+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

FDI BUENOS AIRES 2018.

ARGENTINA• BRAZIL • PERU • BOLIVIJA

Posjet Argentini, Brazilu, Peruu te Boliviji u sklopu Svjetskog dentalnog kongresa u Buenos Airesu 2018.

16 dana / 13 noćenja  —  Avionom iz Zagreba

Datumi putovanja:
04.09. – 19
.09.2018.

Program putovanja

1. dan / 4.9. ZAGREB – AMSTERDAM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova za Amsterdam. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let KL1942 (KLM) u 15:25 sati za Amsterdam. Dolazak u Amsterdam u 17:30 sati. Nastavak leta za Buenos Aires na liniji KL701 (KLM) u 21:05 sati. Noćni let.

2. dan / 5.9. BUENOS AIRES

Dolazak u Buenos Aires predviđen je u 05:55 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema gradu, smještaj u hotel.
Slobodno vrijeme do odlaska na otvaranje kongresa. Povratak u hotel. Noćenje.
Alternativno predlažemo odlazak na poslijepodnevni poludnevni razgled grada: Plaza del Mayo – Puerto Madero – San Telmo – La Boca. Buenos Aires je poznat i kao Pariz Južne Amerike i tijekom obilaska posjetit ćemo neke od najpoznatijih znamenitosti: svibanjski trg i Ružičasta kuća, Katedrala, nova i popularna gradska četvrt Puerto Madero i mnoge druge poznate zgrade i palače jedinstvenog arhitektonskog, povijesnog i kulturnog značaja. Razgled se nastavlja prema prvoj naseobini iz koje je izrastao Buenos Aires. Obilazak pitoreskne gradske četvrti San Telmo, sjedište aristokracije do kraja XIX. stoljeća te ulice Caminito, šarene ulice talijanskih doseljenika. Ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda (uključeno u cijenu). Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.

3. dan / 6.9. BUENOS AIRES

Doručak u hotelu. Slobodno za sudjelovanje na kongresu ili odlazak na cjelodnevni razgled grada uz doplatu. Razgled grada: obilazak četvrti Palermo sa svojim specifičnostima, kućama u pariškom stilu na Palermo Chico i Parku Barrio. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Nastavak razgleda grada obilaskom botaničkog i zoološkog vrta. U nastavku razgled modernog dijela Palerma tzv. Palermo Soho s dizajnerskim dućanima. Razgled završavamo posjetom Recoleti, četvrti aristokratskih obitelji starog Buneos Airesa. Slobodno vrijeme nakon razgleda, povratak u hotel, noćenje.
Navečer predlažemo fakultativno: Večera i tango predstava u La Ventani, uz doplatu.
Predstava u povijesnoj zgradi usred poznate četvrti San Telmo koja uključuje 32 izvođača, 2 tango orkestra, izvođače narodne glazbe, plesače i pjevače.

4. dan / 7.9. BUENOS AIRES

Doručak. Slobodan dan za sudjelovanje na kongresu, te vlastite aktivnosti i programe.
Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet, uz doplatu: Gaucho’s party.
Obilazak tradicionalnog argentinskog posjeda „estancia“ odnosno ranča Santa Susana, uz tipični argentinski ručak i gaučo predstavu. Izlet će Vam omogućiti uvidi u svakodnevni život na farmi, uz kušanje lokalnih jela te vrsnih argentinskih vina, popraćenih tradicionalnim pjesmama i plesom na ranču udaljenom 110 km od Buenos Airesa.

5. dan / 8.9. BUENOS AIRES – SLAPOVI IGUAZU – RIO DE JANEIRO

Doručak u hotelu, odjava te jutarnji let do slapova Iguazu. Po dolasku razgled. Nacionalni park Iguazu je unutar graničnog trokuta između Argentine, Paragvaja i Brazila i od 1984. godine upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine jer se u njemu nalazi jedan od najvećih i najdojmljivijih slapova na svijetu, s nebrojenim vrstama biljnog i životinjskog svijeta. Ručak tijekom razgleda, uključen u cijenu. U nastavku vožnja do zračne luke Foz do Iguacu te večernji let za Rio de Janeiro. Po dolasku u Rio de Janeiro, transfer do hotela, noćenje.

