+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

KANADA

Odličan uvid zašto je Kanada jedna od najugodnijih zemalja, zašto svi volje njena ljeta, ali i zime, i zašto sve više ljudi čezne za kanadskom putovnicom

Posjetit ćete: Toronto – Slapovi Niagare – Montreal – Quebec - Ottawa

8 dana / 6 noćenja — Direktnim zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
19.06.-26.06.2019.
02.10.-09.10.2019. - GARANTIRANI POLAZAK!

 

Program putovanja

 

1. DAN / ZAGREB - TORONTO

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 11:00 sati. Prijava i ukrcaj na let za Toronto u 14:15 sati. Dolazak u Toronto u 17:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN / TORONTO

Doručak. Razgled Toronta, najvećeg i najuzbudljivijeg urbanog centra Kanade koji je uistinu multikulturalni grad, s lokalnim vodičem: stadion Roger Centre, prije poznat kao SkyDome, koji je dom poznate baseball momčadi Toronto Blue Jays, financijska i modna četvrt, ulica Yonge, Yorkville, Forest Hill, Harbourfront i Queen’s Quay, Kineska četvrt, tržnica St. Lawrence, Stara i Nova gradska vijećnica, Eaton centre, Parlament i Sveučilište… Moguć fakultativni uspon na CN toranj (uz doplatu). Odlazak do poznatog CN Towera koji je simbol grada i nekada najviša građevina na svijetu sa svojih 553 metara visine. Slobodno vrijeme u Downtownu za vlastite programe, ručak u jednom od mnogobrojnih restorana poznatih svjetskih kuhinja, shopping u mnogobrojnim eklektičnim dućanima ili posjet nekom od muzeja poput muzeja hokeja na ledu koji je sportski zaštitni znak Kanade. Noćenje.

3. DAN / TORONTO – SLAPOVI NIAGARE  - TORONTO

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet sa lokalnim vodičem na prekrasne slapove Niagare, jedno od velikih svjetskih prirodnih čuda koji se nalaze na rijeci Niagari između SAD-a i Kanade, a njihovoj ljepoti doprinosi spektakl od 155 milijuna litara vode koja se slijeva preko prekrasnih slapova (uz doplatu). Posjetit ćemo slapove koji spajaju jezera Ontario i Erie gdje se rijeka obrušava 50 metara u dubinu, a u čiju ćete se ljepotu moći uvjeriti tijekom plovidbe brodom oko slapova i doživjeti vrhunac stapanja rijeke sa slapovima te njene moći i snage zbog čega je Niagara Falls uistinu jedinstveno mjesto na mapi svijeta (plovidba uključena u cijenu).  Plovidba pored Hoseshoe Falls koji su dobili ime jer podsjećaju na potkovu, American Falls i Bridal Veil – tri slapa koja zajedno čine jednu od najpoznatijih razglednica prirodnih ljepota. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu).  Vožnja kroz poznate vinske regije Ontaria uz poznatu panoramsku cestu Niagara Parkway. Posjet slikovitom gradiću Niagara on the Lake koji je bio prvi glavni grad provincije Gornja Kanada koja je bila dio Britanske Kanade koju je 1791. osnovalo Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Irske. Slobodno vrijeme u ovom slikovitom sjevernoameričkom gradiću koji je sačuvao mnoga obilježja arhitekture 19. stoljeća za kupnju suvenira. Povratak u Toronto u ranim večernjim satima. Putnici koji ostaju u Torontu imaju slobodan dan za vlastite programe, preporučamo odlazak u prekrasan akvarij, posjet dvorcu Casa Loma ili shopping u poznatom Eton Centru. Noćenje.

4. DAN / TORONTO – GANANOQUE I TISUĆU OTOKA – MONTREAL

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema gradu Gananoque, čije ime na aboridžinskom znači „grad na dvije rijeke“. Dolazak u Gananoque i odlazak na jednosatnu plovidbu brodom kroz Nacionalni park Tisuću otoka koji se nalazi na samoj granici Kanade i SAD-a (uključena u cijenu). Tijekom plovidbe brodom proći ćemo između velikog broja privatnih otoka na rijeci St. Lawrence i obići najpoznatije lokalitete na području parka poput otoka Zavikon i Millionaire’s Rowa. Ovi otoci su na jeziku Irokeza poznati kao Manitana ili „vrt Velikog Duha“, mir na ovim otocima leži na povijesti avanture i borbe za neovisnost. Iskrcaj s broda. Nastavak vožnje do Montreala, drugog grada po veličini u Kanadi i kulturne prijestolnice zemlje kojeg su osnovali francuski doseljenici u 17.st. Grad se smjestio na istoimenom otoku na ušću rijeka Saint Lawrence i Qutaouais, a mnogi ga nazivaju „američkim Parizom“.  Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN / MONTREAL

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe, shopping ili ručak u povijesnoj luci Montreala. U poslijepodnevnim satima odlazak na razgled Montreala autobusom i pješke s lokalnim vodičem: centar grada s poznatim shopping avenijama, Underground City, stari dio grada i trg Jaques Cartier, gradska vijećnica, bazilika Notre Dame, katedrala Marije Kraljice Svijeta, Latinska četvrt, park Mont Royal, kineska četvrt, Sveučilište McGill, Palača umjetnosti, Montrealska burza… Mogućnost fakultativnog posjeta Olimpijskom parku koji je izgrađen za Olimpijske igre 1976. i uspon na 175 metara visok toranj koji je zaštitni znak parka (uz doplatu).Noćenje.

6. DAN / MONTREAL - QUÉBEC CITY - MONTREAL

Doručak. Moguć odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet do Quebec Cityja,  glavnog grada provincije Quebec smještenog na ušću rijeka St. Charles i St. Lawrence (uz doplatu). Quebec City je središte frankofonog dijela Kanade, a poznat je po svojim zidinama koje ga okružuju te staroj povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a. Quebec City je jedini grad u Sjevernoj Americi koji je okružen zidinama. Razgled grada s lokalnim vodičem: gradske zidine, aleja Grand, Place d’Armes, simbol grada dvorac Chateau Frontenac (izvana), Dufferin Terrace, Plains of Abraham,  Citadela (izvana), parlament, bazilika Notre Dame des Victoires, tipični butici, kafići i restorani u šarmantnoj povijesnoj četvrti Petit Champlain koja odiše francuskom arhitekturom i ugođajem, Place Royale i Place de Paris (izvana)… Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu).  U poslijepodnevnim satima  moguć fakultativni posjet poznatim slapovima Monmorency koji su sa svojih 83 metara visine najviši slapovi provincije Quebec te su za 30 metara viši od Niagara Fallsa. Slapovi se nalaze na mjestu spajanja rijeke Montmorency i rijeke Saint Lawrence (uz doplatu). Slobodno vrijeme za foto pauzu i vlastite programe. Povratak u Montreal. Noćenje.

7. DAN / MONTREAL - OTAWA - TORONTO 

Doručak. Vožnja uz jezero Ontario do Ottawe, glavnog grada Kanade. Šetnja gradskim središtem Ottawe, grada kojeg nazivaju „gradom muzeja“ smještenog uz kanal Rideau: Parlament, Rideau kanal, spomenik Palima u ratu, spomenik Indijancima, katedrala Notre Dame… Nastavak vožnje prema Torontu i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb u 21:00 sat. Noćni let za Zagreb.

8. DAN / ZAGREB

Dolazak  u Zagreb u 11:45 sati po lokalnom vremenu.

