+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Istanbul za Uskršnje praznike

Džamije i brojni minareti, šareni bazari i luksuzni hoteli - Istanbul, grad na dva kontineta, zavodi svojom europsko-orijentalnom mješavinom

4 dana / 3 noćenja  — Zrakoplovom iz Dubrovnika

Datumi putovanja:
27.03. – 30.03.2018.
03.04. – 06.04.2018.

*Vrijednost više! odličan hotel 5*, karta javnog gradskog prijevoza gratis, izrada turske vize gratis, popust za djecu do 500 kn

 

>> Istanbul je jedna od najvažnijih kopnenih, vodenih i zračnih raskrsnica na našoj planeti, s preko 15 mil. stanovnika.

Zbog neprocijenjivog nasljeđa 3 velika carstva (Rimsko, Bizantsko i Osmansko) grad godišnje posjeti preko 10 mil turista.

Možda znate da je svaki 5-i euro u turskom proračunu zarađen upravo u tom gradu, megalopolisu.

Međutim, nasljeđe današnje sekularne republike Turske postati će bez svake sumnje, Novi Istanbul!

Posve novi, tehnološko-ekološki supermoderan grad, gradi se na obali Crnog mora pod dirigentskom palicom najprestižnijih arhitekata i urbanista današnjice.

Biti će to doprinos proslavi 100-godišnjice osnivanja Republike Turske 2023.

Mi Tursku poznamo bolje!

Program putovanja

1. dan/ DUBROVNIK - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Dubrovnik u 09.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 440 u 11.05h. Po dolasku u Istanbul u 13.50h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan/ ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na večeru u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Noćenje.

3. dan/ ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA 

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na fakultativni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu

4. dan/ ISTANBUL - DUBROVNIK

Nakon doručka posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici te u nastavku odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr.
U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1439 u 17.00h s očekivanim dolaskom u Dubrovnik u 17.50h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi:                  1.990 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    2.290  kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 890 kn

Napomena: first minute cijene vrijede do 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena uključuje:

  • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Dubrovnika do Istanbula;
  • Smještaj u hotelu Grand Cevahir 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
  • Transfere i razglede prema programu;
  • Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
  • Pratitelja iz Zagreba;
  • Ishođenje turske vize;
  • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

  Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 890 kn (promjenjivo do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn, trošak turske vize 150 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

 Popusti za djecu:

Dijete 2-6,99  godina bez ležaja:                      500 kn

Dijete 7-10,99  godina na pomoćnom ležaju:   250 kn

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn

Krstarenje Bosporom: 330 kn - uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i večera u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn  - uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak (bez pića) i karta za metro.

Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 125 kn –  u trajanju od 1h, uključena ulaznica i piće dobrodošlice (sok, voda)

 

Red letenja:

 

TK440    DUBROVNIK    ISTANBUL        11:05  13:50

TK1439  ISTANBUL       DUBROVNIK    17:00  17:50

 

*lokalna vremena

Istanbul

Napomene

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2017. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013