6. dan / 9.9. RIO DE JANEIRO

Doručak u hotelu, odlazak na cjelodnevni razgled grada. Obilazak najznačajnijih znamenitosti počinjemo vožnjom duž Rodrigo de Freitas Lagoon, do podnožja Corcovado brda, na kojem se nalazi čuveni kip Krista Otkupitelja i odakle se pruža nezaboravan pogled na plaže Rio de Janeira, Copacabanu i Ipanemu te na cijeli grad i okolicu. Kip Krista je poznat i kao jedno od „čuda“ iz Ria. Ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda, uključen u cijenu. Nastavak razgleda grada obilaskom Glave šećera, zaštitnog znaka grada. Uspon i uživanje u pogledu na čitav grad, uključujući Copacabana plaže, Corcovado brdoi centar grada. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

7. dan / 10.9. RIO DE JANEIRO

Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo obilazak čuvenih plaža Rio de Janeira, kupovinu ili posjet nekom od muzeja i umjetničkih galerija. Noćenje.

8. dan / 11.9. RIO DE JANEIRO - CUSCO

Odjava iz hotela i odlazak na ranojutarnji let prema Cuscu s presjedanjem u Limi. Po dolasku slijedi ručak (uključen u cijenu) te odlazak na poludnevni razgled grada i arheoloških znamenitosti, u pratnji lokalnog vodiča. Posjet Cuscu, znanom kao kraljevski grad, lokalitetu pod UNESCO-vom zaštitom. Razgled započinje kod hrama Koricancha, drevnoj palači Inka i mjestu štovanja Boga sunca na kojem su kasnije dominikanci sagradili crkvu koja još i danas postojano stoji. Nastavak razgleda prema Glavnom trgu uz posjet katedrali, najvažnijem vjerskom objektu u gradu. Slijedi uspon prema utvrdi Sacsayhuamán, impresivnom primjeru vojne arhitekture Inka pa prema Kenkou gdje su se štovali sunce, mjesec i zvijezde. Nakon toga, posjet Puca-Pucari za koju se misli da je služila kao „tambo“ ili mjesto odmora i konačišta za Inke. Razgled završava posjetu radionice umjetnosti Inka i demonstraciju izrade predmeta od srebra, drveta i boje – savršenom mjestu za uživanje u umjetnosti Anda. Po završetku razgleda, odlazak u hotel, noćenje.

9. dan / 12.9. CUSCO - SVETA DOLINA INKA (URUBAMBA)

Doručak u hotelu. Cjelodnevni razgled Svete doline Inka. Stanka na vidikovcu Rachi s kojeg se vidi cijela dolina. Posjet ruševinama Moray, gigantskim kružnim terasama koje su Inkama služile kao botanički laboratorij te Marasu, solani koja proizvodi najbolju sol na svijetu,prema izboru najboljih šefova kuhinja. Stanka za ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka, razgled kompleksa Ollantaytambo, jedne od najimpozantnijih građevina carstva Inka i jednom od rijetkih mjesta poraza konkvistadora. Mjesto je poznato po činjenici da je smješteno na velikim terasama urezanim u brijeg što ga je činilo iznimno učinkovitom utvrdom te kao vjersko središte. Slijedi posjet selu Ollantaytambo, posljednjem živućem gradu Inka koji je izvrstan primjer urbanog planiranja Inka i odlikuje se ulicama popločenim kamenom koje su neprekidno naseljene još od 13. stoljeća. Noćenje.

