+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Edinburgh, dragulj škotske krune

NÜRNBERG – AMSTERDAM – EDINBURGH – STIRLING – LAKE LOMMOND – NACIONALNI PARK TROSSACHS – GLASGOW – ALNWICK CASTLE – HEIDELBERG

Zimski praznici u Škotskoj

8 dana  —  Autobusom iz Zagreba + brodom

Datumi putovanja:
07.-14.01.2018.

VRIJEDNOST VIŠE! Izvrsna lokacija hotela, smještaj u središtu Edinburgha!

Već od 3.290 kn!

škotska

 

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB - NÜRNBERG - FRANKFURT

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko jednog od najljepšeg njemačkih gradova, Nürnberga - dolazak u središte grada i kraći obilazak najvažnijih i najpoznatijih gradskih znamenitosti. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT - AMSTERDAM - BROD

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nizozemskoj. Po dolasku u Amsterdam panoramski razgled nizozemske prijestolnice. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine. Noćna plovidba. Napomena: Zadržavanje u Amsterdamu ovisi o satnici broda, bude li satnica isplovljavanja dopuštala, razgled Amsterdama će biti detaljniji. U suprotnom nastavak razgleda Amsterdama bit će u povratku.

3. dan: BROD - NEWCASTLE UPON TYNE - EDINBURGH

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Newcastle u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, panoramski razgled autobusom i kraće slobodno vrijeme za ručak i okrepu. U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju gradom. Noćenje.

4. dan: EDINBURGH

Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se  povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad… Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako niste od galerija svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

5. dan: EDINBURGH – STIRLING – NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND –  GLASGOW

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje se okrunila Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s preko 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana posjetit ćemo Glasgow, najveći škotski grad. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo, katedrala sv. Munga iz 12. stoljeća.  Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kavu i slično. Povratak u Edinburgh u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH – ALNWICK CASTLE – NEWCASTLE UPON TYNE/BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newcastleu. Putem prolazimo kraj gradića Alnwicka koji se diči dvorcem istoimenog imena koji je poslužio kao dvorac Hogwarts u prva dva dijela serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru, a u njemu su snimljene i neke epizode poznatog serijala „Downton Abbey“. Foto pauza kraj dvorca i nastavak putovanja prema Newcastleu. Ako vrijeme ukrcaja dopusti panoramski razgled  Newcastlea. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba prema Amsterdamu.

7. dan: BROD – AMSTERDAM – MANNHEIM

Doručak na brodu. Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Po iskrcaju odlazak u Amsterdam, slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti u nizozemskoj prijestolnici. Predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja ili vožnju brodom amsterdamskim kanalima. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Mannheimu. Noćenje.

8. dan: MANNHEIM – HEIDELBERG – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke Heidelberga Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do  katedrale - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.290 / 3.490 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za vanjsku kabinu: 240 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.590 kn

Doplata za paket ulaznica (prilikom kupovine aranžmana): 520 kn

PAKET SADRŽI ULAZNICE U EDINBURGH CASTLE, PALACE OF HOLYROODHOUSE, ST. GILES KATEDRALU I SCOTCH WHISKEY EXPERIENCE

SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

 

SMJEŠTAJ:

IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, ocjena na booking.com 8.6!

https://www.booking.com/hotel/gb/ibis-edinburgh-centre-south-bridge.en-gb.html

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz autobusom
  • pratitelja
  • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Frankfurtu u hotelu 3*
  • 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis 3*
  • 1 noćenje u Mannheimu u hotelu 3*
  • 2 noćenja na brodu Amsterdam/Newcastle i Newcastle/Amsterdam u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom
  • troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi

Edinburgh

Napomene

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

Ulaz u katedralu može biti otkazan u slučaju nenajavljenih ceremonija i vjerskih obreda.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

Oznaka putovanja: MP011