+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

JORDAN

MADABA - PLANINA NEBO – BETANIJA - MRTVO MORE – PETRA - WADI RUM - JERASH

Predivna u kamenu isklesana Petra, očaravajući Wadi Rum, te kupanje na dva mora, Mrtvom i Crvenom, dijelić su putovanja po Hašemitskoj kraljevini Jordanu, jednoj od najljepših bliskoistočnih država 

9 dana / 7 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 

22.-26.02.2019.
29.03.-02.04.2019.
17.05.-21.05.2019.
27.09.-01.10.2019.
25.- 29.10.2019.

Vrijednost više: jahanje na konjima u Petri i vožnja džipovima u pustinji Wadi Rum

Program putovanja

1. DAN / ZAGREB – AMMAN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 7 sati sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova u 9.15 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines) s obrokom tijekom leta. Slijetanje u Istanbul  u 12.30 sati. Nastavak leta za Amman u 21 sat na liniji TK812 (Turkish Airlines). Dolazak u Aman u 22.50 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj, noćenje.

2.dan: MADABA - PLANINA NEBO – BETANIJA – MRTVO MORE - PETRA

Doručak. Odlazak prema Madabi, gradu poznatom po grčkoj crkvi sv. Jurja (gdje se čuva mozaik karte Svete zemlje iz 6. stoljeća) kao i po mnogim bizantinskim mozaicima u arheološkom parku, Crkvi apostola i Muzeju Madabe. Nastavak puta prema Planini Nebo najsvetijem mjestu u Jordanu, odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji, gdje je umro, a tu je i sahranjen. S planine se pruža veličanstven pogled prema Jordanskoj dolini. Slijedi put prema Betaniji, mjestu Isusova krštenja na rijeci Jordan, a nakon toga prema Mrtvom moru, najnižoj točci koja se nalazi oko 400 metara ispod površine svjetskog mora. Mogućnost kupanja i mazanja blatom. Slijedi nastavak puta prema Petri. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

3.dan: PETRA - WADI RUM - AMMAN

Doručak. Razgled jedinstvenog grada uklesanog u ružičaste stijene, do kojeg se dolazi kroz kilometar dug kanjon. Grad, sagrađen od strane Nabatejaca, je imao svoj vrhunac razvoja  1. i 2. stoljeću kao trgovačko središte. Razgled brojnih kamenih grobnica, amfiteatra, sudnice, samostana, trijumfalnih vrata. Slijedi vožnja prema pustinji Wadi Rum. Po dolasku, vožnja džipovima krajolikom koji je T.E. Lawrence opisao kao “mjesečev pejzaž – beskrajan, odzvanjajući, sličan Bogu…” Povratak u Amman. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4.dan: AMMAN – JERASH - AMMAN

Doručak. Odlazak u kratak razgled AMMANA: antička Citadela, Jordanski Nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište. Odlazak prema Jerashu, antičkom gradu, jednom od najbolje sačuvanih rimskih lokaliteta. Razgled očuvanih ulica s kolonadama, kazalištem, hramovima. Povratak u Amman. Odlazak na večeru u tradicionalni restoran.  Organizirani prijevoz do Zračne luke u Ammanu.

5.dan: AMMAN - ZAGREB

Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 02.40 sati na liniji TK815 (Turkish Airlines)  Dolazak u Istanbul u 06.15 sati, nastavak za Zagreb u 08.05 sati. Dolazak u Zagreb u 08.15 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi: 7.890 kn 7.590 kn first minute*
*First minute popust -300 kn na osnovnu cijenu 7.890 kn vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Zrakoplovne pristojbe (2.000 kn) uključene u cijenu.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi (Zagreb-Istanbul-Amman-Istanbul-Zagreb), zrakoplovne pristojbe 2.000 kn, smještaj u hotelima 4* na bazi 1 noćenja s doručkom i 2 polupansiona i večera u restoranu, prijevoz i razglede udobnim klimatiziranim autobusom prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju, jahanje na konjima u Petri, vožnju džipovima u Wadi Rumu, hrvatskog pratitelja i lokalnog vodiča na engleskom jeziku, vizu i izlaznu pristojbu, te organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje: napojnice vozaču i vodiču 15 eur (plaćanje na licu mjesta)

Jordan

Korisne informacije

JORDAN

Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan Površina: 92.300 km2 Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok Broj stanovnika: oko 6.500.000 Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2% Vremenska razlika: +1 sat Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,8 JOD Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije. Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu. Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima. Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter) Cijepljenje: nije potrebno Viza: potrebna, mogućnost posredovanja Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri Pozivni broj zemlje: +962 Korisna web stranica: www.visitjordan.com Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Napomene

Viza: mogućnost dobivanja vize po ulasku u Jordan.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP015