+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Vikend u Dublinu

Komforno i sadržajno četverodnevno putovanje u Dublin - sasvim novi koncept kratkog odmora posebno će se svidjeti ljubiteljima novih otkrića!

4 dana / 3 noćenja - Zrakoplovom iz Zadra

Datumi putovanja:
21.-24.6.2018.
2.-5.8.2018.
30.8.-2.9.2018.
4.-8.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENA ULAZNICA ZA TRINITY COLLEGE!

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DUBLIN

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom za Dublin na liniji OU 512 u 7:40 sati. Po dolasku u Dublin ukrcaj u autobus i panoramski razgled grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College i Book of Kells (uključena ulaznica) – Grafton i O’Connell Street – O’Connell most - katedrala sv. Patrika - Gradska vijećnica – Guinness Storehouse. Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand Canala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green te do katedrale sv. Patricka, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“, Jonathan Swift. Pješački ćemo razgled završiti posjetom Guinness Storehouse pivovari, odnosno muzeju (doplata za ulaznicu prilikom prijave aranžmana), mjestu gdje se proizvodi slavni Guinness kojeg možete na kraju posjeta i iskušati na vrhu zgrade u zanimljivom Gravity Baru (degustacija uključena u cijenu ulaznice). Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenix Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. U Dublinu ćete svakako moći uživati i u kulinarskim blagodatima koje se sastoje od brojnih ribljih jela i specijaliteta poput lososa, janjetine i sezonskog povrća. A za željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

3. dan: DUBLIN: fakultativno cjelodnevni izlet GALWAY I CLIFFS OF MOHER

Doručak. Slobodan dan za uživanje u Dublinu, posjete galerijama, parkovima, atrakcijama među kojima preporučujemo posjet danas muzeju, a nekoć zloglasnom zatvoru, Kilmainham Gaol u kojem su do 1924. Bili zatočeni mnogi slavni irski političari i revolucionari ili National Aquatic Centre, jedan od najvećih europskih vodenih parkova… Predlažemo cjelodnevni izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju je 15 putnika) u grad Galway i na glasovite Cliffs of Moher. Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, posebno živahne atmosfere, popularan i među Ircima jer nudi gomilu zabave, odlične pubove, sjajnu glazbu i ulične zabavljače. Nakon šetnje Galwayom nastavljamo prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah. Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Povratak u Dublin i slobodna večer. Noćenje.

4. dan: DUBLIN – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom iz Dublina za Zagreb u jutarnjim satima na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu.

 

Cjenik

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polazak 4.10: FM 3.290 kn / 3.390 kn

Polasci 21.6., 2.8. i 30.8.: 3.490 kn / 3.590 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

Fakultativni izlet u Galway i Cliffs of Moher /MINIMUM 15 PUTNIKA: 400 kn

Ulaznica u Guinness Storehouse: 135 kn (prijava prilikom rezervacije aranžmana)

 

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Dublin - Zagreb, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* na području Dublina u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s irskim doručkom, transfer od/do zračne luke u Dublinu, panoramski razgled grada po dolasku s voditeljem putovanja, ulaznicu za Book of Kells u Trinity College, te  troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i izlete te troškove osobnih narudžbi

Dublin

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizatorzadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Dublinu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima.

Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u veljači 2018. godine i podložna su promjeni.

Minimalan broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP011