+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Vikend u Dublinu

Komforno i sadržajno četverodnevno putovanje u Dublin - sasvim novi koncept kratkog odmora posebno će se svidjeti ljubiteljima novih otkrića!

4 dana / 3 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
02.05.-05.05.2019.
20.06.-23.06.2019.

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Predviđeni hotel: Hotel Haddington House 3*

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB - DUBLIN

Sastanak putnika s vodičem u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija, gdje će Vas dočekati naš voditelj putovanja 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let Croatia airlines za Dublin u 7:40 sati s dolaskom u 9:30 sati .Transfer do grada, panoramski razgled autobusom i pješice: vožnja gradom sjevernom stranom rijeke Liffey, GPO (zgrada Pošte), ulica O`Conell, zgrada Carine i najveći europski park Phoenix. Nastavak južnom stranom: Merrion square gdje se nalazi kuća pisca Oscara Wilda, danas u vlasništvu America College, nastavak do trga Grafton s mnogobrojnim dućanima, pored rodne kuće vojvode od Wellingtona - pobjednika nad Napoleonom kod Waterlooa. Vožnja do Trinity College, najstarijeg univerziteta u Irskoj, kojeg je 1592. god. osnovala kraljica Elizabeta I. S tradicijom dugom 400 god., ubraja se među najpoznatije univerzitete na svijetu; Samuel Beckett i Jonathan Swift su samo neki od poznatih učenika, tu se čuva sveti rukopis The Book of Kells, molitvenik iz 8 st. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

2. dan: DUBLIN: ( fakultativni izlet NEWGRANGE – TARA ) 

Doručak. Predlažemo prijavu na fakultativni izlet Newgrange (uz doplatu): vožnja (30 km) do jednog od najvažnijih evropskih prahistorijskih arheoloških lokaliteta pod UNESCO zaštitom, megalitska grobnica Newgrange iz 3200 g. p.n.e. starija i od egipatskih piramida. “Brú na Bóinne” sastoji se od 40 podzemnih grobnih dvorana, a otkrivena je slučajno tek 1690. godine. Nastavak do Hill of Tara, političkog i vjerskog centra od ranih keltskih vremena gdje su okrunjena 142 irska kralja. Poslijepodne slobodno vrijeme,predlažemo posjet destileriji viskija Old Jameson, sagrađenoj 1780. koja se nekada smatrala jednom od najvećih i najboljih destilerija na svijetu (uz doplatu).U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu poznatog irskog plesae Riverdance (od 11.06.-15.09.2019.) u teatru Gaiety (uz doplatu). Noćenje.

3. dan: DUBLIN: fakultativni izlet GLENDALOUGH - WICKLOW MOUNTAINS)      

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do slikovite pokrajine Wicklow, koja je poslužila kao filmska kulisa u mnogim filmovima koji su snimani o Irskoj, posjet Powerscourt Gardens gdje su na 1000 ha izložene statue u grčko-talijanskom stilu, japanski vrtovi (uz doplatu)… Posjet romantičnom samostanu Glendalough iz 6 st., skrivenom u dolini između visokih hridi. Povratak u Dublin u poslijepodnevnim satima. Predlažemo posjet pivovari Guiness gdje je vizionar Arthur Guiness prije 250 g. svoju maštu, strast i vjeru «pretočio» u proizvodnju piva (uz doplatu). Razgled pivovare, na kojem će Vas upoznati s procesom proizvodnje piva, završava na 7. katu u Gravity baru, gdje uz čašu piva možete uživati u spektakularnom pogledu na grad. U večernjim satima, predlažemo posjet nekom od tipičnih pubova s irskom glazbom Noćenje.

4. dan: DUBLIN – ZAGREB

Doručak. Transfer do zračne luke,prijava na let zrakoplovom Croatia airlines u 10:20 sati za Zagreb, s predviđenim dolaskom u 14:05 sati.

 

 

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.590 kn*

 Redovna cijena aranžmana3.790 kn

*First minute popust 200 kn vrijedi za uplate izvršene do 40 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

 Doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika i Zadra: 370 kn

 

Obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka iz Zagreba 1.100 kn,iz Splita,Dubrovnika, Zadra i Pule 1.250 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Dublinu u zoni javnog prijevoza u dvokrevetnim sobama, Kompasovog pratitelja, jamčevinu i troškove organizacije.

 

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 950 kn, cjelodnevni izlet Wicklow Mountains (min. 15 osoba) : odrasli 300 kn; djeca do 12 g. 200 kn, izlet Newgrange i Tara (min. 15 osoba: odrasli 350 kn, djeca do 12 g. 300 kn,  ulaznicu za pivovaru Guiness 20 Eur, Riverdance (show u 19.30 ) od 36 – 80 Eur (na upit).

 

Dublin

Napomene

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Oznaka putovanja: MP017