+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Istanbul Express

Istanbul je grad gdje prošlost ne sputava budućnost – provedite tri dana u gradu gdje se miješaju kontinenti i mora, rase i običaji, a ljudskost i životno veselje stanovnika ruši čak i jezične barijere

3 dana / 2 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
04.01.-06.01.2018

 

Vrijednost više! Hotel 4* u strogom centru, besplatna izrada turske vize, popust za djecu do 300 kn

barcelona

 

>> Istanbul je jedna od najvažnijih kopnenih, vodenih i zračnih raskrsnica na našoj planeti, s preko 15 mil. stanovnika.
Zbog neprocijenjivog nasljeđa 3 velika carstva (Rimsko, Bizantsko i Osmansko) grad godišnje posjeti preko 10 mil turista.
Možda znate da je svaki 5-i euro u turskom proračunu zarađen upravo u tom gradu, megalopolisu.
Međutim, nasljeđe današnje sekularne republike Turske postati će bez svake sumnje, Novi Istanbul!
Posve novi, tehnološko-ekološki supermoderan grad, gradi se na obali Crnog mora pod dirigentskom palicom najprestižnijih arhitekata i urbanista današnjice.
Biti će to doprinos proslavi 100-godišnjice osnivanja Republike Turske 2023.
Mi Tursku poznamo bolje!

Program putovanja

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ”Pleso” kod šaltera Pošte u 07.30h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.30h. Po dolasku u Istanbul u 12.30h po lokalnom vremenu (u 13.35h u studenom i prosincu) obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) -  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu.

U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

3. dan ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 19.00h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:          1.190 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:                  1.290 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    1.390  kn 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 950 kn 

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijedi do 04.11., odnosno 04.12.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
 • smještaj u hotelu Golden Age 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • transfere i razglede prema programu;
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • ishođenje turske vize;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinua

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 950 kn (promjenjivo do izdavanja karata),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 390 kn,
 • trošak turske vize 150 kn,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • karte javnog gradskog prijevoza,
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučamo).

 

Popusti za djecu:

Dijete 2-6,99  godina bez ležaja:                      300 kn

Dijete 7-10,99  godina na pomoćnom ležaju:  150 kn

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn
 • Krstarenje Bosporom: 330 kn
  • uključen povratni javni gradski prijevoz do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

 

 

FLIGHT ONLY! Cijena po osobi: 455 kn + pristojbe zračnih luka 950 kn

Red letenja:

TK1054  ZAGREB     ISTANBUL   09:10 13:15

TK1055  ISTANBUL  ZAGREB      19:00 19:05

 

*lokalna vremena

Istanbul

Napomene

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz rujna 2017. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013