+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Helsinki - City Break

Smješten na obali Finskog zaljeva, grad legendarne dizajnerske i gurmanske scene, Helsinki je sjajna destinacija za opušteno uživanje. Spoj moderne i secesijske arhitekture, prostranih aleja koje podsjećaju na pariški Champs-Élysées i neobičnog šarma osvojit će vas na prvi pogled

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
15.-18.06.2017. 

13.-16.07.2017.
27.-30.07.2017. 
10.-13.08.2017.
24.-27.08.2017.

helsinki

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB - HELSINKI

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Helsinki na liniji OU4486 u 8:45 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 12:20 sati (po lokalnom vremenu). Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski obilazak glavnog i najvećeg grada Finske, koji se nalazi na samom jugu države. Osnovan 1550. godine od strane švedskog kralja Gustava Vase, Helsinki je jedna od najmlađih prijestolnica Europe i svojim neobičnim šarmom i mješavinom moderne i secesijske arhitekture osvaja na prvu.

Tijekom obilaska vidjet ćemo glasoviti spomenik Jeanu Sibeliusu smješten u istoimenom parku, autora Eila Hiltunena,  izrađen od 600 šupljih čeličnih cijevi koje predstavljaju orgulje; poznatu crkvu u stijeni Temppeliaukion, čije vanjske zidove čini prirodna kamena stijena; kongresnu i koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, zgradu Nacionalnog muzeja i Parlamenta, veličanstvenu pravoslavnu katedralu Uspenski građenu od crvene opeke, Trg senata kojim dominira luteranska katedrala, itd. Odlazak u hotel i smještaj. Slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo posjet srcu grada, luci s glavnom tržnicom Kauppatori gdje možete kupiti tradicionalne finske suvenire, kao i povoljno probati razna tipična jela finske kuhinje kao što su svježi odrezak lososa ili meso soba. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan:  HELSINKI / FAKULTATIVNO IZLET NA SOUMENLINNU

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet na Suomenlinnu (doplata), naseljenu pomorsku tvrđavu koja se proteže na šest otoka spojenih mostovima u Baltičkom moru, udaljenu 15-ak minuta vožnje trajektom od Helsinkija. Sagrađena od strane Šveđana polovicom 18. st. u svrhu obrane od Ruskog carstva, samo ime na finskom znači “finska tvrđava/zamak”, a od 1991. godine uvrštena je na listu UNESCO-ove svjetske baštine kao  jedinstveni primjer vojne arhitekture tog vremena, a istovremeno je i najveća pomorska tvrđava na svijetu. Suomenlinna danas ima oko 900 stanovnika i oko 300 ljudi koji su tu zaposleni, što govori da ovo mjesto nije samo muzej, već i živa zajednica. Šetnja kroz Suomenlinnu i povezane otoke, uskim puteljcima, uz predivne eksterijere koji mirišu na starinu odvest će vas u neko drugo, mirnije vrijeme. Otoci su i prava umjetnička kolonija, od Centra nordijske umjetnosti, do nekoliko zgrada koje su pretvorene u umjetničke ateljee, do mnogih umjetničkih škola za djecu preko ljeta.

Za putnike koji žele ostati u Helsinkiju, slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo posjet muzeju Ateneum, domu djela finske skulpture i slikarstva s kraja 19. st., poznatom kao „zlatno doba“ finske umjetnosti, ili istražite muzej Kiasmu, simbol modernizacije grada koji sadržava eklektičnu zbirku finske moderne umjetnosti. Navratite u Design District, četvrt koja od 2005. godine okuplja sve kreativne tvrtke u susjedstvu i danas sadrži 25 ulica s trgovinama ručno izrađenog nakita, trgovinama antikvitetima i namještajem, modnim trgovinama, muzejima kao što su Muzej dizajna i Muzej finske arhitekture te brojnim umjetničkim galerijama. Noćenje.

3. dan:  HELSINKI / FAKULTATIVNO IZLET U TALLINN

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u Tallinn, glavni grad Estonije udaljen dva sata brodskom vožnjom (doplata). U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o prijestolnici jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija.

Panoramski i pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13. st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu kao i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, kupovinu, ručak. Povratak poslijepodne u Helsinki i slobodna večer. Za one koji odluče ostati u Helsinkiju, dan za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

4. dan:  HELSINKI - ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i transfer prema zračnoj luci. Let za Zagreb na liniji  OU4487 u 13:00 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 14:45 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.190 kn / 3.290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.150 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

TROKREVETNA SOBA NA UPIT!

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

DOPLATE ZA IZLETE, isključivo prilikom rezervacije aranžmana:

 • izlet na Soumenlinnu (realizacija za minimum od 15 putnika): 260 kn (uključuje povratnu kartu za trajekt Helsinki- Soumenlinna- Helsinki i pješački razgled Soumenlinne u pratnji lokalnog vodiča)
 • izlet u Tallinn (realizacija za minimum od 15 putnika): 490 kn (uključuje povratnu kartu za brod Helsinki-Tallinn-Helsinki, autobusni transfer iz luke u Tallinnu i panoramski razgled grada, razgled Tallinna u pratnji lokalnog gradskog vodiča)

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Helsinki-Zagreb,
 • smještaj u hotelu 3* u Helsinkiju u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom,
 • pratitelja,
 • transfer od/do zračne luke u Helsinkiju,
 • poludnevni razgled grada autobusom,
 • troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe,
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • izlete na Soumenlinnu i u Tallinn,
 • karte javnog prijevoza,
 • putno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne sadržaje,
 • troškove osobnih narudžbi

 

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u ožujku 2017. g., cijene su informativne i podložne promjeni): Ateneum muzej- odrasli 15 EUR/ispod 18 god. besplatno, Kiasma muzej- odrasli 14 EUR/ispod 18 god. besplatno, Nacionalni muzej Finske (Kansallismuseo)- odrasli 10 EUR/ispod 18 god. besplatno, Muzej dizajna- odrasli 10 EUR, Muzej finske arhitekture- odrasli 10 EUR, kombinirana ulaznica Muzej dizajna i Muzej finske arhtekture- 12 EUR/ispod 18 god. besplatno

Helsinki

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Helsinkiju, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u ožujku 2017. godine i podložna su promjeni.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 18

Oznaka putovanja: MP011