slijedi prelazak zaljeva brodićem abra preko prirodnog tjesnaca, Dubai Creek-a, u dio grada Deira gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjetiti najveći bazar zlata na svijetu. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Noćenje.

3. dan: Dubai

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. U prijepodnevnim satima mogućnost odlaska (uz doplatu) na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu trgovačkog centra Mall of the Emirates. U poslijepodnevnim satima predlažemo (uz doplatu) odlazak na pustinjski Jeep safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli, nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel.Noćenje.

4. Dan: Dubai – Fakultativni izlet u Abu Dhabi – Dubai

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje i središte naftne industrije. Grad karakterizira mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Razgled remek djela neoislamske arhitekture, džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih novoizgrađenih džamija u svijetu. Zaustavljanje u Heritage Village, gdje ćete moći saznati više o povijesti i lokalnim običajima ovog područja. Slijedi odlazak do trgovačkog centra u marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Na povratku u Dubai, zaustaviti ćemo se pored Ferrari Worlda, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu. Dolazak u Dubai u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: Dubai

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na plivanje s delfinima i cjelodnevnu zabavu u Aquaventure park u sklopu hotela Atlantis ili pak odlazak u Global Village, gdje na jednom mjestu možete upoznati kulturu, gastronomiju i poznate građevine iz preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program. Za ljubitelje zelenila i cvijeća  predlažemo obilazak nevjerojatnog parka Miracle Garden, s mnoštvom lukova i arkada, koji broji preko 150 milijuna cvjetova. Ukoliko vam ništa od navedenog nije privlačno, ostaje još i Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati “igru vode i svjetala” tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u novoj marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.

6. Dan: Dubai – Zagreb

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na izravan let za Zagreb u 8.30 sati na liniji EK129 (Emirates) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.35 sati po lokalnom vremenu.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 

20.-25.06.2019. > Redovna cijena: 6.550 kn First minute: 6.350 kn

03.-08.10.2019. > Redovna cijena: 7.300 kn First minute: 6.990 kn

12.-17.11.2019. > Redovna cijena: 7.300 kn First minute: 6.990 kn

*FM cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15


Cijena uključuje:

Prijevoz zrakoplovnom kompanijom Emirates  u ekonomskoj klasi na izravnom letu iz Zagreba prema programu

Pristojbe u zračnim lukama
Grupni prijevoz autobusom od zračne luke do hotela i natrag
Smještaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu DusitD2 Kenz 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom
Poludnevni razgled Dubaija prema programu
Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

Organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:

Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete

Napojnice za lokalne vodiče i vozače

Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.900 kn

Lokalnu pristojbu “Tourism Dirham” – obavezna doplata na licu mjesta 15 AED (cca 30 kn) po sobi/ noć

Napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 AED (15 EUR) po osobi – obavezna doplata, plaćanje pratitelju puta na licu mjesta

Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo)

Sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 15 osoba):

Dhow Marina Cruise: 450 kn (uključeno: povratni transfer, krstarenje uz buffet večeru i tradicionalnu glazbu i show)

Burj Khalifa:  450 kn (uključeno: transfer i ulaznica)

Pustinjski safari: 420 kn (uključeno: vožnja džipom i večera - roštilj u beduinskom kampu)

Abu Dhabi: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, lokalni vodič)

Dubai

Napomene

Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju Meridijan putovanja d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Kategorizacija hotela u UAE odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Izlet Pustinjski safari ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem i kralježnicom, budući da se radi o adrenalinskoj vožnji.

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

Cijena je rađena na bazi tečaja DHS –EUR- HRK, na dan 15.02.2019. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili  tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Minimalni broj putnika: 15

Odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 8, Zagreb, MB 1760408; OIB 92543185524; ID HR-AB-01-080469587