+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Istanbul Express - Zima na Orijentu

Istanbul je grad gdje prošlost ne sputava budućnost – provedite tri dana u gradu gdje se miješaju kontinenti i mora, rase i običaji, a ljudskost i životno veselje stanovnika ruši čak i jezične barijere

3 dana / 2 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
15.02.-17.02.2018.
 

Vrijednost više! Hotel 4* u strogom centru, karta javnog gradskog prijevoza, gratis, izrada turske vize, gratis, popust za djecu do 300 kn

barcelona

>> Istanbul je jedna od najvažnijih kopnenih, vodenih i zračnih raskrsnica na našoj planeti, s preko 15 mil. stanovnika.
Zbog neprocijenjivog nasljeđa 3 velika carstva (Rimsko, Bizantsko i Osmansko) grad godišnje posjeti preko 10 mil turista.
Možda znate da je svaki 5-i euro u turskom proračunu zarađen upravo u tom gradu, megalopolisu.
Međutim, nasljeđe današnje sekularne republike Turske postati će bez svake sumnje, Novi Istanbul!
Posve novi, tehnološko-ekološki supermoderan grad, gradi se na obali Crnog mora pod dirigentskom palicom najprestižnijih arhitekata i urbanista današnjice.
Biti će to doprinos proslavi 100-godišnjice osnivanja Republike Turske 2023.
Mi Tursku poznamo bolje!

Program putovanja

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 07.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.15h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) - pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

nje.

2. dan ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

3. dan ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 19.00h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:          990 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:                  1.190 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    1.390  kn 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 950 kn 

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 20.12.2017., odnosno 15.01.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

 

Cijena aranžmana uključuje:

  • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
  • Smještaj u hotelu Golden Age 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
  • Transfere i razglede prema programu;
  • Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
  • Pratitelja iz Zagreba;
  • Ishođenje turske vize;
  • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 950 kn (promjenjivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 390 kn, trošak turske vize 150 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

 

Popusti za djecu:

Dijete 2-6,99  godina bez ležaja:                      300 kn

Dijete 7-10,99  godina na pomoćnom ležaju:   150 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.


 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn

Krstarenje Bosporom: 330 kn

  • uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

 

Red letenja:

TK1054  ZAGREB     ISTANBUL   09:10 13:15

TK1055  ISTANBUL  ZAGREB      19:00 19:05

*lokalna vremena


Istanbul

Napomene

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz lipnja 2017. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013