10. dan / 13.9. URUBAMBA – MACHU PICCHU – CUSCO

Doručak u hotelu. Transfer od hotela do željezničkog kolodvora. Posjet jednom od najvažnijih turističkih lokaliteta na svijetu: Machu Picchu. Izlet započinje vožnjom vlakom do grada Aguas Calientes, također znanog pod imenom Machu Picchu Pueblo. Prirodne ljepote ovog lokaliteta čine vožnju vlakom idealnim početkom za ovaj izlet. Po dolasku, uspon prema ruševinama, prizoru koji oduzima dah i neće ni jednog putnika ostaviti ravnodušnim. Razgled ovog svjetskog čuda sa svih strana, s dovoljno slobodnog vremena za istraživanje ruševina, fotografiranje i odmor. Ručak tijekom razgleda, uključen u cijenu. Nakon izleta, silazak u Aguas Calientes i vožnja vlakom. Transfer od željezničkog kolodvora do hotela. Noćenje.

11. dan / 14.9. CUSCO - PUNO

Doručak u hotelu, odjava te vožnja od Cusca do Puna. Na putu uživanje u veličanstvenoj prirodi u dolini južno od Cuzca. Prva postaja je u Andahuaylillasu s prekrasnom crkvom iz 17. stoljeća koja ima impresivno orgulje ukrašeno anđelima i kerubinima pa razgled ruševina u gradu Racchi – poznatih kao hram Wiracocha u kojem su različite zone imale različite funkcije. Nakon razgleda, ručak u tradicionalnom restoranu, uključen u cijenu. Slijedi posjet arheološkom nalazištu Puca-Pucara, vojnom kompleksu i administrativnom središtu Inka. Daljnji transfer prema hotelu u Punou. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan / 15.9. PUNO – JEZERO TITICACA - LA PAZ

Doručak u hotelu, odjava te vožnja prema La Pazu, uz jezero Titicaca. Kopneni transfer do svetišta Copacabana, ukrcaj na katamaran i plovidba prema Otoku sunca, mjestu na kojem je prema legendi rođeno carstvo Inka. Posjet vrtu Inka s poznatim stepeništem i fontanom i kulturnom kompleksu Inti Wata koji uključuje podzemni muzej Ekako, izložbene prostore tradicionalne medicine i brodogradnje specifične za jezero Titicaca. Inti Wata kompleks na Otoku sunca uključuje jedinstveno krstarenje jezerom Titicaca na tradicionalnom brodu i panoramski posjet palači Pilkokaina. Ručak tijekom razgleda, uključen u cijenu. Povratak u Copacabanu, nastavka vožnje u La Paz. Smještaj u hotel, noćenje.

13. dan / 16.9. LA PAZ

Doručak u hotelu, te odlazak na cjelodnevni razgleda La Paza s ručkom, uključen u cijenu.
Grad je lociran u podnožju Andi i smješten je na nadmorskoj visini od 3632 m. Razgled započinje posjetom crkvi Svetog Franje, slijedi muzej zlata, Trg Murillo i vidikovac Killi Killi odakle se pruža prekrasan pogled na grad i repliku utvrde Tiahuanaco. Nakon toga, posjet tržnici na kojoj se kupuju materijali za lokalne rituale poput Challa i žrtve Pachamami ili majki zemlji. Na kraju, posjet modernom dijelu grada i Dolini mjeseca, neobičnoj prirodnoj tvorevini nastaloj pod utjecajem erozije. Povratak u hotel, noćenje.

14. dan / 17.9. LA PAZ – LIMA

Doručak, odjava iz hotela i odlazak na jutarnji let prema Limi. Po dolasku razgled grada: posjet modernim i kolonijalnim dijelovima Lime, „kraljevskog grada“, koji započinje u četvrtima Miraflores i San Isidro. Prolaz kroz Huacu ili sveto mjesto koje je postojalo prije Inka. Kratka stanka u Parque del Amor (Park ljubavi) u Mirafloresu radi uživanja u veličanstvenom pogledu na Tihi ocean. Razgled uključuje obilazak povijesnog centra s glavnim trgom gdje se nalaze predsjednička palača, palača nadbiskupa, gradsko vijeće Lime i katedrala te posjet jednom od najvećih kolonijalnih samostana.
Ručak u lokalnom restoranu. Po završetku razgleda, vožnja do hotela, smještaj. Večernji zajednički odlazak do Barranca, umjetničke četvrti Lime, s brojnim barovima, restoranima i prekrasnim kolonijalnim kućama. Odlazak na večeru u jedan od restorana. Transfer do hotela, noćenje.

15. dan / 18.9. LIMA – PARIZ

Doručak, slobodno vrijeme do odlaska na transfer u zračnu luku. Prijava na let na liniji AF 483 (Air France) u 18:10 sati za Pariz. Let prema Parizu uz odmor i obroke tijekom leta.

16.dan / 19.9. PARIZ - ZAGREB

Dolazak u Pariz u 13:35 te nastavak leta za Zagreb u 18:30 na liniji OU471 (Croatia Airlines) s dolaskom u Zagreb u 20:20 minuta. Kraj putovanja.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 31.590 kn

First minute cijena važeća za prijave do 15.2.2018.: 30.590 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.390 kn

Obvezna doplate: zrakoplovne pristojbe: 3.980 kn, napojnice vozačima i vodičima (60€ – plaćanje na licu mjesta)

Fakultativne doplate:

 • Cjelodnevni razgled Buenos Airesa s ručkom: 590 kn
 • Večera i tango show: 640 kn
 • Ranč Santa Susana s ručkom: 980 kn

Fakultativne doplate:  MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA 10

Obavezna prijava prilikom rezervacije

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – Amsterdam – Buenos Aires; Lima –Pariz  – Zagreb,
 • lokalni letovi prema programu  u ekonomskoj klasi,
 • 13 noćenja s doručkom u hotelima 4*u standard dvokrevetnim sobama,
 • sve razglede i obroke prema programu,
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • prijevoz klimatiziranim autobusima na destinaciji,
 • zakonsku jamčevinu,
 • troškove organizacije, pripreme  i  prodaje.

 

Nije uključeno:

 • zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata  (3.980  kn -podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte),
 • napojnice vodiču i vozaču - obavezna doplata na licu mjesta (60 €),
 • izlazne pristojbe u zračnim lukama u Južnoj Americi cca 40 USD (plaćanje na licu mjesta) ,
 • dodatne obroke, izlete,
 • prijenos prtljage,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljage (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji),
 • sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena uključuje“.
Informacije o registraciji na kongres

Međunarodni sudionici

Type Early Bird 

Before and on 01 June 2018

Regular

Before and on 24 August 2018

Late

After 24 August 2018 

Dentist USD 390 USD 450 USD 525
Dental Student USD 350 USD 390 USD 450
Auxiliary Personnel / Hygenists USD 320 USD 370 USD 415
Commercial/Industrial Participants USD 250 USD 300 USD 350
Accompanying Person USD 100 USD 100 USD 100

Agencija posreduje pri registraciji uz naknadu od 160 kn.

Argentina

Brazil

Peru

Bolivija

Napomene

Kategorizacija hotela u Latinskoj Americi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (u slučaju potrebe), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Ograničenje prtljage na letovima unutar Argentine iznosi 15 kg po osobi. Prekoračenje težine naplaćuje se cca 2,50 USD po kilogramu, na licu mjesta.

Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene, a ostatak iznosa najkasnije 30  dan prije početka putovanja.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR–HRK, na dan 20.1.2018. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

Odustajanje putnika od putovanja : Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismeno. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:

 • za otkaz do 45 dana prije puta organizator naplaćuje 50% cijene aranžmana
 • za otkaz od 44 do 20 dana prije puta 80% cijene aranžmana
 • za otkaz od 19 do 0 dana prije polaska odnosno za „no show“ ili za prekid putovanja koji je nastao od strane putnike, 100% cijene aranžmana

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, putnici će biti obaviješteni o otkazu putovanja i to najmanje 15 dana prije polaska, odnosno do 20.08.2018.

Minimum putnika: 20

Opći uvjeti: Za ovo putovanja vrijede opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana turističke agencije Meridijan putovanja d.o.o.  Za ovo putovanja uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Croatia Osiguranja, Zagreb.

Odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 8, Zagreb, MB 1760408; OIB 92543185524; ID HR-AB-01-080469587