 

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.990 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 11.590 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na direktom letu Zagreb - Toronto – Zagreb na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi
 • smještaj na osnovi 6 noćenja s doručkom (kombinacija američkog i kontinentalnog doručka) u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama prema programu:

3 noćenja u Torontu

3 noćenja u Montrealu

 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • transfere od i do zračnih luka
 • lokalnog vodiča na dolaznom transferu
 • lokalnog vodiča u Torontu, Montrealu i Quebecu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.790 kn (podložne promjeni)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn
 • trošak prijave za Electronic Travel Authorization (eTA)- 7 CAD
 • policu putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja (preporučamo)
 • troškove napojnica vozačima i vodičima – 40 usd po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike: ulaznica za Olimpijski park u Montrealu – Montreal Tower Observatory – 23 CAD, ulaznica za Monmorency slapove – cable car 12 CAD (informativne cijene)
 • fakultativne izlete (uplata prilikom rezervacije putovanja):
 • Ulaznica za CN Tower - 350 kn
 • Fakultativni cjelodnevni izlet na slapove Niagare (uključen lokalni vodič, prijevoz, plovidba jezerima brodom Hornblower, ručak u lokalnom restoranu, posjet gradiću Niagara – On – The – Lake) – 1.490 kn
 • Fakultativni cjelodnevni izlet u Quebec City (uključen lokalni vodič, prijevoz, dvosatni razgled grada, ručak u lokalnom restoranu) - 1.190 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

 

Obavezne doplate po osobi:

- zrakoplovne pristojbe 2.790 kn (Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.)

- trošak prijave za Electronic Travel Authorization (eTA)- 7 CAD

 

Popust: treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – na upit

Montreal

Korisne informacije

KANADA

Službeno ime: Kanada
Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean.
Površina: 9.984.670 km2
Broj stanovnika: oko 34.786.000
Glavni grad: Ottawa
Jezik: engleski, francuski
Religija: katolici 42.7%, protestanti 23.3%, ostali 34%
Vremenska razlika: -4,5 do -9 sati
Novčana jedinica: kanadski dolar (CAD), 1 CAD = oko 5,3 HRK
Kupovina: u Kanadi možete naći nevjerojatan izbor proizvoda u velikim trgovačkim centrima, robnim kućama, buticima i trgovinama. Trgovine tehničkom robom su zanimljive jer nude robu izvanredene kvalitete po relativno niskim cijenama. Odjeća europskih proizvođača nešto je skuplja nego u Europi.
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine i dijelu Kanade koji se posjećuje. Preporučljivo je toplo se obući.
Hrana i piće: izuzetno internacionalna kanadska kuhinja nudi gotovo sve vrste kulinarskih svjetskih specijaliteta, s obiljem morske hrane (kamenice, rakovi, jastog, losos), jela od govedine (burgers, steakes), sušeno meso i riba, svježe voće i povrće, deserti sa sirupom od javora. Od pića tu su: svijetlo pivo Molson Canadian i Labatt Blue, Rye Whisky i Canadian Club. Vina Chardonnays, Riesling i pinot Noir iz pokrajina Ontario i British Columbia.
Napon struje: 110V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna. Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti eTA obrazac www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp , cijena 7 CAD
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri. Potreban TRI Band uređaj (za detalje kontaktirajte lokalnog operatera)
Pozivni broj zemlje: +1
Klima: kontinentalna. Zimi, temperature u većinskom dijelu Kanade padnu ispod točke smrzavanja. Jugozapadna obala ima relativno blagu klimu. Uz Arktički krug prosječne temperature su ispod točke smrzavanja tijekom sedam mjeseci godišnje. Tijekom ljetnih mjeseci za južne provincije je karakteristična visoka razina vlage i temperatura zraka koja može dosegnuti i 30°C. Jake oborine su tipične za zapadnu i jugoistočnu Kanadu.

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Kanadu, no potrebna je važeća putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju i prijava preko eTA sustava. Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su ispuniti prijavu putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na internetskoj stranici http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-int.asp

Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih kanadskih tijela. Trošak prijave iznosi $7 CAD (cca 35 kn). Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 25. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

- Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su ispuniti prijavu putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na internetskoj stranici http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-int.asp

Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih kanadskih tijela. Trošak prijave iznosi 7 CAD (cca 35 kn).

- Ukoliko zbog vremenskih prilika neće biti moguća plovidba brodom „Hornblower Niagara Cruises“ na slapovima Niagare, u zamjenu će biti organizirana tura „Journey Behind the Falls“.

- Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kanade i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Minimum za fakultativne izlete je 21 prijavljen putnik. Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.  Preporučamo policu putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 21

Oznaka putovanja: MP016