+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Izrael - Obećana zemlja

Izrael i njegova najvažnija mjesta: Tel Aviv - Sredozemna obala - Netanya – Povijesna luka Cezareja - Haifa - Galilejsko jezero – Bazilika u  Nazaretu - Tiberijada - Isusov grad Kafarnaum - Brdo Blaženstva – Antički Ben Shean – Dolina Jordana, Sveti grad Jeruzalem - Isusov rodni grad Betlehem - Mrtvo More + Kumranski rukopisi

8 dana / 7 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 03.-10.01.2018.

VEĆ OD 7.350 kn!

 

Program putovanja

1.dan / ZAGREB

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati.

2. dan / ISTANBUL - TEL AVIV - NETANYA - CEZAREA - HAIFA - NAZARET

Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tel Aviv na liniji TK 792 U 01:45 sati, dolazak u Tel Aviv u 02:50 sati. Nakon carinskih formalnosti slijedi vožnja do sredozemne obale u Netanyi. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cezareje i razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Zaustavljanje u zelenom mjestu Haifa koje se prostire u podnožju planine Karmel. Razgled grada s predivnim parkom Bahai (izvana). Nastavak puta prema Galilejskom jezeru sa zaustavljanjem u Nazaretu gdje ćete posjetiti najveću baziliku na Bliskom Istoku. Prema predaji upravo je tu, u Nazaretu, arkanđeo Gabriel najavio dolazak Isusa Djevici Mariji. U večernjim satima dolazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan / NAZARET –  BRDO BLAŽENSTVA -  KAFARNAUM -  TABHA -  YARDENIT - NAZARET

Doručak. Odlazak prema području Galilejskog jezera, sa posjetom Brda Blaženstva na kojem se nalazi interesantna crkva iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i ostataka drevne sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe gdje je Isus uprizorio svoja čuda umnoženja kruha i ribe. Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Dan ćemo završiti u Yardenitu na obali rijeke Jordan, gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa, a danas je svjetski poznato hodočasničko mjesto. Povratak u Nazaret, večera i noćenje.

4. dan / NAZARET - BET SHEAN  -  BETLEHEM

Doručak. Vožnja  dolinom Jezreel do mjesta Bet Shean gdje ćete razgledati ostatke grčko - rimskog gradića sa izvrsno očuvanim rimskim amfiteatrom. Zaustavljanje radi osvježenja u oazi Nacionalnog parka ispod gore Gilboa gdje ćete uživati u prekrasnim krajolicima Svete Zemlje. Nastavak vožnje prema jugu, kroz slikoviti kanjon Wadi Quilt i dolazak u Jeruzalem, glavni grad Izraela koji leži na visoravni istočnih padina masiva Judeje. Smještaj u hotelu u Betlehemu. Večera i noćenje.

5. dan / BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Jeruzalema, grada kojeg dijele kršćani, židovi i muslimani. Posjet staroj gradskoj jezgri  s muslimanskom, armenskom, židovskom i kršćanskom četvrti, zatim odlazak prema Maslinskoj gori, Getsemanskom vrtu, starome djelu Jeruzalema s križnim putem, crkvi Božjeg groba, Zidu plača sa židovskim i muslimanskim dijelom. Nakon razgleda povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan / BETLEHEM

Doručak. Razgled Betlehema i obilazak Bazilike rođenja Isusova, najstariju crkvu u Svetoj Zemlji, u kojoj se do današnjih dana vrši služba Božja. Sagrađena je iznad Špilje Isusova rođenja u kojoj se nalazi oltar i Srebrna Zvijezda koja označava mjesto Isusovog rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka, poznato kao Mliječna špilja koja je također veoma posjećeno hodočasničko mjesto. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan / BETLEHEM (MRTVO MORE - KUMRAN - MASSADA)

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Massadu. Vožnja preko jeruzalemskih brežuljaka prema Mrtvome moru. Posjet Kumranu gdje su pronađeni slavni „kumranski rukopisi“. Obilazak muzeja i arheoloških lokaliteta. Vožnja uz Mrtvo more do Massade koja je ponos i simbol židovstva. Gondolom ćete se popeti na vrh, razgledati arheološki prostor, odakle se rasprostire predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora, pustinju Judeju i Moabske gore na istočnoj strani Mrtvog mora. Povratak gondolom do autobusa. Kraća vožnja do obale gdje ćete okusiti najslanije more na svijetu. Bude li toplo i lijepo vrijeme, iskoriste ga za kratko kupanje, jer se dugo kupanje ne preporuča radi visokog saliniteta vode. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan / BETLEHEM - TEL AVIV - ZAGREB

Doručak. Organizirani prijevoz u zračnu luku i polijetanje zrakoplova iz Tel Aviva prema Istanbulu na liniji TK795 u 12:15 sati, dolazak u Istanbul u 15:30 sati. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zagreb u 19:05 sati po lokalnom vremenu.

Cjenik

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi             7.350 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                      1.850 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe  1.490 kn

First Minute popust na osnovnu cijenu  5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – – Istanbul - Tel Aviv – Istanbul - Zagreb na ekonomskoj klasi
  • sve transfere prema programu,
  • 7 noćenja, 6 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u hotelima 3*/4*
  • lokalnog vodiča
  • razglede i ulaznice (Kafarnaum, Caesarea, Tabha, Beit Shean; vožnja brodom po Galilejskom jezeru, Massada i žičara, Qumran),
  • pratitelja putovanja,
  • organizaciju putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • stavke koje su navedene kao nadoplate,
  • putno osiguranje (preporučujemo) i osiguranje od otkaza,
  • dodatne usluge.

 

OBAVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe, osnovne napojnice 50 eur (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage, recepcionera – koje pratitelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta.) Plaćanje ovih doplata je pratitelju putovanja na licu mjesta.

Izrael

Napomene

VIZA: nije potrebna.

Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u Izrael.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Obavijest o putovanju dobit ćete najkasnije 3 dana prije polaska.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Izraela i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima i praznicima. Organizator putovanja da će se program izvesti u cijelosti.

Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP011