+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Edinburgh, dragulj škotske krune

BRUGGE - EDINBURGH – STIRLING – NP TROSSACHS/LAKE
LOMMOND – GLASGOW – DURHAM – HEIDELBERG

Zimski praznici u Škotskoj

8 dana  —  Autobusom iz Zagreba + brodom

Datumi putovanja:
06.-13.1.2019.

VRIJEDNOST VIŠE! Izvrsna lokacija hotela, smještaj u središtu Edinburgha –
IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, OCJENA NA BOOKING.COM 8.5!
SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM KABINAMA!

škotska

 

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB – DÜSSELDORF

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem prema Düsseldorfu u pokrajini Essen, smještaj u hotel na širem području grada. Noćenje.

2. dan: DÜSSELDORF –BRUGGE/ZEEBRUGGE – BROD

Doručak. Nastavak puta prema Belgiji, putem prema ukrcajnoj luci posjetit ćemo prekrasni Brugge. Brugge je bio središte burgundijskih vojvoda, smatran je najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Valencije, a Flandrija je u srednjem vijeku bila jedna od najbogatijih zemalja Europe. Šetnja živopisnom povijesnom gradskom jezgrom: glavni trg - kanali - kapela sv. Krvi - gradska vijećnica - cehovske zgrade - katedrala sv. Spasitelja - trg Zand - crkva Naše drage gospe - samostan Begeijnhof - romantične ulice i trgovi starog grada. Ukrcaj na brod u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba.

3. dan: BROD - HULL - GLASGOW - EDINBURGH

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Kingston upon Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu, s potrebnim stajanjima po putu. Putem do Edinburgha posjetit ćemo Glasgow, najveći škotski grad. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo, katedrala sv. Munga iz 12. stoljeća. Kraće zadržavanje u središtu grada. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku večernju šetnju gradom. Noćenje.

4. dan: EDINBURGH

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se  povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad… Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako Vas umjetnost toliko ne zanima, svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

5. dan: EDINBURGH – STIRLING – NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND – EDINBURGH

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje je okrunjena Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s više od 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana povratak u Edinburgh i slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH – DURHAM - KINGSTON UPON HULL - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Kingstonu. Putem ćemo posjetiti i panoramskom vožnjom razgledati slikoviti grad Durham, engleski povijesni grad, mjesto hodočašća u srednjovjekovlju. Ukrcaj na brod u luci Kingston upon Hull u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Moguća doplata za večeru na brodu (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Noćna plovidba prema luci Zeebrugge.

7. dan: BROD/ZEEBRUGGE - ANTWERPEN - MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN

Doručak na brodu. Dolazak u Zeebrugge u jutarnjim satima. Po iskrcaju putovanje po Belgiji, usput ćemo posjetiti Antwerpen, svjetsko središte trgovine dijamantima. Antwerpen je živahan i dinamičan grad, grad Rubensa i dizajna. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel na području Mannheima/Ludwigshafena. Noćenje.

8. dan: MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN – HEIDELBERG – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke, Heidelberga. Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do katedrale - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Kraće slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.490 / 3.690 KN

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za vanjsku kabinu: 240 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.390 kn

Doplata za paket ulaznica (prilikom kupovine aranžmana): 520 kn

Doplata za dvije večere na brodu: 380 kn

PAKET SADRŽI ULAZNICE U EDINBURGH CASTLE, PALACE OF HOLYROODHOUSE, ST. GILES KATEDRALU I SCOTCH WHISKEY EXPERIENCE

SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Frankfurtu u hotelu 3/4*, 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis Centre South Bridge 3*, 1 noćenje na području Mannheima/Ludwigshafena u hotelu 3/4*, 2 noćenja na brodu na liniji Amsterdam/Newcastle i Newcastle/Amsterdam u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

Edinburgh

Napomene

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

Ulaz u katedralu može biti otkazan u slučaju nenajavljenih ceremonija i vjerskih obreda.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

Oznaka putovanja: MP011