+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

JORDAN

Amman – Jerash – Mrtvo more – planina Nebo – Madaba – Petra – Wadi Rum - Aqaba

Kupanje i sunčanje u Aqabi, poznatoj po prekrasnom podmorskom svijetu koralja i ostalog morskog života, mogućnost odlaska na ronjenje, razgled Petre i Mrtvog mora, antičkih nalazišta i živopisnih tržnica

7 dana / 5 noći  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datum putovanja: 13.03. – 19.03.2018.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – AMAN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: AMAN – JERASH – AMAN

Nastavak leta za Aman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01.40 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 3:35 sata po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela 4* u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. Nakon doručka odlazak u razgled znamenitosti Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan, među ostalim antičke Citadele s brojnim iskopinama oko koje se počeo formirati grad, Arheološkog muzeja u čijem se podnožju nalazi antičko kazalište, džamije kralja Abdulaha, posvećene djedu kralja Husseina, tržnice i starog dijela grada. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada, gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Po razgledu Jerasha povratak u Aman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan: AMAN – MRTVO MORE - PLANINA NEBO – MADABA - PETRA

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do Madabe, grada mozaika s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Shawbak je jedan od najljepših Križarskih zamaka iz 12 stoljeća, perioda Ayyubid–Mamluk. Smješten je u južnom Jordanu, 35 km sjeverno od fantastičnog Nabatejskog grada Petre. Nakon obilaska zamka, slijedi odlazak do obale Mrtvog mora na -400 m nadmorske visine; mogućnost kupanja. Zbog velikog saliniteta (oko 30%) nemoguće je potonuti te se preporučuje maksimalno kupanje od 20 minuta. Slijedi vožnja do Petre. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

4. dan: PETRA

Nakon doručka odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: PETRA - WADI RUM - AQABA

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivi pustinjski jeep safari. Po završetku razgleda Wadi Ruma, nastavak vožnje prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje na bazenu ili plaži. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan: AQABA – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti, uživanje na plaži, šetnji uz obalu Crvenog mora ili kupovinu. Kasna odjava iz hotela te u večernjim satima transfer do zračne luke u Aqabi i prijava na let za Istanbul na liniji TK819 (Turkish Airlines) u 00.45 sati.

7. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul predviđen je u 4.20 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 8.05 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 8.15 sati. Završetak putovanja.

Cjenik

First minute cijena po osobi: 5.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi: 6.290 kn

First minute popust 300 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

 

Cijena po osobi uključuje:

- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
- smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 noćenja s uslugom polupansiona
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
- džip safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
- vizu za Jordan
- trošak organizacije putovanja.

 

Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 1.590 kn (podložne promjenama, plaćanje kod prijave).

 

Cijena ne uključuje:

- pristojbe zračnih luka 1.590 kn
- dodatne obroke i usluge koje nisu navedene u programu putovanja
- napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 30 EUR
- putna osiguranja

Korisne informacije

JORDAN

Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 92.300 km2
Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
Broj stanovnika: cca 6,5 milijuna
Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: 92% muslimani, 6% kršćani, 2% ostali
Vremenska razlika: + 1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = cca 0,70 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće, predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela; domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo: mansaf - jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220 V / 50 Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica: www.visitjordan.com
Klima: Mediteranska; vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja.

Napomene

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika.

Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Viza: dobiva se na licu mjesta, na ulasku u Jordan (15 USD), potrebna kopija putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja).

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Najmanji broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP012

Jordan