+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Salzburg, Hallstatt i austrijska jezera

Nedaleka Austrija nudi bezbroj uzbudljivih mjesta, a gradić Hallstatt na istoimenom jezeru jedan je od zasigurno najljepših u Europi

2 dana / 1 noćenje — Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:
21.04.-22.04.2018.
30.06.-01.07.2018.
25.08.-26.08.2018.
22.09.-23.09.2018.
 

Hallstatt

 

>> Na Halštatskom jezeru (Hallstätter See) u regiji Salzkammergut, na putu koji vodi od Graza prema Salzburgu smjestio se gradić Hallstatt, koji godišnje posjeti nekoliko stotina tisuća turista, i to upravo zbog soli. Nekad “na kraju svijeta”, uz obale ledenjačkog jezera, Hallstatt je bio selo u kojem su živjeli rudari iz najstarijeg rudnika soli, koja se se ondje počela vaditi 5500 godina prije Krista i samim time je jedno od najstarijih naselja u Europi.
Osim Hallstatta na jezeru vrijedi posjetiti i St. Gilgen, rodno mjesto Mozartove majke, i St. Wolfgang, do kojeg vrijedi doploviti parobrodom “Kaiser Franz Josef I” koji je porinut 1873. godine i sa svoja 33 metra bio je u ono doba čudo tehnike.

Program putovanja

1. dan ZAGREB - SALZBURG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija – katedrala - samostan sv. Petra - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina - park Mirabell. U slobodno vrijeme možete uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.

2. dan BAD ISCHL – JEZERO WOLFGANGSEE – HALSTATT - ZAGREB

Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Moguća vožnja brodom po jezeru od St.Wolfganga do St.Gilgena. Posjet drugom ljupkom mjestu na jezeru St.Gilgenu. Ovdje je kuća Mozartove majke, prošetati ćemo uz kuću do glavnoga trga, crkve sv. Egidija, gradske vijećnice i starog hotela Post s oslikanom fasadom. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1. svjetskog rata - župna crkva - otmjena dvorana termalne vode - vile na rijeci Traun - Kurpark, park lječilišta. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park-ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali, Franjo Josip išao u lov na kozoroge na okolne brežuljke, a carica Sissy sa svojim dvorskim damama šetala parkom. Slobodno vrijeme za kavu ili šetnju. Nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta-mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 750 kn

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu-pansionu 3* na području Salzkammerguta
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme: Mozartova rodna kuća 10 EUR, utvrda Hohensalzburg 11,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), novi muzej katedrale i biskupska rezidencija Domquartier 12 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8 EUR – cijena ulaznica je informativnog karaktera, te može biti podložna promjenama
 • vožnja brodom po jezeru Wolfgangsee uz plaćanje na licu mjesta 7,30 EUR po osobi (informativna cijena, podložna promijeni)
 • putno osiguranje

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

 

Popusti:

Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 20% popusta. Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju 10% popusta.

  Hallstatt

  Napomene

  Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

  Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

  Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

  Najmanji broj putnika: 40

  Oznaka putovanja: MP016