+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Vikend u Dublinu

Komforno i sadržajno četverodnevno putovanje u Dublin - sasvim novi koncept kratkog odmora posebno će se svidjeti ljubiteljima novih otkrića!

4 dana / 3 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
26.7.,30.8.,13.9.,4.10.,18.10.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DUBLIN

Sastanak putnika s vodičem u zračnoj luci kod šaltera informacija 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let  Croatia airlines za Dublin u 7.40 sati s dolaskom u 9.30 sati .Transfer do grada, panoramski razgled autobusom i pješice:  vožnja gradom sjevernom stranom rijeke Liffey, GPO (zgrada Pošte), ulica O`Conell, zgrada Carine i najveći europski park Phoenix. Nastavak južnom stranom: Merrion square gdje se nalazi kuća pisca Oscara Wilda, danas u vlasništvu America College, nastavak do trga Grafton s mnogobrojnim dućanima, pored rodne kuće vojvode od Wellingtona - pobjednika nad Napoleonom kod Waterlooa. Vožnja do Trinity College, najstarijeg univerziteta u Irskoj, kojeg je 1592. god. osnovala kraljica Elizabeta I. S tradicijom dugom 400 god., ubraja se među najpoznatije univerzitete na svijetu; Samuel Beckett i Jonathan Swift su samo neki od poznatih učenika, tu se čuva sveti rukopis The Book of Kells, molitvenik iz 8 st.  Smještaj u hotel. Za večernje sate predlažemo šetnju glavnom ulicom O`Conell street i živopisnog Temple bara s najpoznatijim irskim pubovima. Noćenje.

2. dan: DUBLIN: ( fakultativni izlet NEWGRANGE – TARA ) 

Doručak. Predlažemo prijavu na fakultativni izlet Newgrange: vožnja (30 km) do jednog od najvažnijih evropskih prahistorijskih arheoloških lokaliteta pod UNESCO zaštitom, megalitska grobnica Newgrange iz 3200 g. p.n.e. starija i od egipatskih piramida. “Brú na Bóinne” sastoji se od 40 podzemnih grobnih dvorana, a otkrivena je slučajno tek 1690. godine. Nastavak do Hill of Tara, politički i vjerski centar  od ranih keltskih vremena gdje su okrunjena 142 irska kralja.  Poslijepodne slobodno vrijeme,predlažemo destileriji viskija Old Jameson, osnovane 1780 g, nekada se smatrala jednom od najvećih i najboljih destilerija na svijetu.U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu poznatog irskog plesa Riverdance (od 12.6.- 9.9.2018) u teatru Gaiety. Noćenje.

3. dan: DUBLIN: fakultativni izlet GLENDALOUGH - WICKLOW MOUNTAINS)      

Doručak. Odlazak na izlet do slikovite pokrajine Wicklow, koja je poslužila kao filmska kulisa u mnogim filmovima koji su snimani o Irskoj, posjet Powerscourt Gardens gdje su na 1000 ha izložene statue u grčko-talijanskom stilu, japanski vrtovi… Posjet romantičnom samostanu  Glendalough iz 6 st., skrivenom u dolini između visokih hridi.  Povratak u Dublin u poslijepodnevnim satima. Predlažemo posjet pivovari Guiness gdje je vizionar Arthur Guiness prije 250 g. svoju maštu, strast i vjeru «pretočio» u proizvodnju piva. Razgled pivovare, na kojem će Vas upoznati s procesom proizvodnje piva, završava na 7. katu u Gravity baru, gdje uz čašu piva možete uživati u spektakularnom pogledu na grad. U večernjim satima, predlažemo posjet nekom od tipičnih pubova s irskom glazbom Noćenje.

4. dan: DUBLIN – ZAGREB

Doručak.Transfer do zračne luke,prijava na  let zrakoplovom Croatia airlines u 10.20 sati za Zagreb, s predviđenim dolaskom u 14.05 sati.

 

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.590 kn*

 Redovna cijena aranžmana3.790 kn

*First minute popust 200 kn vrijedi za uplate izvršene do 40 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.

 Doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika i Zadra: 370 kn

 

Obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka iz Zagreba 1.100 kn,iz Splita,Dubrovnika, Zadra i Pule 1.250 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Dublinu u zoni javnog prijevoza u dvokrevetnim sobama, Kompasovog pratitelja, jamčevinu i troškove organizacije.

 

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 950 kn, cjelodnevni izlet Wicklow Mountains (min. 15 osoba) : odrasli 300 kn; djeca do 12 g. 200 kn, izlet Newgrange i Tara (min. 15 osoba: odrasli 350 kn, djeca do 12 g. 300 kn,  ulaznicu za pivovaru Guiness 20 Eur, Riverdance (show u 19.30 ) od 36 – 80 Eur (na upit).

 

Dublin

Napomene

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Oznaka putovanja: MP012